Йога за лице – Упражнения и техники за млада кожа без бръчки

Ако смятате, че „ йога за лице “ звучи като фантазия, време е да се изправите пред реалността. Редовното упражняване на специфични мускули на лицето е не само интелигентна част от здравословния и внимателен начин на живот, това може да тонизира кожата ви и да ви помогне да се справите с бръчките. Също така ще се почувствате и ще изглеждате по-освежени и уверени, без да е необходима каквато и да е интервенция.

Все още сте скептични или смятате, че концепцията за „йога за лице“ звучи невъзможно? Сравнително лесно е да се научите как да правите йога упражнения за лицето и шията. Заедно с правилното хранене и достатъчно сън, тези упражнения могат да се отразят много добре на външния ви вид.

Вижте още: От колко сън се нуждаете, за да сте здрави и продуктивни

реклама

Ефективна ли е йогата за лице?

Накратко, да – но трябва да сте отдадени на режима. Тъй като стареенето на лицето се дължи отчасти на загубата на мускули, ако можете да се ангажирате с рутина, упражненията могат да укрепят тези мускули, правейки цялото лице да изглежда по-стегнато и младо.

В едно проучване, хора които правели йога упражнения за лице по 30 минути дневно в продължение на два месеца, а след това през ден в продължение на три месеца, съобщават за повишена еластичност в бузите си, което ги кара да изглеждат почти три години по-млади. Това е наистина страхотно естествено решение за възвръщане на младежкия ви вид и чудесна алтернатива на ботокса и пластичната хирургия.

Колко често трябва да правите упражнения за лице, за да видите резултати?
В идеалния случай всеки ден, ако искате да видите добри резултати, последователността е единственият ключ към успеха. Ако харесвате предизвикателство и можете да се придържате към 30-минутна ежедневна рутина за красота в продължение на поне пет месеца, вероятно бихте могли да изглеждате няколко години по-млади. Тези упражнения обаче не трябва да заменят доказаната ефикасност на грижата за кожата против стареене и защитата от слънце.

Как действа?

йога за лице

Йога за лице е техника която идва от Япония. Това са упражнения за укрепване на мускулите на лицето, които също трябва да отпускат отделните му части, да насищат с кислород и разбира се да имат релаксиращ ефект върху цялото тяло.

Редовността е важна при изпълнението им. Само редовното практикуване може да доведе до положителни резултати. Сред почитателите на този метод са например Мадона и Дженифър Анистън.

Японската йога за лице поставя акцент върху холистичния ефект на този вид дейност, комбинирайки го с, например, начин на живот, диета или използването на естествена козметика за грижа за лицето.

Грижейки се за здравия вид и състояние, ние се фокусираме върху всички части на тялото с изключение на лицето. Тренираме интензивно корема, ръцете и задните части, за да ги поддържаме стегнати и привлекателни във форма. Така че защо пренебрегваме лицето си?

Не само упражненията могат да помогнат на кожата да изглежда по-здрава и по-тонизирана. По-голямата част от вас, независимо на колко години сте, могат да се възползват от разтягане и движения за ревитализиране на лицето и шията, защото мускулите реагират на упражнения на всяка възраст.

Искате здрава, по-млада кожа? Време е да опитате йога за лице, дори и да изглеждате малко глупаво когато я правите.

Бръчки, посивял тен и редица други признаци на умора – това са симптоми, които в един момент започват да занимават съзнанието на всяка жена. Много от вас спират да са доволни от външния си вид и търсят начини да го подобрят. Природата ви е снабдила с правилния инструмент за решаване на този проблем. Това са мускулите на лицето.

Йога за лице – ефекти

Има над 50 мускула на лицето и шията. Йога за лицето ви учи как да ги упражнявате, укрепвате и отпускате, за да не само да обърнете негативните ефекти на гравитацията, но и да оформите как ще изглежда лицето ви в бъдеще. Благодарение на йога упражненията получавате сияен, по-млад вид без никаква външна намеса, в хармония със себе си и природата.

 • подобрява овала на лицето;
 • намалява бръчките;
 • повдига бузите;
 • подобрява еластичността на кожата;
 • намалява двойната брадичка;
 • изглажда бръчките около очите;
 • повдига клепачите;
 • намалява торбичките под очите;
 • намалява бръчките около устните;
 • намалява ефектите от ежедневния стрес;
 • добавя кислород в тялото;
 • подобрява кръвообращението;
 • увеличава самочувствието.

Колко усилия са ви необходими, за да постигнете редица от тези положителни ефекти?
Това са само няколко минути на ден, благодарение на които ще решите проблемите, свързани с възрастта чрез използването на индивидуално подбрани упражнения и масажи, които в комбинация с дихателни техники и принципи на грижа дават гореспоменатите ефекти.

Благодарение на комбинацията от тези техники кожата е по-добре подхранена и наситена с кислород. Чрез подобряване на кръвообращението лицето придобива по-млад, сияен вид, мускулите възвръщат формата и обема си, а цялото тяло се освобождава от напрежението и стреса.

Йога за лице трябва да бъде не само разкрасяваща, но и релаксираща. Упражнението на мускулите на тази част от тялото е също толкова важно, колкото и тренирането на цялата фигура.

Йога за лице – упражнения, с които си струва да започнете

Йога за лице – упражнения

Разбира се, йога за лице е много различни набори от упражнения, които могат да бъдат намерени в различни ръководства или на уебсайтове. Въпреки това си струва да започнете с основните и най-простите, които ще бъдат първата стъпка към редовното обучение. Има обаче няколко основни упражнения, които обикновено се повтарят и са много прости.

Идеалното йога упражнение за лице за начинаещи, от което вероятно няма да се изненадате е: Всичко, което трябва да направите, е да произнесете гласните а, е, и, o, у, разбира се, силно и ясно, като актьори, които тренират преди да излязат на сцената.

Можете също така да въведете йога упражнение за лице, при което вдигате брадичката и устните си високо до тавана, като ги подреждате в т.нар. „Чучур“. По този начин ще се погрижите и за еластичността на кожата на шията.

Друг йога метод за лице е като подредете пръстите между веждите и линията на косата и внимателно натиснете и разтегнете тази област.

Разбира се, ще намерите и много йога упражнения за лице, които ще ангажират носа ви, увисналите клепачи и дори ще очите ви. Можете да напръскате лицето си след упражненията термална вода или любимия ви тоник за лице.

Можете да научите още техники от видеото.

Йога за лице – обобщение

Ако все още се чудите дали йога за лице работи, просто опитайте! Също така не забравяйте, че трябва да включите поне кратка загрявка, преди да започнете каквото и да е упражнение. В случай на йога за лице, например, надуването на и силното издишване, но и нежното потупване на лицето с върха на пръстите ще работи перфектно. Можете също да направите такъв масаж след приключване на упражненията, като използвате например любимото си масло или серум за лице.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: