Малки градчета в Европа, които всеки пътешественик трябва да посети!

Когато става дума за почивка в чужбина, столиците и големите градове често са първият избор на пътешествениците. Но далеч от тълпата, динамиката и шума на големия град, са скрити малки не толкова известни селца, които предлагат тишина и спокойствие, и впечатляват с чар, природа и невероятни гледки.

Малки градчета за големи пътешественици!

Гитхорн, Нидерландия (Giethoorn, Netherlands)

Гитхорн

С население по-малко от 3000 души, този малък чаровен град в сърцето на Нидерландия е уникална атракция за любителите на екотуризма. В града няма автомобили, няма пътища, нито тротоари. Начините за придвижване са с лодка по каналите или с колело по велосипедните алеи. 

реклама

Гитхорн е известен със своите уникални зелени градини, чаровни ферми и дървени сводести мостове. Основните атракции на града включват разходка с лодка през лятото и кънки на лед през зимата.

Албарасин, Испания (Albarracín, Spain)

Албараси

Ако сте любител на старинни селища и крепости, задължително трябва да посетите чаровния планински град, Албарасин. Градчето е разположено в испанския регион Арагон, а постоянните му жители са малко повече от 1000 души. 

Изолираното градче е известно със своите средновековни червеникави къщи, впечатляващ замък и крепостна стена от XII век, богата история, приказна гледка към скалиста речна долина.

Халщат, Австрия (Hallstatt, Austria)

почивка в неизвестни градчета

Разположен на брега на кристално езеро и заобиколен от прелестните планински склонове на Алпите, Халщат е като град от приказка. През лятото, курортното селище е място за почивка, разходка и планински преходи, а през зимата – идеално за ски и зимни спортове!

Халщат впечатлява с уникална природа, цветни къщи в австрийски стил, солни мини, туристически маршрути и гледки, спиращи дъха. Малкото градче е част от UNESCO World Heritage, и е достъпно за туристи с ферибот, автобус и влак. 

Кастраки, Гърция (Kastraki, Greece)

Кастраки почивка

Разположен под отвесните скали на Метеора (най-известната атракция на градчето) и заобиколен от диви поля, този малък град печели сърцата на пътешествениците със своята величествена природа и архитектура.

Чаровните бели къщи с червени покриви предлагат най-прекрасната гледка! И въпреки че населението на Кастраки е едва 560 души, скалните манастири привличат около 30 милиона туристи годишно. 

Виж Още: 11 от най-хубавите плажове в Гърция

Вик, Исландия (Vik, Iceland)

Вик

Вик е един от най-чаровните малки градове в Исландия. Намира се в непосредствена близост до най-големите атракции по южната дъга на острова. 

В града се намира хълмовият храм Вик и Мирдал, а до него е черният плаж Рейнисдрангар, признат за един от най-красивите плажове на Земята. В близост са фарът и скалистите гледки на Дирхолей (най-южната точка на Исландия), пътеката към разбития самолет на Солхаймансандур и приказния водопад Скогафос.

Селището е едно от малкото с хипермаркет и бензиностанция, което го прави идеална дестинация за туристите, поели по Ring road – основният път по крайбрежието на Исландия.

Прочети Още:
1. 52 от най-красивите места в света, които трябва да посетите
2. 5 града в Европа които може да посетите на разумни цени
3. Най-красивите места в Тайланд

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: