Как да забавляваме децата у дома

Всеки родител се чуди как да забавлява децата у дома! По-лесно е, отколкото мислите. Просто им дайте пастели, лепило, хартия и оставете креативността им да блести.

Сигурни сме, че у дома имате и много други предмети с който може да измислите различни и интересни игри.

Друг вариант са добре познатите ни игри от нашето детство като гоненица, криеница, топло-студено, домино, карти, бесеница, държави-градове-села и още много други.

реклама


Прочети Още: Какво е бебешки пубертет и как да се справим с него


В случай, че вече сте им се наситили, ние ви предлагаме още няколко забавления с които да разнообразите деня на децата, а и вашия.

Направете ​​кутии чудовища

кутия чудовище

Вероятно всички имате празни кутии от носни кърпи у дома. Вземете една кутия оцветете я и изрежете зъби, уши, може да нарисувате и очи. Тази кутия ще заприлича на сладко чудовище което може да нахраните с хартия и куп други неща.

Хартиени самолетчета и препятствия

самолети от хартия

Тези хартиени самолети са идеални за деца – просто сгънете самолетчетата от хартия и оставете творението си да лети. Увеличете предизвикателството, като направите някои картонени цели (вземете парче картон и изрежете няколко кръга с различен диаметър), през които самолетите да прелитат.


Виж Още: 6 евтини начина да поддържате въздуха в спалнята свеж


Родословно дърво

родословно дърво

Нарисувайте дърво като оставите място където да вписвате роднините си като започнете от най-възрастните и завършите с най-малките. За да бъдете по-креативни, поставете и снимки.

Арт Колаж

арт табло деца

Удивително е как лист хартия, акварелни или водни бой, пастели, стикери и снимки или изрезки от книжки за оцветяване, се превръща в моментално изкуство, когато е в рамка.

Рисунка върху камъни

нарисувани камачета

Може да развихрите въображението на децата си върху обикновен камък, които след това да поставите като декорация у дома.

Оригами

оригами

Тези хартиени творби са интересни и забавни, ако не знаете как точно да направите оригами в интернет има достатъчно клипчета!

Защо? Защото…

защо

Трябва ви само лист хартия и молив. Всеки играч записва въпрос, започващ с защо, например защо кучетата лаят? 

Сгънете отгоре, за да скриете въпроса, и преминете към следващия човек, който, без да поглежда въпроса, пише отговор, започващ със Защото, например, защото виждат непознат човек. След това прочетете всички въпроси и отговори и се забавлявайте заедно.

Боулинг у дома

боулинг

На пазара се предлага детски боулинг с пластмасови кегли и топки, ако не разполагате с такъв може да вземете 8 празни кенчета или пластмасови бутилки и една малка топка и да развихрите въображението си.

Пикник на терасата

пикник

Лесен и разпускащ начин да разнообразите децата, а вие да се отпуснете за час. Трябва ви одеало, нещо за хапване и пиене. Ако желаете може да включите и реденето на пъзел, тъй като игрите с топка са леко невъзможни на терасата.

Сладки с мама

да направим сладки с мама

Почти всички малки деца обожават да помагат на мама в домакинската работа. Сложете по една готварска престилка, извадете продуктите и формички за сладки (децата харесват всякакви животинки), запретнете ръкави и оставете малкото човече да се развихри.

Открий предмета

отгрии предмета

Избирате си няколко портокала, топки или други еднакви предмети и ги скривате на различни места в дома ви. След това всички заедно трябва да ги търсите, който намери най-много бройки от скритите предмети, той е победител.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: