10 неща по които ще познаете една силна жена

10 неща по които ще познаете една силна жена

През цялото време жените са били потискани и принуждавани да изоставят много от естествените си източници на сила. За щастие днес жените са по-способни от всякога да прегърнат силата си, и да могат смело да кажат „аз съм силна жена“.

Някои жени може да се запитат обаче какво е силна жена? С толкова много конкуриращи се идеи, от могъщата бизнес дама до състрадателната домакиня, може да бъде трудно да се разбере истинското значение на женската сила в днешната среда. Истината е, че една жена може да бъде силна независимо от нейния статус или професия; това са само част от нещата, които правят една жена силна.

1. Молба за помощ

Силните жени не се страхуват да помолят за помощ. Да си силен не винаги означава, че правиш всичко сам; понякога това означава да имате силата да признаете слабостите си. Истински силната жена разпознава слабостите си и знае кога да помоли други хора за помощ. Тя признава силните страни на другите, като моли за помощ, а също така прощава на себе си за своите слабости. Молбата за помощ може да бъде изключително мощно и силно нещо, така че това не се пренебрегва.

реклама

Някои жени се борят да се чувстват силни или удобни със себе си. Жена, която може да признае пред себе си, че чувства липса на сила е наистина много силна! Имайте смелостта да потърсите  професионална помощ  в пътя си към развиване на вътрешна сила и увереност.

2. Самолюбие

Една силна жена обича себе си. Тя обича и цени начина, по който изглежда тялото си, без значение дали „отговаря“ на стандартите, определени от обществото. Тя цени своите умствени способности и емоционален капацитет. Силните жени отделят време да се грижат и обичат всеки ден, независимо дали става дума за сутрешна йога рутина или нощна баня, или ритуал за четене за разширяване на ума. Силната жена се грижи за своето физическо, психическо и емоционално благополучие и предприема стъпки, за да обича всички свой части.

Вижте още:7 неща които правят жената красива

3. Храброст и смелост

Смелостта и желанието да преследвате това, което искате, са огромна части от това, което прави една силна жена. Силните жени знаят какво искат и не се страхуват да го преследват. Смелостта е от съществено значение, за да следвате мечтите си, така че да имате смелостта да отидете на интервю за работа, което ви прави нервна, за да говорите с човек, който ви интересува, е страхотно начало към това да бъдете силна жена. Силните жени са готови да поемат рискове и да понесат евентуално отхвърляне или да пожънат възможните награди!

4. Увереност в това да бъдеш сам

Разбира се, хората сме социални същества. Повечето жени обичат да прекарват време с приятели и семейство от време на време, но е важно да можете удобно и уверено да прекарвате време насаме със себе си. Има сила в това да си сам, точно както има сила в числата. Ако сте в състояние да бъдете щастливи само със собствената си компания, ще бъдете по-силни и ще управлявате по-добре взаимоотношенията си. Да си сам обаче не означава пълна изолация. Понякога да бъдеш сам в група хора – като да отидеш сам в кафене или парти – отнема най-много сила и отдаденост и може да бъде най-възнаграждаващо.

Доказано е, че редовното прекарване на известно време сами има някои положителни ефекти. Например жените, които прекарват време сами, имат по-добра памет, подобрена креативност и по-силна духовна връзка. Временните периоди на изолация също могат да насърчат интроспекция и фокусиране върху себеусъвършенстването, като и двете са от решаващо значение за развиването на сила като жена. Освен това самоокуражаването на жените може да ги направи още по-силни, тъй като стимулира тяхната независимост.

5. Постоянен стремеж към учене

За една силна жена ученето не свършва, когато училището завърши. Ученето е цел на живота. Силните жени отделят време да четат, да гледат документални филми и да слушат интересни подкасти. Освен това те са отворени и се вслушват в историите, мислите и преживяванията на хората около тях. Силната жена не се плаши от различни светогледи или гледни точки; тя се опитва да научи за тях, за да ги разбере и да придобие нови и ценни прозрения. Силните жени възприемат начин на мислене на постоянно учене, за да подхранват идеите си.

6. Организация и управление

Всички силни жени имат начин да организират и управляват живота си. Различните жени възприемат различни организационни стилове, но всяка силна жена е организирала живота си така, че да може да се грижи за нещата, които са важни за нея. Това не означава непременно, че тя избира стила на живот на „бизнесдама” (въпреки че би могла); силната жена приоритизира и безсрамно взема решения за себе си и живота си. Тя знае как да бъде отговорна, но също така знае, че понякога „безотговорността“ е правилният отговор. Тя успява да балансира успешно живота и задълженията си.

7. Знайте собствената си стойност

Силната жена знае какво струва и не приема нищо по-малко. В любовта тя ще приеме само най-доброто и когато осъзнае, че връзката не е подходяща за нея, ще има смелостта да се отдръпне, за да може да се свърже отново със себе си и да се отвори за любов с по-високо качество. Силните жени заслужават да бъдат с добри хора и се обграждат с хора, които ги правят щастливи и добавят стойност и позитивност към живота им. Токсичните или отрицателни влияния в живота им се премахват, след като тяхното въздействие се осъзнае, и по този начин жената може да продължи напред в живота си бързо и без съжаление.

8. Да знаете кога да се забавлявате

Силната жена знае кога да работи усилено, но също така знае кога да се отпусне и да се забавлява. Забавлението е важна част от здравословния начин на живот. Може драстично да подобри самочувствието, увереността и щастието на жената да отделя време от работа, за да прави нещо, което й харесва. Много жени имат различни определения за забавление, но идентифицирането на забавни дейности (и дейности, които не са) е сила и предимство.

Силните жени отделят време да се забавляват, за да могат да се свържат отново със себе си на по-дълбоко ниво. Разбира се, работата може да бъде и забавна! Забавлението в края на дългия работен ден е награда, която помага на една жена да се възстанови и да продължи да работи за постигане на целите си ден след ден. Ако една силна жена е нещастна и има проблеми с намирането на удоволствие в живота си, тя обмисля ситуацията си и прави промени, за да я разреши.

9. Свързване с духовността

Всяка силна жена отделя време, за да се свърже с духовната си страна. Независимо от вашата религия или система от вярвания, отделянето на няколко минути всеки ден, за да изразите благодарност за това, което имате и да се свържете с вашия Висш Аз, може да бъде възнаграждаваща и пълноценна практика.

Всъщност духовността е цитирана от научни изследвания като основен източник на сила и жизненост, особено за жените! Жените бизнес лидери и предприемачи са развили по-силно чувство за мир и цел чрез различни връзки с божественото. Ежедневната практика на духовна връзка помага на жените да се чувстват мотивирани в работата си и може да осигури много сила, когато се справят с лични и свързани с работата проблеми.

10. Учете се от грешките си

Силната жена не е съвършена; тя прави много грешки! Но силните жени не се свиват и не се чувстват неудобно от нещата, които са направили погрешно. Вместо това те се издигат, за да посрещнат предизвикателството на самоусъвършенстването.

Силната жена гледа грешките си ясно в очите и се опитва да се поучи от тях, за да не ги повтори в бъдеще. Тя взема уроците, които е научила от неуспеха си, и прилага тези уроци с всичките си усилия. Силната жена позволява на грешките и недостатъците си да я тласкат напред, вместо да им позволява да я държат назад. Когато нарани някого чрез грешка, тя отделя време да се извини и съчувства и се опитва да научи какво е направила, за да нарани другия човек, за да повтори същото. Да можеш да признаеш, когато си сгрешил и да се поучиш от това, е изключително мощно.

10 неща по които ще познаете една силна жена – обобщение

Всяка една жена може да бъде силна, стига да уважава себе си и да не се страхува да греши. Някои жени черпят силата си от по-тиха и сдържана природа, докато други жени упражняват силата си чрез шумно, буйно отношение. Но част от това да бъдеш силен е да може да обичаш себе си и да оценяваш уникалните си качества. Така че, независимо вашата личност или лични предпочитания, всяка жена трябва да може да си каже: „Аз съм силна жена“!

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: