6 начина да намерите мотивация за фитнес

6 начина да намерите мотивация за фитнес

Опитвате ли се да намерите мотивация за фитнес? Е, не сте сами, независимо дали сте изтощени от работа, изтощени с новородено, уплашени да започнете или откровено мързеливи, истината е, че мотивацията лесно се губи, когато животът стане труден или не работите върху него редовно.

Колко новогодишни обещания нарушихте, след като си обещахте да се придържате към план за упражнения?

Е, много причини могат да обяснят нарушаването на обещанията ви към себе си и вие ще откриете 6 начина да намерите мотивация за фитнес, от която се нуждаете, за да се върнете на правия път.

реклама

1. Свържете упражненията с удоволствието

Когато чуете думата упражнение, умът ви най-вероятно ще го определи като болезнено преживяване. Още повече, ако се занимавате с него нередовно.

Виждате ли, като хора сме склонни да търсим комфорт и да избягваме болката на всяка цена.

Следователно, докато подлагате тялото си на стреса от упражненията, бързо ще го определите като болезнено преживяване, още повече, ако не го превърнете в навик или не поставите някаква основна цел зад режима си на упражнения.

За щастие обаче умът ви може да избере от какво да извлечете удоволствие и всичко се свежда до това да обвържете целта си с цел и положителна емоция.

През повечето време хората започват да спортуват, без в крайна сметка да знаят емоционалната причина зад желанието да спортуват.

‘Искам да отслабна’. Разбира се, но защо искате да отслабнете?

Може би защото искате да се чувствате страхотно или да се чувствате силни и здрави в собственото си тяло.

Добре почувствайте тези чувства.

Всичко, което трябва да направите, е да си поставите и поддържате силна основна положителна цел зад вашата рутинна тренировка и умът ви ще започне да регистрира положителните чувства всеки път, когато тренирате.

Точно като всеки навик, колкото повече чувствате положителните чувства към целта, която искате да постигнете, толкова повече резултати ще видите. Всеки път, когато тренирате, умът ви ще маскира болката, тъй като извежда вашата фитнес цел на преден план, превръщайки упражненията в по-приятно изживяване.

Така че ясно задайте, дефинирайте и почувствайте крайната си фитнес цел и умът ви сам ще ви мотивира, докато го програмирате, за да постигнете целта си.

2. Намерете това, което харесвате

Може да имате идеята, че упражненията са свързани с бягане на бягаща пътека за 30 минути до един час, три пъти седмично, докато не сте покрити и капещи в пот.

Нека си признаем, бягащата пътека не е точно най-възторженото от упражненията.

Благотворно? Абсолютно, но не ви обвинявам за липсата на постоянна мотивация, ако се чувствате така, сякаш бягате на колело на хамстер.

Важно е да харесвате това, което правите, ако искате да намерите мотивация за фитнес, за да започнете наистина.

Вашият проблем може да е, че просто не сте наясно с различните начини, по които тялото ви може да тренира.

Упражнението трябва да е забавно като начало. Ако не е, тогава се ограничавате до грешната дейност.

Има буквално стотици различни спортове и упражнения, от които да избирате. Опитайте да изследвате различни възможности за фитнес, докато намерите няколко дейности, които най-много обичате да правите.

3. Потърсете отговорен партньор

Лесно е да пропуснете тренировка, когато единственият човек, на когото докладвате, сте вие ​​самите.

Вероятно няма да станете в 6 сутринта в студен дъждовен ден, за да тренирате, ако сте се сгушили добре в леглото и сте склонни към мързел.

Защо? Защото сме обусловени да избягваме болката, ако нищо не ни предизвиква.

Това е мястото, където приятел по тренировка или личен треньор може да ви бъде полезен. Виждате ли, като цяло има нещо в разочароването или недоволството на другите, което дразни повечето хора.

Когато сте решени да се появите и някой ви чака, няма да искате неудобството да се извинявате, че сте спали.

4. Намерете модел за подражание

Фитнесът може да бъде труден за поддържане за по-дълъг период от време, въпреки че много хора успяват да го направят.

Независимо дали сте начинаещ, който се страхува да започне, или редовен, който се бори да остане последователен, търсенето на модел за подражание може да бъде вашият ключ към фитнес мотивацията.

В живота, ако има цел, която наистина искате да постигнете, това означава, че някой успешно е постигнал тази цел преди вас.

Следователно моделирането на някого във фитнес пространството, отбелязването на всички полета за целите, които искате да постигнете, може да ви накара да продължите да се показвате ден след ден.

Като възприемете техните успешни ежедневни навици и практики и ги приложите директно в ежедневния си график, може да намерите формулата за успех, която да ви държи мотивирани и да виждате резултатите, които искате да видите.

Често не липсата на намерение пречи на вашата мотивация за фитнес, а неправилната стратегия и неефективните резултати.

Моделирането на правилния човек и стратегия и редовното виждане на постоянни резултати почти сигурно ще повиши морала ви и ще ви държи ангажирани с тренировките.

5. Освежете диетата си

Да, винаги чувате кои храни са полезни и кои вредни за вас и защо трябва да изпробвате десетки различни диети, за да се чувствате страхотно.

Въпреки че не е необходимо непременно да се записвате на строга ограничителна диета, все пак трябва да наблюдавате храните, които ядете всеки ден.

Ако имате редовен навик да похапвате пица и да поръчвате нездравословна храна за вечеря, тогава най-вероятно няма да се чувствате страхотно в кожата си.

Когато не се чувствате страхотно в собственото си тяло, вашето самочувствие и енергийни нива обикновено падат до неоптимални нива. Резултатът ще бъде по-нисък до пълна загуба на фитнес мотивация.

Следователно добавянето на много чисти здравословни храни към вашата диета ще помогне да сигнализира на митохондриите във всяка една от вашите клетки да произвеждат повече енергия.

Резултатът ще бъде да сте по-здрави и жизнени. Когато се чувствате по-силни и по-леки в тялото и ума си, ще откриете, че мотивацията за фитнес е много по-лесна за намиране.

6. Смесете го

Забелязали ли сте някога, че сме създания на навика?

Може да ви хареса да си създадете рутина, защото се чувствате комфортно с това, което ви е известно и познато. Това е така, защото дълбоко в себе си има нещо в несигурността, което ви плаши.

Нормално е, повечето хора се чувстват неудобно от несигурността.

Всъщност повечето от вашите ежедневни процедури са склонни да следват повтарящ се цикъл и рутинните ви упражнения най-вероятно не са изключение от това.

Когато свикнете с една дейност, умът ви бързо я запомня и включва функцията ви за автопилот всеки път, когато тренирате. В резултат на това е малко вероятно да изпитате нова емоционална тръпка или мотивация.

И тъй като емоциите управляват живота, трябва да преживеем промяна и несигурност, за да изпитаме нови положителни емоции.

Следователно, ако се чувствате отегчени или немотивирани, това най-вероятно се дължи на липсата на промяна в графика ви за упражнения.

Така че опитайте да смесите седмичните си навици за упражнения. След като откриете онези дейности, които обичате да правите, започнете да включвате няколко от тях в седмицата си.

Например, ако сте свикнали просто да бягате всеки ден в продължение на 30 минути, опитайте се да го намалите до 3 пъти седмично, а през останалите дни се вместете в дейности като тренировки с тежести, плуване и/или йога.

Изборът е безкраен!

Ако след няколко месеца и това остарее, смесете рутината отново. Или променете реда и честотата на вашия график за упражнения, или променете графика и упражненията изцяло.

Изберете каквото и да задейства ума ви да изпитате промяна и добавете нещо ново в рутината си.

6 начина да намерите мотивация за фитнес – обобщение

Ето, тези 6 инструмента ще повишат вашата увереност и мотивация за фитнес, за да генерирате постоянни резултати.

Започнете да гледате на болката от упражненията като на благословия, за да можете да генерирате и създавате нещо велико. Радостите от живота и упражненията не могат да бъдат ценени без противоположност, срещу която да се противопоставяте и да бъдете благодарни.

Не забравяйте, че е напълно нормално да не ви се натоварва през повечето дни и хвърлете кърпата. Мотивацията да го направите обаче и да останете ангажирани е 100% във ваш контрол.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: