10-те Качества на добрия брокер на недвижими имоти

брокер

Какво прави добрите брокери на недвижими наистина добри?

Брокерите на недвижими имоти предоставят ценна услуга, както на купувачи на жилища, така и на продавачи, като им помага да се ориентират в едно от най-важните решения в живота. Ето защо изборът на надежден посредник е толкова важна част от процеса.

Подобно на това, че не всеки имот отговоря на вашите нужди, така и не всеки брокер също. Има качества, които карат някои професионалисти в сферата на недвижимите имоти, да надхвърлят другите в бранша.

реклама

Но какво отличава добрите брокери на недвижими имоти от лошите? Вижте сами:

1. Морално отношение

Като брокери в България и в частност гр. София, ние сме обвързани с етичен кодекс, който дава гаранция за коректност и професионализъм в предоставяните услуги. Всички ние трябва да следваме едни и същи правила, и разпоредби, така че да предлагаме сходни услуги, свързани с покупката и продажбата на недвижими имоти.

Уверете се, че избраният от Вас посредник също се придържа към високи лични и етични стандарти. Това означава, че първото нещо, което трябва да изисквате в един брокер на недвижими имоти е да видите честността и морала в действията му. Това е основното нещо, което не важи само в тази сфера, а като цяло съпътства и живота ни!

Това качество е основно и задължително, когато искате да купите или продадете имот и търсите агенция или брикер на недвижими имоти.

2. Препоръка

Препоръките често са най-добрият начин, да стесните възможностите си и да изберете посредник, с когото да се чувствате уверени и може да работите комфортно.

Добре е да се допитате до приятелите и семейството си, да ви препоръчат определен посредник на недвижими имоти, с който те са работили и следователно са останали доволни, а не да оставяте това решение на случайността.

Доверете се на препоръки от уста на уста и ако сте нови в района в който търсите имот, потърсете в мрежата агенция, към която има списък с препоръки от техните клиенти.

3. Познания

Знанието е сила и си струва да имате надмощие при сделките с недвижими имоти.

Добрите брокери са в течение на последните тенденции в жилищата и недвижимите имоти, като активно се стремят към професионално развитие и нови знания в сферата.

Те имат задълбочени познания за различни квартали в или около София, така че могат да преценят въз основа на това, което е важно за купувача – дали имота е в близост до училища и детски градини, ресторанти, пазаруване и нощен живот.

Също така брокерите са наясно дали имота е добър за купувача на базата на изброените критерии, или не отговаря на тях.

4. Опит

Високото ниво на интелигентност и брой прочетени книги, не може да замести практическия опит. Препоръчваме ви да зададете подходящите въпроси, за да сте сигурни, че брокерът ви има опит и ще ви осигури нужната помощ.

Брокерите на недвижими имоти, с много опит в сферата, може да помогнат на купувачите да вземат информирано решение за покупка, а продавачите да извлекат максимума от имота си и да го продадат бързо.

5. Умения за преговори

Не бива да ни изненадва, че едно от най-важните качества на добрия брокер на недвижими имоти е способността да води преговори. Те влизат във всички преговори добре подготвени, издържат на натиск и остават с хладен ум, през цялото време на преговорите.

Добрите брокери умеят да убеждават с ясни и точни аргументи и успяват да договарят най-добрите условия за своите клиенти.

6. Подробни и в най-малките детайли

От сравняване на цените на жилищата до отправяне на предложения за подобрения в дома и преглед на финия шрифт в описанието, специалистите по недвижими имоти трябва да бъдат внимателни към детайлите.

Добрите брокери на недвижими имоти изслушват внимателно купувачите, разкривайки им конкретните неща, които те търсят в бъдещия дом. Те се грижат, като организират огледите на имотите, които продават и са креативни към идеи, да изтъкнат плюсовете на апартамента, спрямо имотите в района и да напишат хубаво стилизирано описание, от което бъдещите собственици да придобият точна и ясна представа.

7. Комуникационни умения

Пазарът на недвижими имоти изисква доста време и разговори в хода на покупка или продажба на имот, така че силните комуникативни умения са задължително качество, при брокерите на недвижими имоти.

Добрата комуникация от страна на брокера между купувач и продавач, и усета да прихване и най-малките детайли от двете страни, може да се увенчае с успех и сделката да приключи с добър край и за двете страни.

Потърсете и наемете брокер, който е отзивчив и се свързва с вас, често използвайки предпочитания от вас метод за комуникация, независимо дали това е телефонно обаждане, съобщение или имейл.

8. Честност

Потърсете брокер на недвижими имоти, който може да бъде 100% честен с вас, независимо от всичко.

Честните брокери няма да ви спестят някои детайли в имота, който сте харесали (например да насочите вниманието ви към съпътстващите минуси).

Изслушайте внимателно и разберете правилно нещата, които ви казват, не разбирайте нещата погрешно, защото ние сме експертите в сферата и имаме най-добри намерения към вас, нашите клиенти.

9. Упоритост

Недвижимите имоти са взискателна професия, изискваща дълги часове и упорита работа, за да се приключи дадена сделка.

Лошите брокери нямат търпение и реагират нелогично в дадена ситуация, докато добрите брокери са упорити и решени да продадат имота ви, и да ви помогнат да намерите следващия.

Те преследват всяка възможност, влагат време и усилия, така че да се открояват от останалите на пазара. С други думи, това са вашите хора!

10. Мил и приятен

Това „меко умение“ е едно от най-важните за всеки посредник на недвижими имоти. Изводът е следният: хората искат да работят с хора, които харесват и искат да купуват от хора, които харесват. Да бъдеш приятелски настроен и приятен не е опция за брокерите, това е част от работата.

Екипът на Сердика Недвижими Имоти притежава всички тези качества! Има причина да бъдем наречени „правилният избор“. Ние можем да ви помогнем да купите или продадете дома си.

Свържете се с един от нашите страхотни брокери, още днес!

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: