Цялата информация е във вашите ръце!

Най-богатите хора в света и техните империи

Ако някога сте се чудили кои са най-богатите хора в света, тук може да намерите отговора на въпроса.

Чудили ли сте се някога кои са най-богатите хора в света? E, не сте само вие! Повечето от нас се чудят какво би било да бъдеш феноменално богат. За хората в този списък тази мечта е реалност!

Ако се интересувате кой е най-богатият човек в света, тук ще ще разберете всички подробности. Това са едни от най-богатите хора в света за 2020г.

(Обновена на: 07.03.2020 в 10:22ч.)

Реклама

# 1. Джеф Безос

Джеф Безос

Титлата „най-богатият човек на света” отива при Джеф Безос . С  приходи от 116,9 млрд. долара, основателят на Amazon спечели титлата на един от най-богатите хора в света. През 2018 г. той добави 40 милиарда долара към приходите си, което го поставя на първо място в класацията. Всъщност Безос е първият човек, който е стигнал до 100 милиарда долара, което никак не е малко! След развода и подялбата на парите с бившата съпруга, Джеф Безос, отново е на първо място.

# 2. Бил Гейтс

Билл Гейтс

Едно име, което вероятно се очаква да бъде в този списък, е Бил Гейтс.

Бил Гейтс, основател на Microsoft, той има приходи на  стойност от 108,2 млрд. долара. През 2018  за пръв път е изместен от  първата позиция, благодарение на Джеф Безос. Microsoft е най-голямата компания за компютърен софтуер в света. Само миналата година той спечели впечатляващите 10 млрд. долара!

# 3. Бернар Арно

Бернар Арно

Най-вероятно това име не ви говори нищо, но ще разпознаете неговата компания. Бернар Арно има приходи на стойност 97,6 млрд. долара. Той е и главен изпълнителен директор на Louis Vuitton Moet Hennessey. Тази компания е създадена чрез сливането на две луксозни марки – Moet Hennessey, производителя на коняк и шампанско и модната къща Louis Vuitton.

Само преди две години Арно беше в списъка на 14-та позиция. Въпреки това, той направи огромни крачки и сега е на номер 3.

# 4. Уорън Бъфет

Уорън Бъфет

Чували ли сте за компания, наречена Berkshire Hathaway ? Може би не. Вероятно още не сте чували и за нейният главен изпълнителен директор Уорън Бъфет. Той обаче е на четвърто място в този списък с приходи на стойност от 81,7 млрд. долара.

Той е най-печелившият инвеститор в света, който се харесва от търговците навсякъде. Но, той все още живее в къщата, която е купил в деня, когато дори не е имал и милион. Това показва колко скромен е той!

# 5. Амансио Ортега

Амансио Ортега Гаона

Запознат ли сте с модната марка Zara? Вероятно да. Зара е част от модната група Inditex, а Амансио Ортега е неин основател. Въпреки че Ortega изгуби доста пари миналата година, той е на 5-то място в класацията на най-богатите хора в света. Неговите приходи са на стойност е 69,6 млрд. долара.

# 6. Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг

Ето друго име, което вероятно очаквате да бъде в този списък. Основателят на Facebook има приходи на стойност 67 млрд. долара. Доскоро той беше на трето място в този списък. Но благодарение на скандала с данните в Кеймбридж, цената на акциите на Facebook падна.

# 7. Карлос Слим Хелу

Карлос Слим Хелу

Карлос Слим Хелу притежава „ Grupo Carso ” – конгломерат с впечатляващо портфолио, обхващащо търговията на дребно, недвижимите имоти, енергетиката, медиите и здравеопазването. Карлос е на 7-мо място в списъка с неговите приходи в размер на 61,5 милиарда долара. Не отдавна той оглавяваше 4-то място в списъка. След като загуби 6 милиарда долара през последните няколко месеца той е падна с 4 места надолу.

# 8. Лари Елисън

Лари Елисън

Лари Елисън основава корпорацията Oracle , в която заема позицията на главен изпълнителен директор на компанията до 2014 г. Oracle става все по-голяма, в нея работят над 136 000 души. Елисън е на 8-то място в списъка със своите 60,3 млрд. долара.

# 9. Лари Пейдж

Лари Пейдж

Лари Пейдж е известен с това, че е основател на Google – компания, която започна своята дейност в гараж през 1998 г. Сега е на 9-то място с приходи на  стойност от 59 млрд. долара. Не е учудващо че той е толкова богат, тъй като Google е най-популярната търсачка в света.

# 10. Стив Балмър

Стив Балмър

Ако сте чували за НБА в Лос Анджелис Клипърс , вероятно сте чували за Стив Балмър. В момента притежава екипа и е бивш главен изпълнителен директор на Microsoft. Тази година той има приходи в размер на 59 млрд. долара и е номер 10 в списъка.

# 11. Майкъл Блумбърг

Майкъл Блумбърг

Почти сигурно сте чули за медийната и финансовата компания Bloomberg LP . Майкъл Блумбърг е неин изпълнителен директор и основател. Сега на 64 години той е единадесетия най-богат човек в света. С приходи на  стойност от 58,3 млрд. долара, през последните няколко месеца Bloomberg добави още  5 млрд. долара към сметките си.

#12. Сергей Брин

Сергей Брин

Малко след неговия приятел и съосновател на Google Лари Пейдж, Сергей Брин е номер 12 в този списък. С неговите приходи в размер на 56,9 милиарда долара.

# 13. Франсоаз Бетанкур Майерс

Франсоаз Бетанкур Майерс

Чудили ли сте се някога кой е най-богатата жена на света? Франсоаз Бетенкур Мейърс притежава тази титла. С нейните 56,6 млрд. долара, тя притежава империята на L’Oreal . Тя започна да управлява компанията преди две години след смъртта на майка си. Днес тя е собственикът на L’Oreal и нейното семейство притежава една трета от компанията.

# 14. Джим Уолтън

Джим Уолтън

Синът на Сам Уолтън, Джим Уолтън, е спечелил 52,7 млрд. долара. Баща му основава Walmart, най-голямата търговска верига в света. Джим е в борда на директорите на компанията. Той е и главен изпълнителен директор на Arvest Bank, неговата собствена компания.

# 15. Алис Уолтън

Алис Уолтън

Алис Уолтън е втората най-богата жена в света. Тя има печалба в размер на  52,4 млрд. долара. Както можете да си представите от името й, тя и Джим Уолтън са брат и сестра. Алис  също ще наследи част от  богатството на Уолмарт .Не само това, но тя основава собствена компания през 1988 г. – Llama Company.

Въпреки че компанията вече е закрита, тя все още е на 15-то място в света.

# 16. С. Робсън Уолтън

С. Робсън Уолтън

Третият Уолтън в този списък, С. Робсън Уолтън, е най-големият син на Сам Уолтън. До 2015 г. той беше председател на Walmart. С приходи от 52,3 млрд. долара, С. Робсън Уолтън се нарежда на 16-то място.

# 17. Мукеш Амбани

Мукеш Амбани

Мукеш Амбани е най-богатият човек в Азия. През 2020г. заема 17-то място в класацията за най-богати хора в света. Амбани е бизнес магнат от Индия с приходи на  стойност от 48,1 млрд. долара. Живее в град Мумбай, който е на 10 място в класацията „най-богат град с най-много милиардери„.

# 18. Чарлз Кох

Чарлз Кох

Главен изпълнителен директор и съсобственик на Koch Industries , Чарлз Кох е известен като филантроп и бизнесмен. Koch Industries включва технологии и оборудване за контрол над замърсяването, полимери, скотовъдство и горски продукти. Неговата неговите приходи от 44,6 млрд. долара го поставя на 18-о място.

#18. Джулия Кох

джулия кох

Джулия Кох и трите й деца наследиха 42% дял в Koch Industries от съпруга си Дейвид, който почина през август 2019 г. на 79 години. Питежават приходи от 44,6 млрд. долара.

# 20. Ма Хуатенг

Ма Хуатенг

Един от най-богатите хора в Азия, Хуатенг е бизнес магнат от Китай. Той също е предприемач, инженер, инвеститор и филантроп по технология и интернет. Той също така основава Tencent – най-печелившата компания в Азия. С нетна стойност от $ 44,5 милиарда, той е номер 20 в списъка.

# 21. Джак Ма

Джак Ма

Определено сте чули за Алибаба. Джак Ма е основател на  компанията. Той е най-богатия човек  в Азия от години, но едва наскоро се включи в класаията. С приходи от  42 млрд. долара, той е на място 21.

# 22. Дейвид Томсън

Дейвид Томсън и семейството му контролират медийна и издателска империя, основана от дядо му Рой Томсън. Най-големият дял на семейството: над 350 милиона акции на Thomson Reuters, където Thomson изпълнява функциите на председател. Питежават приходи от 37,6 млрд. долара.

# 23. Макензи Безос

Макензи Безос е бившата съпруга на основателя на Амазон Джеф Безос, за когото беше омъжена 25 години. Те се разведоха в средата на 2019 година. Като част от споразумението за развод, Джеф прехвърли 25% от своя дял в Amazon на MacKenzie. Питежава приходи от 37,3 млрд. долара.

# 24 Илон Мъск

Илон Мъск

Илон Мъск израства в Южна Африка, след това имигрира в Канада на 17 години. Отива в САЩ като студент в Университета на Пенсилвания. Tesla Inc., основана от Мъск през 2003 г., предлага изцяло електрически превозни средства на масовия пазар. SpaceX, ракетната компания на Мъск, сега е оценена на повече от 20 милиарда долара. Със своите 36.6 млрд. долара, Мъск влиза в топ 25 на най-богатите хора в света.

#25. Франсоа-Анри Пино

François Pinault

Франсоа Пино е почетен председател на луксозната група Kering, която притежава модни марки Saint Laurent, Alexander McQueen и Gucci. Семейство Пино dari 113 милиона долара за възстановяването на катедралата Нотр Дам след пожара през април 2019 г. Питежават приходи от 36.1 млрд. долара.


Отпаднали от топ 25 през 2019 година:

# 22>27. Шелдън Аделсън

Шелдън Аделсън

Американският инвеститор, филантроп и бизнес магнат Шелдън Аделсън има доходи на  стойност от 34,2 млрд. долара. Той основава Лас Вегас Сандс Корпорейшън, компанията, която притежава Сингапурския залив Marina Bay Sands.

# 24>26. Филип Найт

филип найт

Филип Найт, основател на обувния гигант Nike, се оттегли като председател през юни 2016 г., след 52 години в компанията. С приходи от  41 млрд. долара, той е на място 24.

# 25>28. Карл Албрехт-младши и Беате Хайстер

Наследници на богатството на Aldi, Беат Хайстър и Карл Албрехт-младши са децата на Карл Албрехт-старши, който почина през юли 2014 г. на 94 години. Тяхното състояние е 33,2 млрд. долара.

# 22>32. Хуей Ка Ян

Хуей Ка Ян

На стойност 29,2 млрд. долара, Hui Ka Yan е настоящият председател на групата Evergrande в Китай. Тази компания е в сектора на търговските и жилищни имоти и е базирана в Хонг Конг.

# 23>29. Лий Шау Кий

Лий Шау Кий

Лий Шау Ки имаше метеоритен възход за успех. Той е бил отгледан в бедно семейство, но днес има завидната сума от 30,1 млрд. долара по сметката си. Той основава Sun Hung Kai, компания за развитие на имоти, която се оказа много успешна.

# 25>35. Ли Ка-Шинг

Ли Ка-Шинг

Един от най-влиятелните бизнесмени в Азия, Ли Ка-Шинг има доходи на  стойност от 26,4 млрд. долара. В момента той е председател на CK Asset Holdings и CK Hutchison Holdings.

# 166. Най-богатият чернокож в света

Алико Данготе
Алико Данготе

Питали ли сте някога „ кой е най-богатият чернокож в света ?” Отговорът е Алико Данготе от Нигерия, този магнат се занимава с производство на цимент, брашно и захар с приходи на стойност от 9,8 млрд. долара. Алико Данготе в момента работи по проект за петролна рафинерия в родната си Нигерия. Тази рафинерия ще има впечатляващ рафиниращ капацитет от над 6 милиона барела на ден.

Идеята е тя да намали зависимостта на страната от вноса на петрол. Данготе е в бизнеса повече от тридесет години. Неговата компания е най-големият индустриален конгломерат в Западна Африка.

Ето това са  някои от най-богатите хора в света! Някои от тях за известни и нашумели, други трупат милиардите си далеч от медийното пространство.

# 2186. Татяна Бакалчук

На последното, но завидно място е Татяна Бакалчук с скромния 1 милярд долара. Бивша учителка по английски, тя основава бизнеса на 28 години в апартамента си в Москва, докато е в отпуск по майчинство.

Е, след като разбрахме, че има 2143-ма милярдера в света, остава да си зададем въпроса колко са милионерите?


Отдели 2 секунди от твоето време и се запиши за най-горещият бюлетин на Spiritell. 100% безплатно!

Абонирай се

Реклама

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално и за да улесни Вашето сърфиране Приемам Прочети Повече