Как да се лекуваме с мисли? Разгръщане на лечебния потенциал на ума

Как да се лекуваме с мисли Разгръщане на лечебния потенциал на ума

„Как да се лекуваме с мисли“, въпрос който доста кора си задават. Човешкият ум притежава забележителни способности и една област, в която неговото влияние се признава все повече, е в областта на лечението.

Докато медицинските лечения играят жизненоважна роля за нашето благосъстояние, овладяването на силата на мислите и вярванията може да допълни лечебния процес.

Тази концепция, често наричана „лечение с мисли“, изследва дълбоката връзка между нашето психическо състояние и физическото благосъстояние.

реклама

Като разберем и използваме потенциала на нашите мисли, можем да използваме забележителен инструмент за самолечение и холистично здраве.

Мислите са материя, защото са резултат от действителни биохимични процеси в мозъка. Чрез централната нервна система те влияят на жлезите с вътрешна секреция и хормоните, променяйки състоянието на тялото ни.

Формулираната мисъл съдържа спомени, емоции, образи и въздейства върху нашата аура. Това е деликатен и опасен инструмент, като скалпел на хирург, който не само лекува, но и наранява.

За да го приложите правилно, трябва да определите причината за заболяването, да намерите правилните думи и да се поставите в транс, наречен алфа състояние на ума, което е подобно на самохипнозата.

В тази статия ще навлезем в завладяващата сфера на лечението с мисли, изследвайки принципите, техниките и примерите от реалния живот, които илюстрират трансформиращата сила на връзката ум-тяло.

Вижте още: 10 невероятни сутрешни йога пози, които можете да правите в леглото

Връзката ум-тяло

Връзката ум-тяло е сложно взаимодействие между нашето умствено и физическо състояние. Изследванията показват, че нашите мисли, емоции и вярвания могат да имат дълбоко въздействие върху нашето физическо здраве.

Негативните мисли и хроничният стрес могат да отслабят имунната ни система и да ни направят по-податливи на болести.

Положителните мисли и здравословното мислене могат да подобрят оздравителните механизми на тялото ни.

Разбирането на тази връзка ни дава възможност да поемем активна роля в нашето благополучие.

Използване на положителни утвърждения

Една мощна техника за лечение с мисли е използването на положителни утвърждения. Като съзнателно насочваме мислите си към положителни и утвърждаващи твърдения, можем да променим нашите вярвания и да повлияем на здравето си.

Утвърждения като „Аз съм здрав, жизнен и пълен с жизненост“ или „Всеки ден тялото ми се лекува и става по-силно“ могат да пренасочат невронните ни пътища и да насърчат изцелението на подсъзнателно ниво.

Визуализация и насочвани изображения

Визуализацията е друг мощен инструмент за лечение с мисли. Създавайки ярки ментални образи на здраве, жизненост и желания резултат, ние стимулираме подсъзнанието си и го привеждаме в съответствие с нашите лечебни цели.

Насочваните изображения, в които следваме записан разказ, който ни отвежда на пътешествие на изцеление и благополучие, могат да подобрят ефективността на тази техника.

Плацебо ефектът

Плацебо ефектът, често разглеждан като медицинска енигма, допълнително илюстрира силата на мислите при лечението.

Когато човек вярва, че получава активно лечение, дори ако това е захарно хапче или фалшива процедура, неговите мисли и очаквания предизвикват лечебен отговор в тялото.

Това явление подчертава влиянието на нашите вярвания и начин на мислене върху лечебния процес.

Примери от реалния живот

Множество вдъхновяващи истории илюстрират потенциала на лечението с мисли. От хора, които са превъзмогнали животозастрашаващи заболявания чрез силата на позитивното мислене, до тези, които са използвали техники за визуализация, за да ускорят възстановяването си, тези разкази предлагат надежда и мотивация.

Изследването на тези примери може да разпали вярата ни в лечебните способности на ума и да ни насърчи да изследваме тези техники в собствения си живот.

Как да се лекуваме с мисли?

Първата най-важна част към лекуването чрез мисли е да се отпуснете. Вечерта, когато няма никой вкъщи, пуснете музиката и запалете свещ на масата. След това легнете или седнете удобно с лице към огъня с гръб към стената. Гледайте пламъка за няколко минути.

Изчакайте, докато пламъкът на свещта стане стабилен и равномерен. Означава, че сте спокойни.

Затворете очи и почувствайте как се отпускате: първо стъпалата, след това коленете и бедрата, ръцете, раменете. Чувствате се удобно. Дишането ви е равномерно.

Ако изведнъж почувствате безпокойство, не се притеснявайте, оставете тези чувства да ви завладеят напълно и те ще изчезнат веднага.

Ако ви се спи, безпокойството ви е изчезнало, вратата към вътрешния ви свят е отворена и сте готови да говорите със себе си.

1. Сърце

Причината за болестта е липсата на любов. Не обичате себе си или мразите някой близък, измъчвате се от вина за лошо поведение.

Това се проявява с аритмия, сърцебиене, остра болка.

Дума към която да се стремите: любов

Признание в любов към сърцето, а чрез него към себе си: „Обичам те, сърце, и ти давам усещане за мир, освобождавам те от товара, свалям отговорността от теб.“

Представете си сърцето си като нежна златисто-розова топка, която блести ярко, усмихната е, която се издига все по-високо и по-високо, отнасяйки ви със себе си. Повтаряйте: „Виждам всичко, вярно е. Обичан съм, чувствам се лек, пълен съм с енергия и топлина.

2. Стомах

Причината за заболяването е страх и трудности при приемане на неизбежното, невъзможност за справяне с нова ситуация.

Трудна ситуация или чувство за разбиране, като например сватбата на сина ви или гневът към родителите ви.

Може би се измъчвате от факта, че някой ви обижда или критикува?

Проявява се с болезнени спазми, киселини, гадене, болки в корема по време на или непосредствено след хранене. Чувствате се потиснат. В тежки случаи са възможни нощни болки на различни места.

Дума към която да се стремите: почивка

„Спокоен съм, чувствам се добре, болката изчезна, напрежението напуска тялото ми. Преминавам към нов етап, справям се с неприятна ситуация. Не мога да я видя повече. Благодарен съм за всичко, което се случва: разбирам себе си по-добре, ставам по-мъдър. Приключих с това и продължавам напред. Обичам живота, вкусната храна и съм благодарен на стомаха си, че ми доставя това удоволствие.”

Представете си широка, спокойна река и задръжте този образ в ума си възможно най-дълго.

3.Стомашни проблеми

Причината за болестта е бягането от отговорност. Тялото ви страда от срамежливостта ви.

Склонни сте да се преструвате, че всичко е наред и да си затваряте очите за някои неприятни аспекти на вашата личност, да отричате очевидното.

Проявява се с болка в областта на пъпа, редуваща се със запек и диария. Възпаление на дебелото черво, понякога прогресира до язвена болест.

Дума към която да се стремите: мога

Трябва да свикнете да се чувствате отговорни за живота си: „Мога и мога. Мога да се справя с всяка житейска ситуация. Ще дам всичко от себе си, всичко ще бъде наред. Щастлив съм и се чувствам добре.“

Представете си река, вижте как потокът се справя с всяко препятствие и всичко това се случва под синьо небе.

3.1 Запек

Причинени от невъзможността да оставим миналото зад гърба си.

Проявява се с нарушение на дефекацията, коремна болка в долната лява страна, главоболие.
Дума към която да се стремитеосвобождение

„Всичко излишно напуска тялото ми. Всичко, което трови живота ми. Освобождавам се от всичко, което е остаряло, пречи на развитието и съсипва живота ми. Пред мен е светло бъдеще.“

4. Бъбреци и пикочен мехур

Причината за болестта е страхът. Не осъзнавате колко сте талантливи, страдате от противоречието между независимостта и страха да изразите мислите си и да разкриете таланта си. Думата „недей“ доминира в живота ви.

Проявява се със спазми в долната част на корема и често, болезнено уриниране и дискомфорт в долната част на гърба.

Дума към която да се стремите: може

„Обичам себе си. Знам как да се държа. Всичко в мен е красиво. Аз съм гений, много талантлив, уникален човек, всеки го вижда, всеки забелязва. Всичко ми е позволено. Лесно се справям със задачите. Обичам тялото си и мога да се наслаждавам на всички удоволствия от живота.“

5. Ракови заболявания

Причинени от липса на жизненост.

Проявява се със слабост, липса на апетит, гадене, лошо настроение, нарушение на съня.

Точно както при заболявания на отделни органи. Но тъй като причината за болестта е липсата на енергия, трудно е да се очаква, че отслабеният организъм ще отвори чудесни източници на жизнена сила, така необходима, за да се лекувате с помощта на мисли.

Можете да опитате, защото такива случаи се случват, но много рядко.

Успеваемост на лечението

По време на сеанса започвате да се усмихвате неволно. След сесията има усещане за топлина в ръцете, краката и областта на органа, който ви притеснява. Болезнените усещания изчезват или отшумяват.

Колко често

В зависимост от интензивността на болката и тежестта на заболяването. Обикновено веднъж на ден за 15-20 минути. При рак – пет-седем пъти на ден по 10-15 минути.

Кога не трябва да опитвате

Инфекциозни заболявания: грип, пневмония, коремен тиф, хепатит), остеомиелит (бактериален артрит).

Как да се лекуваме с мисли – Обобщение

Тъй като научните изследвания продължават да се задълбочават във връзката ум-тяло, концепцията за лечение с мисли придобива все по-голяма достоверност.

Използвайки силата на нашите мисли, можем да допълним традиционните медицински лечения и да улесним собствения си лечебен процес.

Позитивните утвърждения, визуализацията и силната вяра във вродените лечебни способности на тялото ни могат да ни дадат сила по пътя ни към уелнес.

Не забравяйте, че макар мислите сами по себе си да не лекуват всички заболявания, те могат да играят решаваща роля в поддържането на цялостното ни здраве и благополучие.

Така че, нека прегърнем силата в себе си и да се впуснем в трансформиращо пътуване към изцеление с мисли.

Не забравяйте да се консултирате с медицински специалисти за правилна диагноза и лечение на всяко здравословно състояние.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: