Цялата информация е във вашите ръце!

Първият в света квартал направен на 3D принтер се изгражда в Мексико

Изграждането на домове за бедните е скъпо и отнема доста време. Благотворителна организация заобиколи това, като ще построи цял квартал с помощта на 3D принтер.

От всички постижения на съвременната наука, 3D принтерите са сред най-впечатляващото. Отдавна ни обещават, че 3D принтера ще може да създаде всичко.

Сега, нестопанска организация, посветена на подпомагане на бедните и нуждаещите се, е отпечатал цял квартал на 3D принтер.

Ако не вярвате, посетете покрайнините на Южно Мексико и ще видите огромен 3D принтер. С дължина над 9 метра, това чудо принадлежи на  New Story.

Реклама

Благотворителната организация използва принтера за създаване на къщи с размери 46,45 m².

Могат ли хората да живеят в тези къщи?

Да – това е идеята на начинанието. New Story има за цел да използва 3D отпечатани домове за решаване на глобалната жилищна криза за живеещите в бедност. Това е само първата стъпка към по-дълго пътуване в тази посока.

Петдесет от най-бедните семейства в града първоначално ще се настанят в тези домове.

Всеки от домовете, може да се похвали с две спални, хол, кухня и баня. Естествено ще бъдат осигурени и ВиК и електричество. Това е значително подобрение на сегашните условия на живот в града.

Повечето от гражданите там, печелят малко над 75 долара на месец и живеят в дървени бараки.

Външни тоалетни, без вода, а наводненията през дъждовния сезон са често срещани. Тези проблеми ще се превърнат в минало, когато домовете са завършени.

Именно опитът на New Story в Хаити, ги вдъхнови да се вгледат в по-функционални техники на строителство.

Опустошени от земетресение през 2010 г., хората на Хаити се нуждаят от домове спешно. Това вдъхнови New Story да търси начини за ускоряване на процеса на строителство и намаляване на разходите.

New Story не работят сами

Екипът на New Story е всеотдаен и талантлив, но има ограничения за това, което реално може да се постигне с една ръка.

Това накара New Story да си партнира с Icon, тексаска компания, специализирана в строителните технологии.

Icon предостави супер големия 3D принтер, наречен Vulcan II. 

Очевидно са взети под внимание и етичните последици за местната икономика. New Story и Icon също се обединиха с  Echale a Tu Casa, местна строителна компания с нестопанска цел. Това даде възможност на местните работници да завършат строителните работи извън възможностите на 3D печат.

Това не беше лесен процес

Както вероятно можете да си представите, в процесът на изграждане на тези домове предизви, имаше доста предизвикателства.

След като проектът беше подписан и одобрен, възникнаха логистични проблеми.

Отне три месеца, за да може Вулкан II да мине митниците и да влезе в Мексико. Когато пристигна, строителството се забави от наводнението. Сезонът на дъждовете в Мексико е известен проблем.

В крайна сметка строителството беше готово да започне. 

Първите две домове бяха завършени едновременно за 24 часа – макар и това време да е разпределено в рамките на няколко дни. 

В крайна сметка планът е да се разшири обхватът на 3D домовете по целия свят. Комплекс от 400 квадратни метра апартаменти е предвиден за Остин, с цел да се осигури настаняване за бездомното население в града.

New Story се стреми да промени цялото лице на строителната индустрия. 


Отдели 2 секунди от времето си и се запиши за най-горещият бюлетин на Spiritell.

100% безплатно!

Абонирай се

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално и за да улесни Вашето сърфиране Приемам Прочети Повече