Как да отслабнете в лицето – Вижте най-добрите 7 начина

Как да отслабнем в лицето

„Как да отслабнем в лицето“ е един често задаван въпрос, когато става въпрос за загуба на тегло. Така че, ако търсите отговор на този въпрос, не сте сами. Има доста хора, които търсят същия отговор.

Независимо дали става дума за ръцете, бедрата или стомаха, няма реален начин да насочите загубата на тегло само към една конкретна част от тялото си, включително лицето.

За щастие има много стратегии, които могат помогнат, а най-лесният начин да отслабнете в лицето е да отслабнете като цяло.

реклама

Вижте тези 5 решения за това как да отслабнем в лицето:

1). Бъдете активни и спортувайте редовно

Излишните мазнини в лицето ви се дължат на натрупаните мазнини в тялото, тъканите и клетките. Ако искате да отслабнете ефективно, особено в лицето си, не забравяйте да включите аеробни упражнения в ежедневието си.

Тези упражнения увеличават сърдечната честота и подобряват метаболитните ви процеси, позволявайки на клетките ви да изгарят бързо мазнините. Все повече научни доказателства подчертават, че аеробните упражнения могат да доведат до ефективно изгаряне на мазнини.

Едно проучване заключава, че жените с анормален индекс на телесна маса (ИТМ) страдат от затлъстяване, което увеличава риска от диабет тип 2, инсулт и психични заболявания. Аеробните упражнения могат да изгорят по-големи количества мазнини, което води до по-стройно тяло и тонизирано лице.

Добри аеробни упражнения за отслабване в лицето и цялостно изгаряне на телесни мазнини са муай тай, джогинг, бягане, колоездене, плуване и танци. Няколко други по-малко известни примера са скално катерене, каяк и ролери, които също ще ускорят сърдечната ви честота и ще изгорят излишните мазнини.

2). Намалете консумацията на алкохол

Алкохолът съдържа 7 калории на грам и е вторият най-калоричен след мазнините, така че не е изненада, че повишената консумация на алкохол води до подути и по-дебели лица.

Въпреки че е добре от време на време да се насладите на чаша вино, пиенето на много алкохол може да доведе до широк спектър от усложнения, включително подуване на корема и натрупване на мазнини в лицето.

Проучванията показват, че алкохолът е един от водещите фактори за общото наддаване на телесно тегло, тъй като има голям брой калории с по-ниски хранителни вещества.

Ако искате бързо да намерите отговор на въпроса „Как да отслабнем в лицето“ и употребявате алкохол често, не забравяйте да намалите консумацията му. Ограничаването на приема на алкохол може да помогне за предотвратяване на подуване на корема и наддаване на тегло.

3). Спрете да консумирате рафинирани въглехидрати, тъй като те могат да доведат до пухкаво лице

Рафинираните въглехидрати са вашият враг, когато става въпрос за покачване теглото ви. Така че, спрете да консумирате хранителни продукти, които съдържат рафинирани въглехидрати, като тестени изделия, бисквити и вафли. Тези хранителни продукти могат да натрупат мазнини в тялото ви, включително лицето и шията.

Проучване, проведено през 2019 година, показва, че богатите на рафинирани въглехидрати хранителни продукти съдържат по-малко фибри и други основни хранителни вещества. По-ниските нива на фибри във вашата диета могат да доведат до преяждане и в крайна сметка наддаване на тегло.

Друго проучване, публикувано от NCBI през 2019г., съобщава, че жените, които консумират повече рафинирани въглехидрати, имат по-висок риск от развитие на диабет тип 2, затлъстяване и натрупване на мазнини в корема.

4). Спете достатъчно

Липсата на сън допринася за по-високи нива на производство на кортизол, хормон, който повишава нивата на стрес.

Проучване от 2015г. подчертава, че повишените нива на кортизол могат значително да допринесат за наддаване на тегло и натрупване на мазнини в различни части на тялото, включително лицето и шията.

Ето защо е от решаващо значение да подобрите моделите си на сън чрез упражнения, ограничаване на приема на кофеин или замяната му с безкофеиново кафе и намаляване на използването на смартфони и други устройства със син екран (лаптоп, телевизор и т.н.). Смартфонът излъчва синя светлина, която може да повлияе на нарушаване на хормоналния ви баланс.

Друго проучване подчертава, че по-доброто качество на съня може да подобри механизмите за изгаряне на мазнини във вашите клетки.

5). Пийте повече вода

Питейната вода е от решаващо значение за цялостното здраве на човек и може да бъде особено важна, ако искате да отслабнете в лицето.

Консумацията на повече вода може да ви накара да се чувствате сити и да засили загубата на тегло.

Едно малко проучване установи, че пиенето на вода преди хранене значително намалява броя на калориите, консумирани по време на хранене.

6). Следете приема на натрий

Основният източник на натрий в диетата на повечето хора е готварската сол. Имайте предвид обаче, че високият прием на натрий може да увеличи теглото ви и да повиши риска от хронични здравословни състояния, като хипертония, сърдечно-съдови заболявания, инсулт и дори депресия.

Излишното натрупване на натрий в кръвта ви може да причини подуване, което води до подуване, възпаление и подпухналост в лицето ви. Основната причина за това е задържането на течности, тъй като натрият може да задържи излишната вода за дълго време.

Скорошно проучване подчертава, че повишеният прием на натрий може да увеличи задържането на течности, особено при хора със слаба метаболитна система. Друго проучване съобщава, че преработените храни съдържат средно над 75% съдържание на натрий. Ето защо е от съществено значение да намалите приема на натрий чрез ограничаване на хранителни продукти.

7). Правете упражнения за лице

Как да отслабнем в лицето с упражнения за лице?! Да, точно така, можете да тренирате лицето си да изглежда по-тонизирано!

Упражненията за лице могат да се използват за подобряване на външния вид на лицето, борба със стареенето и подобряване на мускулите по лицето.

Проучване от 2014г., публикувано на NCBI, заключава, че хората, които изпълняват упражнения за лице, могат да намалят риска от натрупване на мазнини, да подобрят външния вид на лицето, да укрепят мускулите на лицето и да намалят признаците на стареене.

Добавянето на упражнения за лице към ежедневието ви може да тонизира мускулите на лицето ви, което води до по-слаб вид на лицето.

Друго проучване показа, че извършването на упражнения за лице два пъти на ден в продължение на 8 седмици увеличава мускулите и подобрява подмладяването на лицето.

Причини за мазнините по лицето

Мазнините по лицето са резултат от допълнителни мастни натрупвания, които се натрупват по лицето ви, което го прави да изглежда по-закръглено, подпухнало и по-пълно.

Основните причини за наддаване на тегло по лицето са:

1) Липса на упражнения

2) Лоша диета

3) Генетични нарушения

4) Стареене.

Мазнините, натрупани в лицето ви, са по-видими под брадичката, шията, в челюстите и бузите. Повишените нива на стрес са друга причина за мазнини по лицето. Кортизолът, хормонът, който причинява стрес, може да доведе до мастни натрупвания по бузите и шията ви.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Виж още: