Зодии и здраве. Защо Овните и Лъвовете са податливи на стрес, а Козирозите – на промени в настроението

Зодии-и-здраве-Защо-Овните-и-Лъвовете -са-податливи-на-стрес-а-Козирозите -на-промени-в-настроението

Какви здравословни предразположения имат всички зодии? В астрологията зодиакалните знаци често се свързват с различни аспекти на личността и характера, а някои смятат, че могат да показват и тяхното здраве и евентуални заболявания.

Овните са изключително изложени на стрес, Лъвовете са с намален имунитет поради живот под постоянен натиск, а Везните трябва да поддържат перфектен баланс между кариера и почивка в самота.

Разберете какво влияние има вашата зодия върху здравето ви.

реклама

Овен

Надарен с неизчерпаема енергия и жизненост, Овенът изглежда твърд като скала. Спортният начин на живот и здравословното, балансирано хранене обаче не са достатъчни, за да се предпазят от различни заболявания.

Амбицията, импулсивният характер и стремежът към успех правят Овена изложен на постоянен стрес. Той трябва да се фокусира върху дълбока релаксация и медитация. Ако не намалите скоростта, има голям риск от много наранявания, напрежение и прегаряне.

Телец

Телецът, известен с любовта си към лукса и доброто забавление, често се поддава на нездравословни изкушения.

Подобно на митичния Дионис, той не се отказва от храна и алкохол. Неговият хедонистичен подход към живота има неприятни последици под формата на стомашни проблеми. Препоръчва се лека диета и ограничаване на стимулантите.

Близнаци

Близнаците страдат, когато рутината се прокрадва в живота им. Те се нуждаят от силни стимули и силни емоции, което е свързано с множество напрежения.

Животът на такова високо ниво лесно може да доведе до отслабване на тялото, особено ако е подложено на толкова много стимулации и емоции.

Звездите препоръчват здравословно хранене и сън, което е най-добрият начин за възстановяване на тялото.

Рак

Ракът реагира емоционално на всеки опит за критика или недостатъчно внимание. Нестабилната природа води до по-голяма чувствителност към други заболявания. Често се оплаква от храносмилателни проблеми или невралгия.

Склонен е да изпада в хипохондрия, което обикновено е отчаян опит да привлече вниманието върху себе си. Златен съвет – терапия, която укрепва чувството му за самочувствие и спортни дисциплини, които ще му помогнат да се успокои.

Лъв

Лъвът иска да бъде номер 1 във всяка област на живота, а амбицията и решителността, съчетани с гордост, могат да имат катастрофални последици.

Той е изложен на сърдечни заболявания, заболявания на кръвоносната система, неврологични проблеми и различни видове ортопедични наранявания, обикновено завършващи с фрактури на костите. Отслабеният от постоянен стрес организъм не произвежда необходимото количество антитела, което го прави податлив на инфекции.

Дева

Девата живее под постоянен натиск. Амбицията, перфекционизмът и закостенелите правила са нож с две остриета, които най-често засягат имунитета на организма.

Зодия Дева е податлива на настинки – независимо от сезона. Освен това страда от проблеми с храносмилането, които са резултат от дългогодишен стрес.

Звездите препоръчват да поддържате баланс между работата и личния живот. Също така си струва да научите принципите на здравословната почивка.

Везни

Балансът е основата за доброто функциониране на зодия Везни, както физически, така и емоционално. Нарушеното чувство за сигурност, както в професионалния, така и в личния живот, може да доведе до възпаление на кожата, хормонални или автоимунни проблеми.

Зодия Везни често се вманиачават относно диетата и физическата си форма, затова за тях е важно да поддържат здравословен баланс и баланс.

Скорпион

Самоувереният индивидуалист обикновено не признава авторитети, което е сериозен проблем в контекста на здравеопазването.

Фенът на екстремните спортове не може да се откаже и често няма сили да прави това, което иска. Той често се бори с контузии поради страстта си към необичайните спортове.

Скорпионът е надарен със специална интуиция, може да усети първите симптоми на заболяване и бързо да реагира на тях.

Стрелец

Пристрастен към адреналина, Стрелецът има силно тяло и усещането, че е неразрушим. Като цяло той се радва на отлично здраве и пренебрегва дребните неразположения, които, ако не се лекуват, могат да се превърнат в сериозни заболявания.

Липсата на умереност, свръхчовешките физически усилия и ускореният живот могат да доведат до крайно изтощение и бързо прегаряне. Твърде високите очаквания за себе си означават, че трябва да наблегнете специално на редовната релаксация.

Козирог

Търпелив и амбициозен, Козирогът се интересува от състезателни спортове. Работи прекомерно и често пренебрегва собственото си здраве.

Зодия Козирог не се вслушва в препоръките на професионалистите и често се самолекува. Песимистичното отношение към живота може да доведе до лошо настроение, отслабване на тялото, податливост на инфекции и храносмилателни проблеми.

Водолей

Добрият самарянин, визионер, който иска да промени света, често поставя собственото си благополучие над нуждите на другите и пренебрегва здравето си.

Хронична умора, безсъние, липса на апетит и в резултат на това отслабен имунитет и податливост към всякакви заболявания.

Водолеите също са склонни да страдат от алергии. Звездите ви съветва да поддържате баланс между даването и получаването.

Риби

Свръхчувствителните Риби се отнасят много сериозно към здравето си, често изпадат в хипохондрия.

Дълбоката интуиция им помага бързо да забележат симптомите на заболяването и да предприемат подходящи действия.

Освен традиционната медицина, те с готовност използват алтернативни терапевтични методи. Прекалената емоционалност ги предразполага към бърза смяна на настроението, което се отразява негативно на баланса им.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: