Кога да наемем професионална фирма за почистване на диван или матрак?

професионално почистване

Професионалните почистващи фирми премахват всякакви замърсявания и праха, заседнали във вашия диван, матрак или фотьойли, като използват съвременни машини и препарати, предназначени за тази задача.

В повечето случаи производителите на меки мебели и матраци не препоръчват да да бъдат почиствани или поддържани чрез екстракторно пране метод за извличане на вода, прах и натрупани замърсявания.

Обикновено опитите за закупуване на различни препарати не гарантира успешно премахване на петна или поддържане в много от случаите ситуацията се влошава и се налага да се възползват от професионална фирма за пране на дивани и матраци.

реклама

Има обаче и други случаи, когато е разумно да потърсите професионална фирма за почистване на тапицерии.

По време на смяната на сезоните

сезонно почистване

Според експертите по почистване на дома, смяната на сезоните е идеалното време за да се случи освежаване, премахване на праха, който се трупа през изминалите месеци в всички тапицирани меки мебели, матраци в спалнята, килими или мокети.

Виж Още: 6 евтини начина да поддържате въздуха в спалнята свеж

И въпреки че пролетното и есенното почистване са периодите, които първо ви идват на ум, лятото е отличен сезон за почистване на тапицерията защото в много от случаите има предимство в бързото съхнене след изпиране.

Летния сезон също така е удобен момент за пране на седалки на автомобил.

Шансовете от петна от пот по вашата тапицерия по време на горещото и влажно време се увеличават, така че лятото може да е точно подходящото време за вас да се обадите на фирма за почистване на тапицерия, която може да ви свърши работа.

Когато имате бебе

почистване ако имате бебе

Бебетата и малките деца са по-податливи на замърсяване и микроби, отколкото възрастните, така че редовното почистване на дивани, матраци, килими е задължително ако държите вашето дете да бъде защитено.

Ако имате бебе у дома, тогава трябва да организирате почистване на всички най-използвани меки мебели и килими по-често от обикновено.

Прах, коса и петна бавно се натрупват в тъканта, докато ежедневно използваме дивана си. Натрупаната с микроби тапицерия може сериозно да засегне вашето бебе.

Най-малкият член на семейството може лесно да бъде засегнат от алергии и да се разболее.

Професионалните почистващи препарати за тапицерия не само ще почистят мебелите ви, но и ще ги дезинфекцират и ще направят тъканите без алергени, плесени и прах.

В зависимост от метода на третиране и качеството на детергента, професионалното почистване елиминира до почти 100% от вредните бактерии.

Когато имате домашни любимци

домашни любимци почистване

Без значение колко добре сте обучили домашните си любимци, от време на време те разнасят прах и замърсявания (и съответно – микробите) отвън в дома ви. И ако им бъде позволено да седят на дивана, матрака има вероятност кожата ви в крайна сметка да влезе в контакт с микроби внесени от външна среда.

Домашните любимци също оставят козина навсякъде в къщата, включително по мека мебел.

Така че, ако сте отговорен собственик, трябва да почиствате не само животното, но и дома си – заради вас и семейството ви.

Ето защо, ако имате домашни любимци, трябва да помислите за сериозно почистване или наемане на почистваща фирма за пране на тапицерии поне два пъти годишно.

Когато си болен или бременна

почистване при бременност

През повечето време сме доста издръжливи и можем да се справяме с ежедневните си задачи като да се грижим за себе си и домовете си.

Понякога обаче, когато сме болни, това не е възможно. И което е още по-лошо, при някои условия добрата хигиена е ключът към по-доброто здраве.

Хората с респираторни и тежки дерматологични проблеми, както и тези с хронични заболявания, трябва да се обадят на професионална фирма за почистване на тапицерии, което гарантира, че ще бъдат премахнати всякакви замърсявания и бактерии. И въпреки че не е болест, бременността също изисква поддържане на определени нива на чистота.

Така че, ако очаквате бебе, можете също да помислите за почистване на меките мебели от професионалисти по-често от обикновено.

Прочети Още: Какво е арома дифузер и защо се нуждаем от него у дома

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: