Предсказанията на Нострадамус за 2022г.

Предсказанията на Нострадамус

Въпреки че са изминали почти пет века от смъртта на Нострадамус, неговите прогнози – считани за доста достоверни от много съвременни експерти – днес се четат и оценяват по целия свят.

Мишел дьо Нострдам е философ, мистик и медик от 16-ти век. Той предсказва – наред с много други важни събития за човечеството – завоеванията и паданията на исторически личности като Хитлер или Наполеон. Но не само това!

В своите прогнози за 2022г. Нострадамус споменава персонаж, познат на всички ни. Това е Владимир Владимирович Путин, но повече за това след малко!

реклама

Кой е Нострадамус?

Нострадамус е роден като едно от деветте деца на Рейниер дьо Сен-Реми и търговеца на зърно, Жом дьо Нострадам.

Още като дете той се отличавл със своята забележителна интелигентност. Като малко момче говорил няколко чужди езика и се интересувал от висша математика. Той подкрепя теорията на Коперник.

По време на обучението му по медицина ревнива общност от лекари решава да попречи на Нострадамус във всякакъв напредък в науката и по-нататъшната му кариера.

Подигравали са го, защото лекувал пациентите си с билки и непознати лекарства. Това не се хареса на тогавашните лекари, които основават практиката си главно на кръвопускане, срещу което Нострадамус е против.

Въпреки това известният астролог и ясновидец получава докторска степен и остава в университета като преподавател за една година. През 1533г. той открива частна медицинска практика в Ажен, малък град на Гарона.

Нострадамус пише – наред с други неща – в четиристишия, групирани на сто века, и той разделя всичко на така наречените предвестия (persage), които са номерирани отбелязани с римски числа.

Известният ясновидец използва много езици в своите произведения, той доста точно определя мястото и времето на предвидените в тях събития.

От неговите предсказания може да се разбере точно в коя година ще избухнат Трета и Четвърта световна война, кога ще настъпи катаклизъм, идващ от космоса, и дори времето на предсказания край на света.

Нострадамус – Арканското знание беше истинската му страст

Въпреки медицинското си образование, Нострадамус изучава в дълбочина тайните знания.

През 1555г. той завършва първата част на прочутите книги Centurias, докато последните три книги, включени във втория том на Centuria, се появяват едва през 1558г.

Почти всяка от книгите съдържа по сто реда с предсказания от новото време на Нострадамус до края на света, който според ясновидството ще се случи през 3797г.

Всички Centurias са написани в стихове и са разделени на четириредови строфи, известни като кватерниони (система на хиперкомплексни числа) или катрени.

Повечето Centurias описват трагедии, природни бедствия и войни, но всички тези събития са без дата.

Водещата тема на пророческите текстове е неизбежното нахлуване в Европа на ислямски сили от изток и юг под ръководството на Антихриста. Смята се, че тези видения са възникнали под влиянието на актуалните тогава събития, свързани със завоеванията на Османската империя.

Цялото съдържание е представено в контекста на предполагаемия неизбежно предстоящ край на света.

Какво предсказва Нострадамус за 2022г.?

Според предсказанията на Нострадамус през 2022г. глобалната инфлация ще излезе напълно извън контрол и по-специално щатският долар ще се срине рязко.

За съжаление глобалната икономическа криза ще бъде само фон за цяла поредица от нещастия, които трябва да се случат в този труден за човечеството период.

Много е трудно да се определят точните дати на прогнозите на Нострадамус, тъй като те се основават на астрологични движения. Едно обаче, което може да се стесни до вероятно през 2022г., е прогнозата за война, която ще достигне Европа.

Задълбочен анализ на някои от четиристишията на Мишел дьо Нострдам показва, че през 2022г. е вероятно да има масови бунтове в Париж. Може би това е гражданска война, която може да предизвика хаос и да отреже временно Париж от останалия свят.

Виж Още: Предсказанията на Баба Ванга за 2022г.

Може ли Европейският съюз да се разпадне скоро?

За съжаление такова обстоятелство е предсказано от известния ясновидец за 2022г. Според някои интерпретации на четиристишията на Нострадамус, за същата година астрологът може да обяви смъртта на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун и катастрофалното земетресение в Япония.

Мрачно пророчество за Путин

Най-известният ясновидец в историята на човечеството, предсказва, че през 2022г. руският президент Владимир Путин, който оцелява най-малко пет опита за убийство, ще бъде убит в резултат на естествен метеорологичен феномен.

Според експерти четиристишията на Нострадамус показват причината за смъртта на Путин като удар от мълния по време на пътуване с кораб. Някои обаче предполагат, че това, което Нострадамус е видял във виденията си и след това е интерпретирал и определил като мълния, всъщност може да бъде лазерно оръжие или някакъв друг вид технология, създадена от човека.

Така или иначе, това трагично пророчество се отнася за самия президент на Русия.

Катаклизми и разрушения

Нострадамус прогнозира огромен ураган и наводнения през 2022г. във Франция и другаде по света.

Според четиристишията, тези природни катаклизми ще доведат до глад, тъй като достъпа до храна ще е много труден по целия свят.

Известен с апокалиптичните си видения, Нострадамус предсказва масивно изригване в Средиземно море източно от остров Менорка през 2022г. Може би става дума за ядрено оръжие, тъй като ясновидеца споменава за ужасен прах, който ще се разпространи в атмосферата в резултат на това събитие.

Освен експлозията в Средиземно море, според експертната интерпретация на известните четиристишия на Нострадамус, през същата година трябва да бъде взривена и разрушителна атомна бомба, която вероятно ще отклони земната ос и ще допринесе за драстични и глобални климатични смущения.

Според известния ясновидец през декември 2022г. на нашата планета трябва да падне дъжд от астероиди. Може да бъде достатъчно мощен, за да доведе до повишаване на морското равнище, земетресения и гигантски цунамита.

Три дни мрак

Нострадамус твърди, че 2022г. ще бъде период, белязан от природни бедствия, войни и глобални разрушения.

Битката при Кьолн, която ще бъде спечелена от Запада, ще сложи край на военните действия.

Той казва също, че ще бъде тъмнина с продължителност 72 часа (три дни). Експертите са последователни по отношение на сезона, в който това ще се случи. Най-вероятно е есента, защото във предсказанията на Нострадамус за това събитие сняг вече ще има в планините, но още не и в низините.

Сбъдват ли се пророчествата на Нострадамус?

Отразени ли са в реалността апокалиптичните предсказания на Мишел дьо Нострдам?

Експертите смятат, че голяма част от предсказанията на астролога от 16-ти век са се сбъднали.

Но все пак не трябва да забравяме, че Нострадамус никъде не посочва точна дата и година, а възможните години се определят от експерти, тълкуващи неговите записки.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: