С какво да консумираме хубаво червено вино?

С какво се пие хубаво червено вино

Много хора обичат да се отдадат на чаша хубаво червено вино. Някои от тях особено, докато хапват. Но знаете ли с каква храна се пият различните червени вина?

Различните червени вина може да варират в стотици различни вкусове като плодови, сухи, сладки, копринени – списъкът с вкусове може да продължи дълго.

Чудесната комбинация на храна и вино създава баланс между компонентите на ястието и характеристиките на виното.

реклама

6 съвета за комбинация на вино и храна

 1. Виното трябва да има същата интензивност на вкуса като храната.
 2. Виното трябва да е по-кисело от храната.
 3. Виното трябва да е по-сладко от храната.
 4. Червените вина се съчетават най-добре със смели ароматизирани меса.
 5. Леките вина се съчетават най-добре с риба или пиле.
 6. Горчивите вина, като някои червени сортове са най-добре балансирани с мазни меса и колбаси.

Храни, с които червените вина се комбинират най-добре

Повечето червени вина обикновено се съчетават с храни със смели вкусове. Червените вина имат силен вкус и се нуждаят от храна с еднакъв или по-силен вкус, за да можете да усетите разликата между виното и храната.

 • Каберне Совиньон
  • Това хубаво червено вино има тенденция да бъде по-плътно. Комбинира се чудесно с ястия от червено месо. Печеното говеждо или агнешко на грил винаги е победител при избора на този вид вино. Твърдите танини в тези вина освежават небцето след всяка хапка. Кабарне совиньон е с най-много насаждения в света.
 • Мерло
  • Това вино се комбинира най-добре с пуйка или печено пиле. Също така се комбинира добре с печено патешко и други птици. Мерлото заема второ място по насаждения в света.
 • Пино Ноар
  • Сред най-леките и деликатни вина с този оттенък. Пино Ноар има „леко тяло“ и се усеща копринено на езика. Комбинира се добре с морски дарове, например сьомга или риба тон. Въпреки, че е широко разпространено пиенето на бяло вино с риба и морски дарове, да, можете да пиете червено вино с риба! Ястия приготвени със земни съставки като гъби и трюфели.
 • Сира
  • Това грозде произвежда пълноценни вина, които се съчетават особено добре със силно подправено месо, пържоли на скара и печени зеленчуци. То може да бъде пиперливо, пикантно и смело, с вкус на богати плодове като къпина.
 • Малбек
  • Въпреки че е френски по произход, по-голямата част от световния малбек сега се произвежда в Аржентина, така че често можете да видите тази държава на етикета на бутилката. Това е по-скоро смело червено вино и обикновено е най-добре съчетано с по-смели вкусове, като мексиканска или индийска храна. Например пилешки бутчета с пикантно-сладък барбекю сос.

Това са някои препоръки от изтънчени дегустатори и видни кулинари за консумация на червени вина. Разбира се вие може да го комбинирате по свой начин.

Някои съвети за комбинация на храна и вино могат да бъдат прекалено строги. Истината е, че можете да ядете почти всичко, което искате, докато пиете каквото вино искате.

Важно е да знаете също, че освен насладата, консумацията на хубаво червено вино ви дава огромни ползи за здравето. Наздраве!

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: