Пет от най-шокиращите случая на деца отгледани от диви животни

тарзан

Всички сме чували истории за деца отгледани от диви животни. Макар, че може да звучи като голяма измислица, всъщност има някои реални случаи на деца, отгледани от маймуни, вълци и дори птици!

1. Марина Чапман

Историята на Марина придоби обществен интерес, след като беше публикувана нейната автобиография „Момичето без име“. Тя споделя, че била отвлечена, а след това похитителите и я оставили в гората.

Мислила, че ще умре, докато не видяла група маймуни. Тя видяла надежда, защото маймуните се държали подобно на човека. Тези маймуни и помогнали да оцелее, докато не била открита, пет години по-късно.

реклама

Според доклада на The Guardian, животът на Марина в гората не бил лесен. Но сега тя има собствено семейство – съпруг и две дъщери.

2. Оксана Малая

Родителите на Оксана били алкохолици които не и обръщали никакво внимание. Когато била на три, я оставили навън на студа. За да спаси живота си, тя се осмелила да се приближи до глутница кучета, за да се стопли, сред тях Оксана се чувствала в безопасност.

Когато е намерена през 1991 г. , тя вече била изгубила повечето си човешки черти и имала много маниери и поведения на кучетата. Ходила на четири крака, лаела, подушвала храната си преди да я изяде.

Чрез интензивна терапия тя успява да научи някои основни човешки умения като ходене в изправено положение и това да говори. Сега тя работи в животновъдна ферма в Одеса.

3. Йоан Сесуня

Йоан е друга жертва на семейно насилие и безхаберие на родители към детето си. Когато бил на три, той избягал от дома си, след като баща му убил майка му. Той намира утеха в джунглата при маймуните до три годишна възраст, когато бил намерен. Освен, че бил приел маниерите на маймуните, той страдал от тежка чревна инфекция.

Сега, Йоан е певец. Той станал част от 20-членния детски хор Pearl of Africa.

4. детето Х

Майката на детето Х била психично болна. Мислела за собствения си син, сякаш той е един от многото и домашни любимци. Въпреки че, 7-годишно момче никога не е било физически малтретирано, майка му никога не е разговаряла с него. Вместо това той винаги бил оставян сам, само с птиците.

През 2008 г., е намерен и откаран в психиатрична клиника. Той не можел да говори – просто пищял като птица и махал с ръце и крака.

До днес лекарите все още се опитват да го реабилитират.

5. Камала и Амала

Случаят с тези сестри, които били на 8 години едната и на 18 месеца другата, събра вниманието на обществеността през 20-те години. Те са намерени в гора в Индия, отглеждани от вълк.

Те са били деформирани физически – неправилно оформени челюсти и къси крайници. Очите им блестели в тъмнината като кучешки и ходели на четири крака. Те проявили враждебност към хората, които се опитали да се приближат до тях. Съответно като знаем как са живели е ясно, че са се хранели само със сурово месо.

За съжаление по-малкото дете Амала починала година след откриването и. Камала оцелява през следващите 17 години и успява да научи някои човешки черти като ходене в изправено положение и произнасяне на някои думи.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: