Най-дългият път в света, който може да извървите пеша

Най дългият път в света

Картата по-горе показва най-дългия път в света, който може да се извърви пеша в непрекъсната разходка. Смята се, че това е разстоянието от Кейптаун, Южна Африка до Магадан, Русия с приблизително 22 980 км.

Ако решите да направите този преход, трябва да имате предвид, че ще ви отнеме 4611 часа, което означава 192 дни безспирно ходене. Ако решите да ходите по 8 часа на ден, ще ви отнеме 576 дни (около година и половина), за да завършите „разходката“.

По време на разходката ще изкачите около 119 345 метра и ще вървите по нанадолнище около 120 010 метра, което е еквивалент на цели 13 изкачвания и спускания на Еверест – най-високата точка на земята.

реклама

Ще преминете през 16 държави, като най-дългият път в света минава през Сирия и Южен Судан, така че не е най-безопасното място за разходка.

Има обаче някои спорове по въпроса!

Задава се въпроса защо да започва и да свършва именно от тези две точки. Можете да започнете по-на юг от Иглен нос в Южна Африка, което ще добави 40-50 км и като ще ходите толкова далеч, може да продължите към Наукан на Беринговия проток, което би добавило 2000 км.

Въпреки че вероятно е възможно, от Google Карти Пътищата изглеждат доста оскъдни в тази далечна източна част на Русия. Сигурно има пътища между тези градове, но може би те не са добре картографирани или може би са непостоянни и са непроходими, когато снегът скове и се разтапя.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: