9 тенденции в грижа за кожата през 2024 година

9-тенденции-в-грижа-за-кожата-през-2024-година

Професионалистите в индустрията за грижа за кожата имаха отлични инстинкти през последните години и нейният грандиозен растеж е най-доброто доказателство, което имаме.

Без значение от възрастта, пола или начина на живот, има лечение или крем, специално формулиран за вашия тип кожа. Всеки един човек в света може да се възползва от инвестирането във висококачествен продукт за грижа за кожата.

Много марки започнаха да инвестират в своята маркетингова стратегия и наеха влиятелни лица, за да говорят за техните продукти или инструменти или аксесоари за грижа за кожата.

реклама

Тази година ще видите по-минималистична тенденция, когато става въпрос за рутинни грижи за кожата, с по-малко продукти за използване в сравнение с последните години. Така че, ако искате някои от най-добрите тенденции в грижата за кожата и козметичните процедури през 2024 г., намерете по-долу кое е най-доброто за вас тази година.

Защо процедурите за грижа за кожата са задължителни в днешно време?

Всяка година средата се променя. Климатът се променя, начинът ни на живот е по-агресивен, нивото на замърсяване се е увеличило, храната се преработва и т.н. Стана очевидно, че всички тези фактори влияят на нашия ум и тяло.

Много противоречиви казуси се опитват да докажат връзката между начина на живот и проблемите с грижата за кожата (особено за акнето).

От храната, която ядем, до нивото на стрес, което имаме на работа, всичко може да допринесе за някакво увреждане на кожата и това увреждане на кожата води до някакъв вид тревожност.

Дерматолозите и козметолозите са признали, че хората с проблеми с кожата на лицето са най-склонни да изпитват тревога. В този случай жените биха платили специално за скъпи процедури за грижа за кожата или продукти за красота, за да се отърват от безпокойството, причинено от несъвършенствата на кожата им.

В тази статия ще споделя с вас най-популярните тенденции в грижата за кожата през 2024 г. и колко ефективни са те.

Най-добрите процедури за красота през 2024 г

С влизането в 2024 година, светът на красотата и грижата за кожата се развива постоянно, предлагайки на хората все по-иновативни и ефективни процедури.

Тази година очакваме да видим още повече напредък в областта на козметичната технология, като се фокусираме върху индивидуализираните подходи към красотата и подобряването на естетиката на кожата.

Днес ви представям някои от най-модерните и предпочитани процедури за грижа за кожата през тази година.

1. Лазерно лечение

Лазерното лечение е начин за лечение на различни кожни проблеми с една процедура. Тази техника трябва да се извършва от специалист в салона под строго наблюдение.

Акнето, пигментните петна и дори розацеята могат да бъдат подобрени с това разкрасително лечение.

2. Интравенозно лечение

Интравенозните капки са супер освежаваща и здравословна тенденция за красота през 2024 г.

Тъй като са много по-ефективни от оралните хапчета, интравенозните капки могат незабавно да доведат до по-добър тонус и чистота на кожата.

Повечето хора обичат тази процедура, защото е персонализирана. В зависимост от нуждите ви ще получите коктейл от витамини, колаген, енергизатори и др.

Въпреки, че резултатите могат да се видят много бързо, трябва постоянно да проследявате това лечение, за да се насладите на предимствата му в дългосрочен план.

3. Дермапен

Microneedling вече беше популярен през последната година, но със сигурност ще бъде една от най-добрите тенденции в грижата за кожата през 2024 г. Тази техника работи чрез пробиване на кожата с няколко малки игли.

Основното предимство на техниката с микроигли е, че тя стимулира кожата да произвежда повече колаген, което я прави по-чиста, подмладена и възстановена. Препоръчва се, особено ако искате да се отървете от белези от акне или бръчки.

3. Ретиноиди

Ретиноидите са активни съставки, извлечени от витамин А, използвани за козметични цели.

Серумите на базата на ретиноиди се използват за борба с акне, пигментация, стареене или увреждане от слънцето.

Терапиите с ретинол се използват изключително през студения сезон.

След прилагане на лечение с ретиноид, уверете се, че използвате 50+ SPF защита (дори през зимата). Продуктът увеличава риска от слънчево изгаряне, хиперпигментация и слънчевата светлина го прави по-малко ефективен.

Обикновеният ретинол, 1% в сквалан, е един от най-добрите серуми с ретинол и също така има много достъпна цена.

4. LED светлинна маска

Продължавайки напред с неинвазивните процедури за грижа за кожата, маските с LED светлина са на върха, когато става въпрос за тенденциите за красота през 2024 г.

LED светлинните маски изглеждат професионално. Изглеждат, че работят, но дали? Е, мненията са различни по тази тема.

Тези маски са предназначени главно за ускоряване на заздравяването и предотвратяване на бръчки. Такова лечение за грижа за кожата върви ръка за ръка с процедури с микродермабразио, хипербарен кислород или дерма ролинг.

Както и да е, тъй като ретиноидите повишават чувствителността към светлина, не се препоръчва използването на LED маски по време на лечение с ретинол.

5. Ролки за масаж на лице

Ролери за лице са навсякъде във вашата емисия в Instagram напоследък, тъй като те се превърнаха в основен обект в онези задоволителни ролки, които не можем да спрем да гледаме.

Тези малки красавици са направени от нефрит или кварц и се предлагат в различни форми или текстури в зависимост от употребата им.

Според специалистите основните предимства на нефритовите и кварцови ролки са:

  • Подобряване на кръвообращението на лицето
  • Подобрява лимфния дренаж
  • Гладко разпределя продуктите за грижа за кожата

Е, ако искате да сте в крак с най-новите процедури за грижа за кожата през 2024 г., отсега нататък трябва да обмислите нанасянето на вашите продукти за грижа за кожата с кварцов валяк, а не с ръце.

6. Пълнители

Има много пълнители за лице, от инжекционни до неинжекционни, а филърите с хиалуронова киселина са най-популярните в света. Все пак има и ботокс и колагенови пълнители.

В зависимост от това какви са нуждите ви, ще изберете пълнител с конкретни свойства.

Дамите идват в салоните за красота най-вече за филъри, търсейки лифтинг ефект, по-свежен, по-млад вид или да се отърват от бръчките и белезите от акне. Инжекционните филъри издържат до 6 месеца.

През последните няколко години се появи нова тенденция в грижата за кожата за тези, които се страхуват от игли, а именно неинжекционните филъри.

Те са неинвазивни, не изискват време за възстановяване и резултатите са мигновени. Разликата между инжекционните и това е, че неинжекционните филъри се нуждаят от постоянно (може и ежедневно) приложение и имат по-кратка продължителност на резултата.

7. Лечение на цяло тяло

Те са в тенденция от дълго време и все още са в списъка с тенденции за грижа за кожата през 2024 г.

Процедурите за грижа за кожата обикновено са фокусирани около областта на лицето, но кожата на тялото ни също се нуждае от процедури.

От ексфолианти за тяло до обвивки с шоколад или мед, те са предназначени да премахнат мъртвата кожа и да подхранват тялото с естествени съставки.

8. Минимална рутинна грижа за кожата

Хората имат нужда от нещо просто, бързо и полезно. Хората са склонни към минималистично отношение, независимо дали в грижата за кожата, грима или косата.

Жените се връщат към естествения блясък, 5-минутен грим. Те се върнаха към един крем на ден вместо сложна рутинна грижа за кожата.

Крем, за предпочитане органичен, ще бъде най-добрият избор през 2024 г. Ние искаме красота и искаме бързо и гарантирано. Но за това са задължителни някои процедури за грижа за кожата.

9. Устойчива опаковка

Марките не само обръщат повече внимание на доставката и обработката на техните съставки, но и на тяхната опаковка. Всички марки се ангажират да поддържат опаковките на продуктите си екологични.

Устойчивостта се превърна в модна дума в индустрията за красота и грижа за кожата.

Прилагането на устойчиви алтернативи, за да се избегне еднократната употреба на пластмаса, е от съществено значение и ние трябва да ги заменим с многократно пълними, стъклени или хартиени опаковки.

Е, ако искате да следвате тенденциите в грижата за кожата за 2024 г., обмислете използването на предмети за многократна употреба и предоставянето на продукти от устойчиви марки.

9 тенденции в грижа за кожата през 2024 година – Обобщение

Отличителната черта на красотата през 2024 година е интегрирането на наука и технология във всяка процедура. От иновативни методи за възстановяване на кожата до персонализирани подходи за борба с различни кожни проблеми, тази година претендира да предложи най-доброто от света на красотата.

От растеж във възможностите за безопасно и ефективно използване на лазери и светлинна терапия за подмладяване на кожата, до възможностите за използване на биотехнологии за подобряване на текстурата и тонуса на кожата.

От персонализирани програми за грижа за кожата до интелигентни устройства за у дома, 2024 година ще бъде пълна с нови възможности за поддържане на младостта и красотата на кожата.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: