Хапваш и печелиш! Всеки който изяде този Thali, печели 11 000$

Кумбхакаран тали

За всички любители на вкусната храна, прочетете и вижте как с обилно хапване може да спечелите!

Ако смятате, че можете да хапвате големи количества храна и апетита ви да е още на лице, вижте какво предизвикателство са измислили от един рестурант в индия за вас.

Ресторантите Aaoji Khaoji в Пуна, Индия са измисли много интересно предизвикателство. Какво е? Изяждате тяхното невероятно голямо Кумбхакаран тали и се прибирате вкъщи с 11 000 INR в брой.

реклама

Какво е условието за Kumbhakarna Thali?

Kumbhakarna Thali е 8 килограмов специалитет на ресторанта. Всеки, който може да го хапне за 45 минути, може да спечели 11 000 INR (Индийска рупия), това са около 250 лв.

тали индия
Kumbhakarna Thali

Цената на този Kumbhakaran Thali е само 1400 индийски рупии (около 32 лв). Ако не се справите ще ви го опаковат за вкъщи 🙂

Условието е да се консумира от двама, мъж и жена. Ръководството на Aaoji Khaoji го нарича нещо като „състезание за двойки“. Отправете се към ресторанта с вашата любима, поръчайте и яжте това чудовищно тали в рамките на 45 минути.

8 кг за 45 минути! Възможно ли е?

Трябва да ядете близо по 1 кг. храна на всеки 5 мин! Какво мислите ще се справите ли?

Какво е условието за Baahubali Thali?

За всички любители на храната, има забавно ново и доста по-апетитно предизвикателство за вас!

Ресторантът в Connaught Place в Делхи, наречен Ardor 2.1, пусна предизвикателство, като също ще ви плати пари, за да го изядете целия Baahubali Thali за 40 мин. Да, ако двама души заедно успеят да завършат огромния си Bahubali Thali само за 40 минути, те могат да спечелят парична награда от Rs 8 lakh, което е над 18 000 лева!!! Ето това вече си заслужава да се опита.

Въпреки това, не е лесно, както звучи. Талито е доста огромно и включва повече от 30 ястия, които са доста засищащи и големи по количество.

Цената на това Тали е ₹2650 (61 лв.)

Какво казва науката?

Според публикацията в списанието на The Lancet от 6 април 1985 година, най-голям обем от храна, консумирана от един човек, тежи 8,6 кг и се състои от 453 g черен дроб, 907 g бъбреци, 226 g пържола, две яйца, 453 g сирене, две големи филийки хляб, 453 g гъби, 907 g моркови, един карфиол, 10 праскови, четири круши, две ябълки, четири банана, 907 г сливи, 907 г грозде и две чаши мляко.

Въпреки това, няма да ви е никак лесно. Ако сте двама ви се падат по 4 кг храна за 40 мин. Имайте предвид, че в посочената публикация от The Lancet не разбираме за колко време са изядени тези 8,6 кг храна.

Но пък какво ви пречи да опитате?

Какво е толкова специално в този Кумбхакаран тали?

Kumbhakaran Thali е един от основните тали на ресторант AaoJi KhhaoJi. Този тали е много по-голям от обикновения и съдържа 22 купи с различни хранителни продукти.

Има поне десет вида зеленчуци, три вида варива, извара и шест вида сладки ястия. Освен това има десет пълнени парата (Индийски хлебчета), пет роти (вид индийски хляб), салата и два вида ориз.

Освен всичко това се сервира и в две големи чаши Patiala Lassi (пенджабска напитка). И ако ви е останало място в стомаха, трябва да ядете и „Dahi Bhalla“ (Индийско ястие), но преди това трябва да завършите предястието, което включва Paneer Tikka (нещо, като индийски шишчета от Панир – индийско сирене) и Spring Rolls.

Защо е наречено Kumbhakaran Thali?

В индийската легенда се споменава Кумбхакаран, брат на Равана, в индуисткия религиозен текст Рамаяна. Кумбхакаран имал само две хобита, първото било да яде много, а другото да спи.

Така че дори днес в Индия, когато някой яде или спи прекалено много, го наричат Кумбхакаран (Kumbhakaran).

Thali или Bhojanam е кръгла чиния, използвана за сервиране на храна в Южна Азия, Югоизточна Азия и Карибите.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: