Могат ли машините на Райф да лекуват рак?

машините на Райф да лекуват рак

Машините на Райф произвеждат вълни с ниска електромагнитна честота. Тези вълни са подобни на радиовълните.

Поддръжниците на лечението твърдят, че машината Rife може да лекува различни състояния, включително рак. Няма надеждни доказателства, че машината на Райф действа като лек за рак.

Машината е изработена от американският учен Роял Реймънд Райф. Изградена е върху работата на д-р Албърт Ейбрамс. Той вярвал, че всяка болест има своя собствена електромагнитна честота.

реклама

История на Rife Machine

Американският учен Роял Реймънд Райф го изобретява през 20-те години на миналия век. Машината произвежда вълни с много ниска честота, известни още като радиочестотни електромагнитни полета.

Райф основава идеите си на работата на друг учен, Албърт Ейбрамс, който вярва, че болестите излъчват електромагнитни честоти.

Райф смятал, че бактериите стоят зад много заболявания като рака. Той създаде микроскоп, за да може ги види, и твърди, че неговият честотен генератор на Rife може да забележи и да се отърве от рака, като се настрои на електрическите му импулси.

Американската медицинска асоциация осъди експериментите на Райф.

Това не попречи на някои търговци да промотират машината през 90-те години на миналия век. Скоро това твърдене било опровергано с публикувано проучване.

Документът казва, че докато звуковите вълни могат да произвеждат вибрации, които разбиват стъклото, вълните от генератор на Райф са твърде слаби, за да унищожат бактериите.

Как работи машината на Rife

Устройството се използва за няколко минути на ден няколко пъти седмично. Поставяте електрически подложки на ръцете или краката си. Подложките са прикрепени към машина, която доставя електрически импулси с ниска честота. Това обикновено, но не винаги, се прави в клиника.

Едно проучване установи, че те предотвратяват растежа на някои ракови клетки, без да засягат нормалните клетки. Но това е направено в лаборатория, а не върху хора. Друг преглед установи, че някои видове електромагнитни вълни могат да спрат растежа на тумора. Но това са различни честоти от машината на Райф.

Изследване на машините на Райф като средство за лечение на рак

Преди лекарите да могат да използват нов тип лечение, то преминава през дълъг процес на развитие. По време на този процес изследователите тестват, за да проверят дали работи. Те се уверяват, че не причинява никаква вреда и че ползите са повече от недостатъците.

Машината на Райф не е преминала през обичайния процес на научно тестване. Има проучвания, които разглеждат нискочестотните вълни като начин за лечение на рак. Те са използвали машини, които работят по същия начин като машината Rife. Някои от тези изследвания са били в лаборатория.

Едно проучване е върху малък брой хора с напреднал рак. Те имаха вид рак на черния дроб, наречен хепатоцелуларен карцином. Изследователите открили, че нискочестотните вълни засягат раковите клетки. Не засяга нормалните клетки. Но това изследване все още е на експериментален етап и не е ясно как точно може да работи. И важното е, че електромагнитните честоти, използвани в това изследване, не са същите като тези на машините на Райф.

Въпреки доказателствата, че нискочестотните вълни могат да убият раковите клетки, имаме нужда от повече изследвания.

Рисковете

Обикновено се смята, че машините на Rife са безопасни, но не се знае със сигурност.

Машините на Райф са скъпи. Те се продават за цели 6000 долара в интернет.

Ако имате рак, следвайте съветите на Вашия лекар относно лечението. Ако се интересувате от допълнителна терапия, изберете такива с доказани ползи.

Няма проучвания, които да доказват, че всяка допълнителна терапия може да излекува рак. Уверете се, че Вашият лекар е наясно с всички лечения, които опитвате.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: