Паяците биха могли да изядат всички хора на Земята за една година

Преди да започнем, нека се изясним, че паяците не са заявили намерението си да ни изядат.

Това е страничен математически проект на биолозите Мартин Нифелер и Клаус Бирхофер, които решиха да отделят малко от свободното си време, за да се опитат да изчислят колко точно биомаса всъщност може да употреби популацията от паяци в света и какво би означавало това ако хората станат тяхна храна.

Те публикуваха резултатите от проучването си в в списанието „Наука за природата“ и обясниха, че изчисленията им се основават на предположението за изумителните 400-800 милиона тона плячка, който паяците консумират за година.

реклама

За сравнение, ние хората, трябва да се справим с яденето само на 400 милиона тона месо и риба годишно. Дори и да позволим на всички вегетарианци да се включат, пак няма да успеем да настигнем паяците.

 Всички знаят, че сме превъзхождани от малките безгръбначни, не само по брой, но и по чиста маса.

Оказва се, че хората сме 287 милиона тона биомаса, паяците спокойно могат да изядат всеки един от нас за една година и все още да останат гладни. 

Ако на планетата има 7 милиарда човека, то броя на паяците на се измерва в квадрилиони. Това означава, че те са доста повече от нас с коефициент от 2,8 милиона към 1.

Ако трябва да ни разделят, всеки човек трябва да бъде разкъсан между близо 3 милиона паяци 🙂

Статия за техните открития публикувана във „Вашингтон пост“ предизвика доста вълнение и дори подтикна стартирането на саркастична петиция до сенатора Ал Франкен чрез Change.org, озаглавена

Дайте на паяците цялата помощ, от която се нуждаят, за да изядат всеки човек на Земята в рамките на една година.

 

Всички сме на ясно, че паяците не ядът хора.

Като цяло, техните зъби са прекалено малки, за да проникнат през човешката кожа и когато ни ухапят, това е почти винаги като защитен механизъм

Всъщност паяците са много по-склонни да използват онези ужасяващо изглеждащи зъби върху други паяци, а не върху нас хората.

Мъжките екземпляри от някои видове паяци дори са развили способността да хипнотизират своите себеподобни, само за да не бъдат изядени от далеч по-голям екземпляр. 

Освен това, дори и тези с отровни ухапвания не винаги са толкова вредни за хората, колкото си мислим.

В действителност, някои отрови от паяк се използват за употреба в лекарства при състояния като Алцхаймер, мускулна дистрофия, хронична болка и дори епилепсия.

И тъй като на планетата има 25 милиона тона паяци, които трябва да изяждат около 10% от собственото си тегло всеки ден (това ознаава, че паяците изяждат 2,5 милиона тона плячка всеки ден), не е изненада, че биха могли да погълнат цялото човечество преди края на лятото, ако започнат да ни ядат през януари.

И накрая, нека кажем едно „благодаря“ на нашите паякообразни господари, че ни оставиха живи.


Отдели 2 секунди от времето си и се запиши за най-горещият бюлетин на Spiritell.

100% безплатно!

Абонирай се

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: