7 съвета как да спазите новогодишните си обещания

7 съвета как да спазите новогодишните си обещания

Поставянето на новогодишни обещания е забавно. Оказва се обаче, че почти никой не успява да ги спази. Разгледайте тези 7 стъпки и разберете как да спазите новогодишните си обещания.

Има безброй хора да успяват да отслабнат, да се измъкнат от дългове, да подобрят здравето си и да повишат оценките си. Също така има много хора които се отказват от целите си.

Всъщност проучване, проведено от изследователи от университета в Скрантън, установи, че 23% от хората спират да работят върху решението си само две седмици след началото на новата година. И само 19% от хората, които определят решение, са се придържали към целите си в дългосрочен план.

реклама

И така, каква е разликата между тези хора, които изоставят целите си, и тези, които ги постигат?

Как да спазите новогодишните си обещания

Ето седем неща, които ще ви помогнат да спазите новогодишните си обещания.

1. Създайте измерима цел

Не си правете труда да създавате неясна резолюция като „Искам да стана по-здрав“ или „Искам да бъда по-щастлив“. Някои дни ще се чувствате така, сякаш постигате целите си, но в други дни няма да го направите – и нематериална, неясна цел ще ви накара да се почувствате изгубени.

Създайте си измерими цели като „Искам да ходя на фитнес три вечери седмично“ или „Искам да виждам приятелите си два пъти месечно“. Тогава ще имате ясна цел, към която да се стремите.

2. Определете ясни стъпки за действие

Не можете да отслабнете или да се измъкнете от дълг без действия, стъпки, които ще ви помогнат да стигнете до там. Създайте план, който включва цели, които ще създадат промяна.

Независимо дали ще ядете салата за обяд всеки ден или ще спрете да се храните навън, докато не изплатите сметката по кредитната си карта, ангажирайте се да предприемете действия, които ще ви помогнат да се доближите до целта си.

3. Настройте се за успех

Лесно е да се почувствате мотивирани в началото на процеса. Но след седмица или две мотивацията ви естествено ще намалее.

За да се подготвите за този спад в мотивацията, настройте се за успех доста предварително. Направете лошите навици неудобни, а добрите – удобни.

Съхранявайте бисквитките на труднодостъпно място. Дръжте екипировката си за тренировка опакована и готова за работа. Ще бъдете по-склонни да правите неща, които ви се струват лесни, дори когато мотивацията ви намалее.

4. Планирайте препятствията

Винаги ще има изкушения и препятствия, които лесно биха могли да ви отклонят от решението ви. Това може да е покана за вечеря, която може да взриви бюджета ви – или диетата ви. Или може да дойде под формата на специален проект на работа, който ви оставя с по-малко часове, които да посветите на целите си.

Помислете за препятствията, които е вероятно да срещнете през първите седмици след установяване на вашето решение. Помислете как ще се справите с тези предизвикателства и разработете план.

Предварителното планиране за вероятните предизвикателства може да ви помогне да се почувствате готови да се справите и с неочакваните препятствия, които изникват по пътя.

5. Започнете, когато сте готови

Няма нужда да стартирате изпълнението на новогодишните си обещания на 1 януари. Всъщност започването на 1 януари може да ви постави в неизгодно положение.

Започнете да работите върху целта си, когато сте готови. Това не означава, че трябва да изчакате, докато се почувствате напълно уверени, преди да започнете (това може никога да не се случи). Но се уверете, че сте отдадени на целта и сте обмислили какво ще трябва да направите и как ще го направите.

Независимо дали това означава, че ще започнете на 3 януари или ще изчакате до средата на пролетта, не създавайте резолюция само защото се чувствате принудени да го направите през януари.

6. Проследявайте напредъка си

Трябва да знаете дали сте тръгнали в правилната посока. Затова е важно да намерите начин да проследявате напредъка си.

Използвайте приложение или календар, за да отбележите дните, в които работите по целта си. Или създайте диаграма, електронна таблица или графика, която ви помага да визуализирате напредъка си.

Когато можете да видите как се справяте и стъпките, които предприемате, това може да ви напомни докъде сте стигнали. Прегледът на вашите усилия също може да ви помогне да останете на курса, когато се чувствате сякаш не напредвате (което е често срещано).

Имайте предвид, че прогресът не винаги идва по права линия. Понякога нещата се влошават малко, преди да се подобрят – но това не означава, че трябва да се откажете.

7. Учете се от грешките си

Грешките са част от процеса. Но твърде често хората смятат, че една грешка означава, че са обречени на провал.

Когато направите грешка – като пропуснете фитнес залата за една седмица или направите нелепа импулсивна покупка, която не можете да върнете – поучете се от грешката си.

Всъщност едно проучване показа, че хората, които са успели да поддържат своите решения, са склонни да се подхлъзват най-малко 14 пъти. По-голямата част от тези успешни хора казаха, че са намерили начини да превърнат грешките си във възможности да станат по-силни и по-добри.

Заключение

Ангажирайте се да превърнете тази година във Вашата година за трайна промяна.
Ако сте се борили да запазите решенията си в миналото, не губете надежда. С малко допълнително планиране можете да промените навиците си – и в крайна сметка да промените живота си. Поемете ангажимент да превърнете тази година в годината, в която обещанията ви ще се изпълнят.

А сека се подгответе за новогодишната трапеза и посрещането на посрещането на новата година.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: