Вижте 11 от най-хубавите плажове в Гърция

плажове в гърция

Гърция има 22 000км крайбрежна ивица. Това означава, че има невъобразим брой плажове.

Наистина в Гърция има плажове за всички вкусове – независимо дали харесвате бял пясък, големи камъни или гигантски скали. Но кои са най-красивите и уникални плажове в Гърция?

Тук има по нещо за всеки – от прочутия корабокрушенски плаж в Закинтос до пясъчните лагуни на Крит и невероятния Милош, плюс няколко скрити скъпоценни камъка.

реклама

1. НАВАГИО, ЗАКИНТОС

плаж в закинтос

Навагио /Навайо/ е безспорно най-известният и сниман от всички плажове в Гърция. Той е известен още като Корабокрушенския плаж и Заливът на контрабандистите.

За да посетите самия плаж, ще трябва да предприемете разходка с лодка. През силния летен сезон, този красив плаж в Гърция може да стане много претъпкан.

Но не се притеснявайте, плажът е толкова малък, че никой не остава прекалено дълго.

Това място попада и в класацията ни за – 52 от най-красивите места в света, които трябва да посетите

2. ПОРТО КАЦИКИ, ЛЕФКАДА

плажове в гърция

 

С блестящите си бели скали, падащи рязко в лазурните води, Порто Кацики в Лефкада е зрелищна гледка.

Порто Кацики („пристанище на козите“), наречено така заради козите, които преди са били единствените му обитатели, сега той привлича туристи от цяла Лефкада, както и доста любители на яхтите.

3. ЕЛАФОНИСИ, КРИТ

плажове в гърция елафониси

Тези екзотични пясъци с розово оцветяване принадлежат на плажа на лагуната в Елафониси, мъничко островче край бреговете на западен Крит.

С кристално чисти плитки води, пресечени от сиви скали и кедрови дървета, не е чудно, че Елафониси е популярен плаж в Гърция сред летовниците на Крит.

Именно натрошените розови и червени миди в пясъка придават характерния му нюанс.

4. САРАКИНИКО, МИЛОС

гръцки плажове САРАКИНИКО

Остров Милош в Цикладите е известен със своя драматичен и уникален пейзаж. През годините вятърът и моретата са издълбали мека бледа вулканична скала в причудливи форми.

Саракинико е един от най-популярните плажове на острова и в цяла Гърция, предоставя възможност за плуване и релакс сред тези лунни скални образувания.

5. МИЛОПОТАМОС, ПЕЛИОН

плажове в гърция

Милопотамос е един от отличните плажове в Пелион, красива и недооценена част от гръцкия континент.

Два пясъчни, частично организирани плажа са разделени от скалисти арки.

Ще трябва да преминете по редица стълби, за да стигнете до този плаж, който получи статут на Син флаг със своите чисти води. Тук няма шезлонги, но има малък бар на плажа.


Прочети Още: 5 града в Европа които може да посетите на разумни цени


6. БАЛОС, КРИТ

плажове в гърция - балос, крит

Друга мечтана критска лагуна, този път в северозападната част на острова. Този плаж има топли плитки води и розово-бели пясъци, подобни на Елафониси.

Балос може да бъде изключително посещаем в разгара на сезона. Струва си да го посетите и през зимните месеци, ако можете, тъй като е изключително красив в тихия искрящ студ.

7. ПЛАЖ ВОЙДОКИЛЯ, ПЕЛОПОНЕС

Войдокиля, полуостров Пелопонес

Образувайки перфектен полукръг (или гръцката буква омега ) от пясък, този вълшебен плаж в региона Месиния има древни връзки и е едно от най-живописните места в Гърция.

Плажът е заобиколен от пясъчни дюни и там е старата крепост Наварино, която също може да посетите.

8. МИРТОС, КЕФАЛОНИЯ

миртос

Нямате нужда от филтър на камерата си с ослепителните цветове на Миртос на Йонийския остров Кефалония, където дивите планини се сблъскват с морето.

Водата тук е толкова бистра, че почти свети. Самият плаж е съставен от ослепително бели камъчета. Няма да забравите невероятните гледки, докато слизате на този плаж.

9. ПОРТОКАЛ, СИТОНИЯ

плаж портокал

Един поглед към този обсипан с камъни плаж, мек златист пясък и топли плитки води, може би си мислите, че сте на Сейшелските острови, а не в Гърция.

Но всъщност красивият плаж Портокал (Orange beach), на гръцки Кaвурoтрипec (рaчeшκи дупки) е на полуостров Халкидики в северната част на страната. Ситония е средният ръкав на полуострова.

10. ЛАЛАРИЯ, СКИАТОС

лалария

Въпреки малкия си размер, Скиатос е един от островите с най-добрите плажове – и повечето от тях са пясъчни. Но най-зрелищният плаж на острова е изолирания Лалария.

Известен е с невероятното чисто синьо море и ярките бели мраморни камъчета. Плажът е заобиколен от скали, и арки. Ще трябва да вземете лодка (и то само когато не духа вятър), но това ще бъде наистина запомнящо се плаване.

11. КАЛАМОС, ЕВБЕЯ

плаж в гърция каламос

Плажът на Каламос, е красив и много добре известен плаж на Евия /Евбея/ с аквамаринови води и бял пясък, обливан от Егейско море.

Намира се близо до Атина (само на 140км), едва 2 часа шофиране и е идеална дестинация за кратки екскурзии, но и почивки, които предлагат релакс и спокойствие.

Посетителите може да избират между два малки красиви плажа, които са отделени от голяма скала.

Първият плаж, наречен от местните жители „Kali“, защото обикновено морето е по-спокойно, докато вторият е наречен „Kakia“, защото обикновено морето е по-вълнообразно.

Виж Още:
Най-хубавите плажове в България
Слънцезащитен крем: Химични или минерални филтри?

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: