Човекът, който си инжектира змийска отрова

Човекът, който си инжектира змийска отрова

Рок певецът Стив Лудвин си инжектира змийска отрова от 30 години. През последните 30 години Стив Лудвин провежда противоречивата си практика да събира отрова от различни отровни змии и да я поглъща и да се инжектира с нея.

Змийската отрова е сложен коктейл от протеини и пептиди. Различните змии притежават различна отрова и всяка от тях може да има различен ефект върху човешкото тяло, от мъчителна болка до продължително разпадане на тъканите и дори смърт.

Виж Още: Най-отровната змия в света, НЕ е най-смъртоносната!

реклама

Но въпреки това в продължение на близо 30 години Стив си инжектира змийска отрова от чисто любопитство, въпреки че получава множество предупреждения от изследователи и медицински експерти, че тази практика е изключително опасна и може да застраши живота му.

Идеята да се инжектира отрова – а именно за самоимунизация – дойде при Лудвин след среща с Бил Хааст на 10-годишна възраст.

Стив решава да се подложи на този експеримент и той пие и си инжектира отрова от някои от най-смъртоносните змии.

От 1948г. Хааст провежда имунизационна програма, в която изследва дали може да изгради имунитет срещу змийска отрова, карайки един млад Лудвин да се замисли дали собственото му излагане на малки количества отрова в крайна сметка може да доведе до защита срещу тяхната отрова.

Стив Лудвин
Стив Лудвин – човека който пие и си инжектира змийска отрова

През последните няколко десетилетия Лудвин си поставял само по една инжекция на всеки няколко месеца. Той ръководи това единствено начинание с убеждението си, че инжекциите не само ще доведат до имунитет, но ще подобрят здравето му и ще го накарат да се чувства по-млад – въпреки че няма доказателства в научната литература в подкрепа на неговата теория.

Нова форма на анти-отрова

Много здравни експерти и организации определят ухапванията от змии като пренебрегван проблем на общественото здраве. Най-малко 100 000 души умират годишно от ухапвания от змии, а още 300 000 са трайно обезобразени, според Световната здравна организация.

През 2010г. един от водещите световни производители на анти-отрова , Санофи Пастьор, прекрати производството на основната си анти-отрова поради „рязък спад в поръчките и липса на видимост за бъдещото развитие на търсенето“, се казва в изявлението им.

Оттогава цената на подобни лекарства нараства, което означава, че хората в развиващите се страни, където се срещат най-много ухапвания от змии, или не могат да намерят тези лекарства, или не могат да си ги позволят.

По ирония на съдбата Стив е на прага на нещо монументално, разработването на анти-отрова, получена от човека, която потенциално може да спаси хиляди човешки и животински животи.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: