Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

Полицията в Бразилия „язди“ биволи вместо коне, за да се справи с престъпниците

Полицейският патрул на коне или използването на кучета K-9 е много популярен, но с биволи, това е нещо, което не можете да си представите. И това се случва в малко градче на Бразилия.

В продължение на много години полицаите от Суре, столицата Маражо, използват биволите за патрулиране на острова, особено в отдалечени места, до които не може да се стигне с други транспортни средства. Това е единствената полицейска сила в света, която използва биволи вместо коне.

Откакто биволите се появиха на бразилския остров Маражо, когато пристигнаха от Азия преди век, те се превърнаха в символ за региона. Животните са добре приспособени към водните земи на Амазонка. Днес на острова има повече биволи, отколкото хората.

Веднъж в годината батальонът дори отвежда биволите и полицаите си с кораб до Белен, столицата на Пара, където всеки 7 септември те се разхождат по паради в чест на декларацията за независимост на Бразилия от Португалия.

Биволското звено стартира през 90-те години на миналия век. Тези животни са забележителни плувци, много по-добри от кучетата и по-пъргави от познатите ни коне, когато стане въпрос за преминаване през кал. Също така се справят отлично с жегата на Маражо, който е почти на Екватора.

Въпреки че водните биволи могат да бъдат срещнати и другаде в Бразилия, другите полицейски сили не използват животните за полицейска дейност.

И все пак, офицери от 8-ми батальон казват, че са готови да предоставят своя биволски опит.

„Бразилия е тропическа страна и това означава, че трябва да намерим тропически решения за предизвикателствата, пред които сме изправени“, каза Емерсън Касиано, 42-годишен, полицай от биволското звено.

„Приятелите ми ме дразнят, казвайки, че биволът е добър само за нарязване на пържоли, но това е невежа гледна точка“, добави г-н Касиано. „Вижте какво се постигна, откакто хората започнаха да яздят коне, вместо да ги ядат. Нашият биволски патрул може да бъде началото на нещо огромно“.