7 съвета за здравословен и щастлив живот

7 съвета за здравословен и щастлив живот

Събуждате ли се, уморени през повечето сутрини? Дали кофеиновите напитки са се превърнали в необходимост, за да ви помогнат да се се заредите с енергия през деня? Ако това ви звучи познато, време е да се откажете от навиците ви за бързо събуждане, на които разчитате, и да разработите план за управление на енергията и постигане на пълно щастие.

Първите стъпки може да изглеждат обезсърчително, но скоро ще бъдете заредени с достатъчно енергия която ще ви дава тонус и добро настроение през целия ден.

Какво е управление на енергията?

Представете си, че вашата енергия е пари по сметка. Започвате деня с определена сума, която трябва да похарчите, която се определя въз основа на фактори като възраст, сън, нива на стрес, медицински състояния и начин на живот. През целия ви ден се извършват множество транзакции (дейности), докато изтегляте енергия и я депозирате в сметката си. Въпреки че може не винаги да имате контрол върху дейности, които изчерпват енергията ви, можете да предприемете стъпки, за да депозирате повече енергия в сметката си.

реклама

Вижте 7 съвета за увеличаване на енергията, хормоните на щастието, красив, продуктивен и здравословен начин на живот:

1. Хранете се здравословно

Всички знаем, че пълноценната храна е в основата на благосъстоянието, но обикновено здравословното хранене се приема предимно като инструмент за отслабване.

Въпреки това, балансирана диета с високо съдържание на плодове и зеленчуци, постни протеини, нискомаслени млечни продукти и пълнозърнести храни е това, от което се нуждаете за оптимална енергия.

Твърдението, че сме това с което се храни е абсолютна истина. Хранете се здравословно като се стремите да консумирате повече плодове и зеленчуци в суров вид.

За да си набавите необходимите здравословни протеинови опции, изберете риба и бобови култури, за щастие избора при тези продукти изобщо не е малък. Стремете се да ядете по 86 грама пълнозърнести зърнени храни, хляб, ориз или тестени изделия всеки ден.

2. Осигурете си достатъчно количество сън

Добрият сън е здравословен навик, който много хора трябва да подобрят. Средно един възрастен човек се нуждае от поне седем часа сън всяка вечер, така че какво ни пречи да го получим?

Помислете как можете да се справите с нарушители на съня ви. Лишаването от сън може да доведе до сериозни здравословни състояния, както и да повлияе негативно на вашето настроение, мотивация и нива на енергия. Набавянето на достатъчно количество сън, ще ви зареди с енергия и настроение.

3. Контактувайте с позитивни хора

Увеличете максимално времето, което прекарвате с хора, които ви зареждат с енергия и подобряват настроението ви. Избягвайте контактите с песимисти и често оплакващи се хора, те само ще източат енергийната ви сметка. Подбирайте внимателно компанията си!

4. Избягвайте да се информирате за негативни новини

Да бъдем информирани е неразделна част от нашето ежедневие, затова прочита на ежедневните новини е неизбежен. Те могат да бъдат образователни, забавни и дори повдигащи настроението ви. За съжаление, новините твърде често ни заливат с истории за мъка и нещастие.

Тези истории могат да развалят настроението ви и да ви накарат да се съсредоточите върху най-лошите си страхове, вместо да се радвате на добрите неща, които ви заобикаля. Опитайте се да избягвате лошите новини и се съсредоточете върху приятните.

5. Правете редовни упражнения

Чувствате ли се отпаднали през половината ден? Случвало ли ви се е да се откажете от прости ежедневни задължения, като пазаруване на хранителни стоки или домакински задължения? Противно на това, което бихте могли да повярвате, получаването на 150-минутни седмични занимания, физическа активност може да зареди значително вашата енергийна сметка. Упражненията облекчават стреса и напрежението, укрепват мускулите и повишават издръжливостта, което помага на тялото ви да работи по-ефективно по време на други физически задачи или дейности.

6. Правете това което ви носи настроение

Какво ви кара да се чувствате щастливи? Има ли нещо, което бихте искали да правите по-често? Направете го, правете това което ви кара да се чувствате щастливи, дори това е нещо просто като например да танцувате, да пеете или просто да приготвите засукано ястие. Така ще се заредите с позитивно настроение.

7. Съсредоточете се върху положителните мисли

Позитивното мислене, ще ви спести енергия и ще ви накара да с е усмихвате по-често. Един пример за практикуване на този начин на мислене се нарича „любезно внимание“. Например, усмихнете се на непознат и мислено му кажете „Пожелавам ви успешен ден“. По този начин вие изпълвате съзнанието си с положителни мисли и избягвате лошото настроение.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: