Как да носим дамски спортни екипи така, че да не изглеждаме мърляво?

Спортните екипи за жени са едни от най-подходящите дрехи не само за спортуване, но и за излизане навън, а и просто за излежаване у дома на дивана.

Но ако изберете неправилни такива или ги носите неподходящо и ги експлоатирате неправилно, то тогава съществува рискът да изглеждате мърляво.

Ето как да избегнете това и да носите своя дамски спортен екип с чар, стил и класа.

реклама

Какъв размер дамски спортен екип ни трябва?

Когато избирате дамски спортни екипи (например, измежду множеството предложения тук – https://www.bolf.bg/bul_m_Дамско-облекло_Дамски-спортни-комплекти-14987.html), то за да не изглеждате мърляво, със сигурност трябва да заложите на подходящия размер.

Това означава, че е необходимо да вземете обиколката на талията, на ханша, на бедрата си и да търсите спортен комплект съобразно с тях. Помнете, че ако от една марка размер М ви е напълно по мярка, то от друга може да ви е широк или да ви стои обемисто.

Затова винаги поглеждайте таблицата с размери за продукта, който купувате. Твърде широките спортни комплекти, особено ако са от неправилен плат, ще ви накарат да изглеждате мърляво, вместо да ви придадат така желания стилен спортен вид.

Как да носим своя дамски спортен комплект?

Помнете, който и да е елемент от тоалета ви изглежда мърляво, то цялостната визия ще е такава, независимо с какво сте облечени. Затова, погрижете се и за останалата част от дрехите си. Това означава тениската ви да е изгладена, обувките да са чисти и здрави, аксесоарите да са правилно подбрани и също здрави. Мръсните обувки са един от главните виновници спортната визия да изглежда твърде мърляво.

Освен това, за предпочитане е да не се излежавате на леглото или на дивана със спортните екипи, които носите навън. Това е поради един прост факт. Когато лежим със своя спортен екип, това предизвиква триене по плата. От това триене се образува това, което наричаме разговорно „папулки“, или мънички топченца събрани мъхчета по плата. В никакъв случай не бихте искали да излезете навън с такъв екип, а ако прекарвате времето си у дома с кой да е екип без оглед на това дали го носите навън, съществува риск да се окажете без подходящ комплект за излизане.

Допълнително, при почистване не забравяйте да следвате инструкциите на производителя на етикета на облеклото. Това е от огромна важност, още повече що се отнася до по-специфични платове или екипи, в които са вградени допълнителни технологии.

Старайте се екипът ви да е винаги чист, когато го облечете. При простиране (ако не го сушите в сушилня) го разпъвайте на широко, вместо да го набирате нагъсто, за да избегнете намачкана визия на плата. Не го оставяйте на прекалено силно слънце, защото платът ще избелее.

А как да съхраняваме спортен комплект?

Обикновено спортните комплекти нямат специфични изисквания за съхранение. Естествено, не е най-доброто решение да го сгъвате на топка и просто да го захвърляте в гардероба. Уверете се, че е правилно сгънат и прибран на място, на което е лесно забележим.

Освен това, някои видове спортни комплекти могат да се намачкат. Ако имате такива, слагайте ги на закачалка, за да избегнете мърлявия външен вид, когато ги облечете. За щастие, повечето спортни комплекти не се мачкат, така че този проблем е до голяма степен избегнат.

Прочетете още: Как да тренирате активно в топлото време

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: