Как да изберем мъжки спортни обувки според вида тренировки?

Как да изберем мъжки спортни обувки

Изборът на подходящи мъжки спортни обувки може да бъде обезсърчаваща задача, особено с широката гама от опции, налични на пазара.

Важно е обаче да изберете обувки, които са специално проектирани за вида на тренировките, които ще правите, тъй като това може да спомогне за предотвратяване на нараняване и повишаване на производителността или казано с други думи – да бъдете по-успешни от всякога!

Ето няколко съвета как да изберете мъжки спортни обувки за различни видове тренировки.

реклама

Кои са най-подходящите обувки за бягане?

Що се отнася до мъжки спортни обувки, подходящи за бягане, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид, преди да направите покупка.

Уверете се, че обувките се вписват добре във физическата ви програма и са удобни за носене. В предната част, където се намират пръстите на краката, трябва да има достатъчно място, за да се размахват при приземяване, а петата трябва да бъде притисната, но не и стегната. Това ще осигури стабилност при движение, без да се притеснявате от травми, които могат да бъдат крайно опасни за глезените ви.

Правилният избор на подметка също е много важен, тъй като тя ще поеме удара и ще намали въздействието върху ставите ви. На това трябва да обърнат внимание атлетите, които имат история с вече преживени травми и търсят мекота при приземяване. Освен това обувките трябва да осигурят адекватна поддръжка на свода, за да се предотврати свръхпронация (завъртане навътре на стъпалото) или супинация (завъртане външно на стъпалото).

Обувките за бягане трябва да са и дишащи, за да позволят на въздуха да циркулира и да поддържа краката ви хладни и сухи.

Какви мъжки спортни обувки да изберем за тренировки в затворени пространства?

Що се отнася до избора на мъжки спортни обувки за тренировки в затворени пространства, например вдигане на тежести или закрити фитнес упражнения, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид.

На първо място потърсете обувки, които осигуряват добри защита и стабилност, особено около глезена. Това ще спомогне за предотвратяването на наранявания и осигуряването на адекватна опора по време на редица упражнения, например клякания.

Обувките трябва да имат подметка, която не се плъзга, за да осигурят сцепление върху фитнес подове и да предотвратяват подхлъзване по време на упражнения. Това прави подметката един от най-важните компоненти на всеки модел мъжки спортни обувки. Ако тя е прекалено мека, всъщност може да се намали стабилността по време на упражнения за вдигане на тежести, например, което не е търсен ефект със сигурност.

Ако обаче обувките са твърде твърди, могат да бъдат неудобни по време на упражнения, които изискват много движение, така че потърсете обувки, които са достатъчно гъвкави, за да позволят пълен обхват на физическо натоварване.

Не забравяйте, че ходилата на всички са различни, така че това, което е подходящо за един човек, може да не бъде за друг. Важно е да опитате различни модели мъжки спортни обувки и да намерите подходящото прилепване и стил за вашите специфични нужди.

Ако търсите подобен модел обувки, а все не откривате подходящите, ви препоръчваме да разгледате каталога на ССС. В него ще откриете стотици различни модели мъжки спортни обувки, които да отговорят на всяко едно ваше персонално изискване. В случай, че попаднете на нещо подходящо за вас, но все пак искате да го изпробвате, можете да посетите и техните физически магазини, които се намират в по-големите градове в страната.

Погрижете се за вашите ходила по време на тренировка адекватно, защото това ще ви осигури максимално най-добра защита, но и удоволствие!


Научи още:

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: