52 от най-красивите места в света, които трябва да посетите

най-красивите места в света

Острови Раджа Ампат, Индонезия

Раджа Ампат
Раджа Ампат
Раджа Ампат е верига от около 1500 острова, нанизани на близо 46 670 км край западния бряг на Западна Папуа. Гледките тук са направо праисторически назъбени върхове от лава, облечени в зелена джунгла и  мъгла носеща се извън дълбоки каньони. Островите с огромно биоразнообразие са една от най-оживените дестинации на планетата.

Рейнисфяра, Исландия

Рейнисфяра
Рейнисфяра
Ако Луната имаше брегова линия, тя вероятно би наподобявала на  Рейнисфяра. Само на 20 минути път с кола от Вик в южна Исландия, черният пясък и ефектно оформените базалтови колони правят този плаж един от най-впечатляващите обекти в една впечатляваща страна.

Салар де Уюни, Боливия

Салар де Уюни
Салар де Уюни
Салар де Уюни в Югозападна Боливия е най-голямата солна пустиня в света и е почти толкова сюрреалистична, колкото и пейзажите. Когато е суха, почвата прилича на плочки от бяла сол. А през дъждовния сезон плиткото езеро и огледалното небето, създавават илюзия за безкрайност.

Национален парк Серенгети, Танзания

Серенгети
Серенгети
Част от Серенгети в Танзания е идеалното място за африканско приключение. Посетете го между януари и март, за да станете свидетели на чудесата на голямата миграция, емблематичен феномен, където може да видите 1,5 милиона диви гну преминаващи през Източна Африка.

Сокотра, Йемен

Сокотра
Сокотра
На близо 563 км от южния бряг на Йемен, Сокотра има както отдалечеността, така и сюрреализма на странна от далечна планета. Интересни дървета, подобни на НЛО, са най-забележителната особеност на острова.

Национален парк Торес дел Пайн, Чили

Торес дел Пайн
Торес дел Пайн
Със своите гранитни стълбове, лазурни езера, степи и пасящи гуанако, Торес дел Пайн е едно от най-впечатляващите места в цялото Южно полукълбо. Често е популярна дестинация за туристите. Свръхамбициозните, могат прекосят целия парк за девет дни.

Тролтунга, Норвегия

Тролтунга
Тролтунга
Тролтунга или в превод „езикът на трола“ е един от най-популярните походи в Норвегия и едно от най-красивите места в света. Походът е дълъг 23-27 километра, с изкачване около 900 метра. Това е невероятно живописен маршрут, завършващ на тънка издаена скала, идеална за творчески фотографии. Това определено е забележиелост, която да добавите към списъка си.

Убуд, Бали

Убуд, Бали
Убуд, Бали
Градът е само на минути от десетки автентични села и спокойни селски гледки. Наемете мотоциклет или велосипед в хотела си и се изгубете в селата, мандариновите горички и оризовите тераси – поддържани от фермерите, така както са правили предишните поколения от хилядолетия.

Улуру, Австралия

Улуру
Улуру
Издигайки се драматично от централната австралийска пустиня, огромната червена скала на Улуру е една от най-емблематичните атракции на Австралия. По-рано известна като Айърс Скала, Улуру е направен от пясъчник на възраст около половин милиард години. Той е висок 348 метра и има обиколка 9,4 км. Улуру е най-зашеметяващ около изгрев и залез, когато златната светлина кара цветовете на скалата да оживеят. Улуру е зрелищна панорама, но истинската красота може да се види като се погледне отблизо. Този древен монолит е дом на редки растения и животни, важни духовни обекти и пещери, изрисувани със забележително скално изкуство.

Водопада Виктория, Замбия и Зимбабве

Водопада Виктория
Водопада Виктория
Нищо не се сравнява със гледката на най-големия водопад в света. Посетете го между февруари и май (след дъждовния сезон на региона) за най-красивата гледка, към 500 милиона литра вода, които се изливат над водопада на всеки 60 секунди. Той със сигурност заслужава място в класацията – „най-красивите места в света“‘.

Вулингиан, Китай

Вулингиан
Вулингиан
Живописният и исторически интересен район Вулингоан, е очарователна туристическа атракция. Това е едно от 40-те известни живописни места в Китай. Вулингоан може да се похвали с естествена красота, където планини, долини, гори, пещери, езера и водопади съществуват в пълна хармония. Странно оформените върхове, абсурдните камъни, скритите долини, прекрасните води и варовиковите пещери образуват „петте чудеса“ на Вулингоан и те наистина си заслужават да се видят.

Закинтос, Гърция

Закинтос
Закинтос
Далеч по-малко претъпкан от съседните острови Миконос и Санторини, Закинтос има един от най-красивите плажове на гръцките острови и в света, а именно – плаж Навагио. Ето защо намира място в най-красивите места в света. Закътан от скали, Навагио е достъпен само с лодка и носи името си („Корабокрушение“) от товарен кораб, който се е забил в пясъка, изоставен и все още се намира някъде в белите пясъци на плажа.

Zhangye Danxia Landform, Китай

Zhangye Danxia Landform
Zhangye Danxia Landform

Националният геоложки парк Zhangye Danxia е в източното подножие на планината Килиан в провинция Гансу, Китай. Геологията на парка разкрива неповторима релефна площ, която покрива около 50 квадратни километра. Цветните планински хребети са точно като преобърната палитра от небето. Това е истински шедьовър на природата.

Прочети Още:

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: