Писмо до Дядо Коледа

Писмо до Дядо Коледа

Ето, че Декември вече е тук, а с него и така чакания обичан и уважаван празник Коледа.

Коледа наближава и малки и големи очакват своите подаръци. Единствената разлика е, че малчуганите с нетърпение чакат да напишат своето писмо до Дядо Коледа.

Писмо до Дядо Коледа

Писма до Дядо Коледа

реклама

Децата вярват в чудеса, и това е прекрасно. Така те развиват креативността и фантазията си. Преди Коледа всяко дете иска да напише писмо до Дядо Коледа. Всички знаем, че то няма как да стигне до него, но в никакъв случай не искаме да разваляме магията на децата.

Как да напишем писмо до Дядо Коледа:

  • Вземете празен лист хартия и пощенски плик, в книжарниците има различни бланки за писмо до добрия старец;
  • Може да си пуснете коледна музика, за да ви зареди с настроение;
  • Започнете с името на детето, например;
  • Напишете няколко мили думи за белобрадия старец;
  • Споделете подаръците които вашето дете иска да получи;
  • Пожелайте нещо на Дядо Коледа;
  • Може да нарисувате нещо на писмото;
  • Сгънете писмото и го поставете в плик;
  • Адресирайте плика до Дядо Коледа и го пуснете в пощата.

В Български пощи има специална кутия за писма до дядо Коледа!

Примерни Писма до Дядо Коледа текст

Писмо до Дядо Коледа - текст

Коледа – времето на най-ценните желания. Децата пишат различни писма с надеждата да получат мечтан подарък. Различните деца имат различни желания и надежди. Всяко дете е уникално. За тези от вас на които им трябва малко тласък, за да развихрят въображението си, ето няколко шаблона за писмо до Дядо Коледа.

Писмо до Дядо Коледа – примерен текст:

Пример 1

Здравей, Дядо Коледа. Казвам се ……….( името на детето) и ходя на детска градина. Чувала съм толкова много за теб, и много ми се иска да се запознаем. Много бих искала тази година да получа …………….(изреждат се желанията на детето). Бях добра и много помагах на мама. Много целувки за теб е еленчетата ти!
Пример 2
„Здравей добър Дядо Коледа, казвам се ………….( името на детето). На …..(годините на детето) години съм. Можеш да ми донесеш………………(изреждат се желанията на детето). А за майка ми ………………………. (може да впишете желанието на детето за подарък на мама). Обещавам също да продължавам да слушам родителите си. Ако ми донесеш тези подаръци, ще ме направиш малко по-щастлив. Пожелавам ти всичко най-хубаво, любов, щедрост, доброта и сила. С любов, …………….(името на детето)!“
Пример 3
Скъпи Дядо Коледа, с нетърпение очаквам пристигането ти. Преди Коледа заедно с родителите ми украсихме елхата, приготвяме изненади и учим стихотворение за теб. Догодина обещавам, че ще се науча да бъда учтив и мил. Много искам да ме зарадваш с ……………………………..(изреждат се желанията на детето). …………………..( името на детето)
Пример 4
„Скъпи Дядо Коледа! Ти си най-добрият. Казвам се …………..( името на детето) Мечтая да се научи да кара сноуборд, но родителите ми не могат да ми купят. Моля те, донеси ми сноуборд. Много те харесвам и обожавам снега. Но тази година нямаме много сняг. И ако не ти е трудно направи малко сняг за празниците, наистина се надявам, че ще получиш писмо и те чакам с нетърпение. Желая ти много сили. ………………..( името на детето)!“
Пример 5
Мили мой, Дядо Коледа! Казвам се ………. (името на детето), на …….. ( годините на детето)години, от ….. ( град/село). Искам да ти се похваля, че тази година бях много послушна. Много бих искала тази година да ми донесеш, …………………….( желанията на детето). Това е от мен, надявам се ти да си здрав и да си добре! Весела Коледа, на теб и всички твои помощници.

Кой е Дядо Коледа?

Кой е Дядо Коледа

Разбира се, всички знаем кой е Дядо Коледа, но чрез многократни разкази и реклами на някой напитки истинската история за Дядо Коледа може да се разводни малко. Легендата за Дядо Коледа е сбор от стотици истории, включително исторически личности като Свети Никола и скандинавски богове като Один. В продължение на стотици години тези и други истории се разказват на децата в европейските и западните страни, когато дните се скъсяват и снежинките падат като приказен прах над земята.

За децата, Дядо Коледа възрастен мъж който носи подаръци на Коледа, пътува с шейна, теглена от летящи северни елени, влиза през комини и носи чувал, пълен с подаръци за всички деца по света.

Къде живее Дядо Коледа?

Домът на Дядо Коледа - Рованиеми

Веселият старец както го наричат още, живее в Лапландия, Финландка област в град Рованиеми. Неговата тайна работилница се намира под планината Корватунтури в Савукоски. Там неговите верни и неуморни джуджета правят купища играчки за всички деца по света. А красивите и умни елени на дядо Коледа – Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитсен и Рудолф, нямат търпение да полетят, за да могат всички да си получат желаните подаръци.

Градчето Рованиеми е истинско магично кътче, така че ако имате възможност е хубаво да го посетите.

 

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: