Полицията в Бразилия „язди“ биволи вместо коне, за да се справи с престъпниците

биволи полиция бразилия

Полицейският патрул на коне или използването на кучета K-9 е много популярен, но с биволи, това е нещо, което не можете да си представите. И това се случва в малко градче на Бразилия.

В продължение на много години полицаите от Суре, столицата Маражо, използват биволите за патрулиране на острова, особено в отдалечени места, до които не може да се стигне с други транспортни средства. Това е единствената полицейска сила в света, която използва биволи вместо коне.

Откакто биволите се появиха на бразилския остров Маражо, когато пристигнаха от Азия преди век, те се превърнаха в символ за региона. Животните са добре приспособени към водните земи на Амазонка. Днес на острова има повече биволи, отколкото хората.

реклама

Веднъж в годината батальонът дори отвежда биволите и полицаите си с кораб до Белен, столицата на Пара, където всеки 7 септември те се разхождат по паради в чест на декларацията за независимост на Бразилия от Португалия.

Биволското звено стартира през 90-те години на миналия век. Тези животни са забележителни плувци, много по-добри от кучетата и по-пъргави от познатите ни коне, когато стане въпрос за преминаване през кал. Също така се справят отлично с жегата на Маражо, който е почти на Екватора.

Въпреки че водните биволи могат да бъдат срещнати и другаде в Бразилия, другите полицейски сили не използват животните за полицейска дейност.

И все пак, офицери от 8-ми батальон казват, че са готови да предоставят своя биволски опит.

„Бразилия е тропическа страна и това означава, че трябва да намерим тропически решения за предизвикателствата, пред които сме изправени“, каза Емерсън Касиано, 42-годишен, полицай от биволското звено.

„Приятелите ми ме дразнят, казвайки, че биволът е добър само за нарязване на пържоли, но това е невежа гледна точка“, добави г-н Касиано. „Вижте какво се постигна, откакто хората започнаха да яздят коне, вместо да ги ядат. Нашият биволски патрул може да бъде началото на нещо огромно“.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: