Мистериозен въртящ се остров „Окото“, Аржентина

окото
  • Островът е оформен като перфектен кръг и се споменава, че се върти около собствената си ос
  • Някои „ловци на извънземни“ смятат, че това е вход на подводна извънземна база
  • „Окото“ може да бъде намерено с помощта на координатите: 34 ° 15’07.8’S 58 ° 49’47.4’W

Странен и почти перфектен кръгъл остров се намира близо до североизточния край на Аржентина, за който се твърди, че се върти около собствената си ос.

Наречена „Окото“ (El ojo), тази мистериозна земя е заобиколена от малък канал с чиста вода и някои смятат, че е камуфлаж за масивна извънземна база, която лежи тихо под повърхността, пише Дейли мейл.

Сега екип от учени и режисьори започнаха кампания в Kickstarter, която завърши неуспешно, за да помогнат финансирането на проучването на тези странни твърдения, с надеждата да разкрият мистерията на този отдалечен остров веднъж завинаги.

реклама

„Открихме мистериозен остров близо до река Парана, който, интригуващо, се движи и върти около собствената си ос“, казва Ричард Петрони, строителен инженер от Ню Йорк.

„Освен това, той се отличава с чиста кръгла структура, граничеща с друга идеално кръгла ивица вода.“

„Това е нещо истинско и обяснява няколко свръхестествени истории, свързани с НЛО и други паранормални аспекти.“

„Окото“ може да бъде намерено в Google Maps с помощта на координатите: 34 ° 15’07.8’S 58 ° 49’47.4 „W.

ВИДЕО

Всъщност това е тънка ивица земя, която представлява перфектен кръг от 120 метра. Този необичаен феномен е просто перфектен, толкова перфектен, че изглежда изкуствен.

Островът непрекъснато се върти около оста си и учените приписват странното движение на наличието на големи естествени кладенци, които създават потоци вода, които са в състояние да преместят острова.

От това въртеливо движение въртящия се остров Окото се блъска в заобикалящата го земя, което е довело до оформянето на кръг.

Окото е открито от аржентинския режисьор Sergio Neuspiller по време на търсенето на място за заснемане на филм за паранормалното.

Мястото веднага представи перфектната обстановка, но когато режисьорът се върна, за да го прегледа, откри, че островът се е преместил и веднага реши да отиде по-дълбоко, изоставяйки филма, за да направи научен документален филм.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: