Най-страшната и опасна туристическа пътека в света

Най-страшната и опасна туристическа пътека в света

Бихте ли рискували живота си, за да изпиете чаша чай на върха на един от най-високите планински върхове в Китай?

Пътеката Mount Huashan Plank Trail се смята за най-страшната и опасна туристическа пътека в света и с причина. Скалистият преход по стръмен, неравен терен по тесни пътеки може да се окаже фатален с едно-единствено подхлъзване!

Вълнуващото пътешествие започва с 20-минутно пътуване с кабинков лифт. Следва пътека по нестабилни дъски. Въпреки всички опасности почти милион души се впускат в този рискован преход всяка година, за да посетят будистките и даоистките храмове, които се намират на върха на един от най-високите върхове в Китай.

реклама

Къде се намира планината Хуашан?

Най-страшната и опасна туристическа пътека в света

Планината Хуашан е „Западната планина“ от „Петте свещени планини“ в Китай, със стръмни пропасти и надвиснали скали. Разположено на около 120 км източно от Сиан в провинция Шънси, живописното място предлага набор от незабравими преживявания.

Невероятните изгреви, спиращите дъха залези, красивото море от облаци и мъгливите планински върхове по пътеката ви държат заредени с енергия.

Планината Хуашан също е дом на древни даоистки храмове с интересни легенди, които се предават от поколение на поколение. Освен това има и други места от исторически интерес, като пещери, кули, каменни стъпала и др.

Планината Хуашан е известна с най-страшната и опасна туристическа пътека в света. Това преживяване дава прилив на адреналин на любителите на приключенията, докато вървят по нестабилните дъски на скалите, които вече са били изложени на много години дъжд, слънце и сняг. Нищо чудно, че се смята за най-опасния поход в света.

Какво прави пешеходната пътека на планината Хуашан толкова опасна?

Най-страшната и опасна туристическа пътека в света

Построена от даоистки свещеник, пътеката се състои от дървени дъски, съединени с каменни гвоздеи, които са издълбани в стръмната скала.

Тази пътека няма парапети! Трябва да се държите за железни вериги, прилепени към скалата и да се движите бавно, сантиметър по сантиметър. Ако погледнете надолу, всичко, което ще видите, е бездънна пропаст, от която ще ви се завие свят.

Освен това, след като се изкачите нагоре по планината, трябва да се върнете по същия път, по който сте дошли. Това означава, че ще изпитате тази тръпка два пъти! Представете си да срещнете някой, който се насочва в обратната посока по и без това тясната пътека от дъски, висяща в небето!

През последните години, когато туризмът процъфтява в планината Хуашан, бяха предприети стъпки за осигуряване на безопасност и достъпност до планината. От 90-те години на миналия век, за удобство на посетителите е пуснат кабинков лифт.

Най-страшната и опасна туристическа пътека в света е отворена през цялата година, освен в случай на лошо време или за поддръжка. Най-доброто време за тази екскурзия е през април, май, септември и октомври. Уверете се, че няма дълги празници, за да избегнете тълпата.

Рисковете, свързани с този поход, не са попречили на туристите да посетят тази вълнуваща пътека. Ще се изненадате, но може да се наложи да чакате на дълга опашка за това умопомрачително изживяване.

Туристи на възраст над 50 години или с ръст под 150 см, страдащи от акрофобия (страх от височини), хипертония и сърдечни заболявания нямат право да се качват на тази пътека.

Чайната Хуашан

Най-страшната и опасна туристическа пътека в света

Чайната Хуашан, разположена на около 2000 метра над морското равнище, предлага един от най-освежаващите билкови чайове.

Това прекрасно място за пиене на чай, някога храм, сега е известен с това, че предлага „най-опасния чай“ в света!

Чаят е натурален във всеки смисъл. Прави се от вода, добита от планински извори, дъжд и снеготопене. Това, което прави този чай специален, преминаването през опасната туристическа пътека, за да го вкусите, което е по-вълнуващо от самата гореща напитка!

Вижте това видео, което показва нагледно най-страшната и опасна туристическа пътека в света.

Прочети още:

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: