Разкриване на блясъка: ползи от алфа липоева киселина за лицето

Разкриване-на-блясъка-ползи-от-алфа-липоева-киселина-за-лицето

На всеки няколко месеца има нова популярна съставка за грижа за кожата, която се смята за новата тайна за млада кожа. В момента тази чудна съставка за грижа за кожата е алфа липоева киселина, известна още като ALA.

За щастие на всички, тази съставка наистина дава резултати и бавно се превръща в задължителен продукт в много нови продукти за грижа за кожата.

Какво е алфа липоева киселина?

Сега ще ви обясня какво всъщност представлява ALA. Тя е ефективен антиоксидант, за който изследователите твърдят, че е по-мощен от витамин С. Следователно много продукти, които го използват във формула, го наричат ​​„чудо в бутилка“.

реклама

Алфа липоевата киселина (ALA) е естествено срещащо се съединение, намиращо се във всяка клетка на човешкото тяло. Често наричана „универсален антиоксидант“, ALA играе решаваща роля в производството на енергия и е известна с изключителните си антиоксидантни свойства.

Въпреки че се синтезира в малки количества от тялото, добавките или локалното приложение могат значително да подобрят ползите от него, особено за здравето на кожата.

От борбата с признаците на стареене до насърчаването на цялостното здраве на кожата, нека се потопим в чудесата на алфа липоевата киселина и нейните трансформиращи ползи.

Алфа липоевата киселина насърчава ли младостта на кожата?

Едно от най-добрите неща за ALA е, че е универсален антиоксидант. Това означава, че е маслоразтворима и водоразтворима.

Благодарение на това тя остава върху кожата по-дълго от различни други съставки и се бори със свободните радикали, които нарушават здравния баланс на кожата.

ALA произвежда ензими, които повишават метаболизма на кожните клетки, като забраняват необичайното кръстосано свързване.

Помага на клетките да се отърват от излишните токсини и абсорбира повече хранителни вещества. В резултат на това кожата изглежда по-овлажнена с по-малко бръчки.

Дълго време витамин Е и С са действали ефективно. Сега ALA се оказа 400 пъти по-мощна от витамин C.

Много хора може би се чудят какъв е произходът на тази супер киселина. Е, добрата новина е, че ALA може да се извлече от всяка естествена храна, тъй като всички съдържат липоева киселина.

Това е начинът, по който растенията получават своите клетъчни структури и остават в безопасност от вредните токсини в околната среда.

Алфа липоевата киселина не е полезна само за целите на грижата за кожата. Когато се приема през устата, ALA осигурява някои невероятни ползи за здравето.

Намалява ранните симптоми на хронични заболявания като МС, Алцхаймер и силна мигрена. Освен това може да се докаже, че е ценна помощ във вашето пътуване за мечтаното тегло.

Ползи от алфа-липоевата киселина за кожата

В стремежа към безупречна кожа има безброй съставки за грижа за кожата, рекламирани като творци на чудеса. Сред тях алфа липоевата киселина се откроява като мощен съюзник в постигането на желания сияен тен.

Алфа-липоевата киселина вече се превърна в любимата на компаниите за грижа за кожата, които са чисти, вегански и без жестокост.

Тя е естествено налична в растенията, следователно е лесен за извличане от там. ALA работи добре самостоятелно, но след като се съчетае с други съставки за грижа за кожата като витамин С и биотин, резултатът е просто чудо.

Чудесата на алфа липоевата киселина за вашата кожа:

1. Антиоксидантна мощност

Алфа липоевата киселина може да се похвали с несравними антиоксидантни способности, ефективно неутрализира свободните радикали, които сеят хаос върху кожата.

Чрез изчистване на тези вредни молекули, ALA помага за предотвратяване на оксидативния стрес, основен виновник за преждевременното стареене, тъпотата и неравномерния тен на кожата.

2. Младежки блясък

С напредване на възрастта производството на колаген в кожата ни намалява, което води до фини линии, бръчки и загуба на стегнатост.

Алфа липоевата киселина идва на помощ, като стимулира синтеза на колаген, насърчава еластичността на кожата и намалява появата на бръчки.

Редовната употреба на продукти за грижа за кожата с ALA може да доведе до по-млад, плътен и сияен тен.

3. Осветляващ агент

Кажете сбогом на скучната, лишена от блясък кожа! Алфа липоевата киселина притежава забележителни изсветляващи свойства, като ефективно се справя с пигментни петна и увреждането от слънцето.

Чрез инхибиране на производството на меланин и насърчаване на клетъчния обмен, ALA помага за разкриването на по-гладък, по-ярък тон на кожата, оставяйки ви с естествен блясък.

4. Противовъзпалителни ползи

Възпалението е често срещан основен фактор при различни кожни заболявания, включително акне, розацея и екзема.

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, алфа липоевата киселина помага за успокояване на раздразнението, намаляване на зачервяването и облекчаване на дискомфорта, свързан с възпалителни кожни състояния.

Включването на ALA в рутинната ви грижа за кожата може да насърчи по-спокоен и по-здрав тен.

5. Подобрено усвояване на други съставки за грижа за кожата

Алфа липоевата киселина не само върши чудеса сама по себе си, но и подобрява ефикасността на други съставки за грижа за кожата.

Чрез увеличаване на проникването им в кожата, ALA усилва ползите от допълващи се съставки като витамини C и E, хиалуронова киселина и ретинол, като постига максимални резултати от цялостната грижа за кожата.

6. Отличен почистващ препарат

Това може да не е толкова добре познато като други предимства на алфа-липоевата киселина за кожата, но не само в серуми или кремове, то се добавя и в много добри почистващи препарати.

Помага за гладкото сваляне на грима, така че кожата да не се лишава от естествените си мазнини.

Някои проучвания препоръчват използването на ALA почистващ препарат, след като кожата е изложена на слънце.

Това ще намали въздействието на суровите UVA/UVB лъчи и ще я почисти от токсините, които са причина за замърсяването на въздуха.

7. Намалете бръчките и фините линии

Възстановяващите свойства на алфа-липоевата киселина са отлични за заличаване на бръчки и фини линии.

ALA прониква дълбоко в кожната тъкан и спомага за ускоряване на процеса на производство на колаген.

Дерматолозите препоръчват ALA на млади пациенти, за да не старее кожата им преждевременно.

8. Отървете се от скучната сива кожа

Напрегнатият живот, който всеки води днес, дори е направил кожата на младите хора да изглежда изключително скучна.

Нездравословното хранене и липсата на физическа активност също не помагат. За да направите кожата да изглежда по-жива и блестяща, алфа-липоевата киселина е отличен избор.

Помага на бледата, дехидратирана кожа да изглежда по-блестяща и свежа.

9. Хранителна добавка

Въпреки че е чудесно да използвате продукти за грижа за кожата, които съдържат алфа-липоева киселина, все пак, ако искате да видите повече ползи, можете да я използвате като добавка.

Това ще се отрази добре не само на кожата, но и на косата и ноктите. Ако не искате капсули, увеличете приема на храна, която съдържа добро количество ALA като броколи, грах, цвекло, моркови и домати.

10. Избягвайте преждевременното стареене

Има някои съставки за грижа за кожата, които лекарите започват да препоръчват на хората след 30-годишна възраст.

Причината за това е, че тези съставки могат да помогнат за запазване на младостта за по-дълъг период от време. Алфа липоевата киселина вече е една от тези силно препоръчвани формули.

Тя ще гарантира, че по лицето ви няма да започнат да се показват преждевременни признаци на стареене.

Докато бръчките и пачият крак са това, което плаши много хора, другите проблеми на стареенето като разширени пори, подпухнали очи и суха кожа също не могат да бъдат пренебрегнати.

Използването на ALA ще помогне с всички гореспоменати признаци на стареене.

Потенциални странични ефекти на алфа липоева киселина

Въпреки че алфа липоевата киселина предлага безброй ползи за кожата, важно е да имате предвид потенциалните странични ефекти, особено когато използвате високи концентрации или при имате чувствителна кожа.

Някои хора могат да получат леко кожно дразнене, зачервяване или алергични реакции при първоначална употреба.

Освен това пероралната добавка на ALA може да причини стомашно-чревен дискомфорт при някои хора.

Алфа липоева киселина – Обобщение

В сферата на грижата за кожата алфа липоевата киселина блести като многофункционална мощ, предлагаща множество ползи за постигане и поддържане на здрава, сияйна кожа.

От нейните мощни антиоксидантни свойства до способността й да насърчава производството на колаген и да освежава тена, ALA заслужава първостепенно място във вашия арсенал за грижа за кожата.

Въпреки това, както при всяка съставка за грижа за кожата, препоръчително е да направите тест за алергия и да се консултирате с дерматолог, особено ако имате чувствителна кожа или съществуващи кожни проблеми.

Прегърнете трансформиращия потенциал на алфа липоевата киселина и отключете сияйния тен, който заслужавате.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: