Sky Cruise – „Летящият хотел на бъдещето“, пилотиран от AI и никога няма да каца

Sky Cruise Летящият хотел на бъдещето

Фантастично видео, показващо гигантски летящ хотел, който може да остане в небето години наред, предизвика сензация онлайн, въпреки че е извън сферата на съвременните технологии и е в нарушение на законите на физиката.

Въпреки това йеменският инженер Хашем Ал-Гайли, който създаде концептуалното видео на Sky Cruise, базирано на футуристичен дизайн на художника Александър Туджиков, настоява, че е само въпрос на време авиационното инженерство да настигне неговата визия.

Той заявява, че неговата необичайна концепция ще помогне да се прокарат границите на възможното.

реклама

Вдъхновението

Ал Гайли казва, че се е вдъхновил от един от любимите си филми, анимето на Studio Ghibli „Castle in the Sky“, което включва масивни летящи кораби с хора, живеещи вътре.

Точно като тези кораби, Sky Cruise е замислен с място за около 5000 гости и съоръжения за отдих като кина, плувни басейни, спа центрове и дори търговски центрове.

Sky Cruise ще работи с чиста енергия от ядрен синтез – технология, която в момента не съществува – което ще му позволи „да остане над облаците няколко години“, казва Ал Гайли.

Доставките и гостите ще бъдат транспортирани до и от хотела с помощта на електрически търговски самолети и частни самолети, добавя той.

Що се отнася до трудната тема за турбуленцията, AI системата обещава да предвиди предварително и да използва технология, която да балансира неравностите.

Превръщането на тази концепция в реалност е само „въпрос на време“ според инженера. Въпреки това, поради големия си размер, той ще се нуждае от нова инфраструктура и корекции от авиационната индустрия.

Проблемите

Небесният круиз е супер масивен, което означава, че ще се нуждае от огромна писта, която сега не съществува.

Не само това, но също така ще изисква промени в протоколите за въздушна навигация, за да се гарантира, че другият небесен трафик навигира извън пътя му.

Не всички споделят увереността на Ал Гайли в потенциала на необикновения дизайн, като няколко от неговите 30 милиона последователи във Facebook посочват фундаменталните недостатъци в дизайна на Sky Cruise.

„Захранван от ядрена енергия или не, гравитацията никога няма да позволи на това нещо да се издигне от земята“, пише един от последователите. Някои поставиха под въпрос мъдростта на изпращането на ядрен реактор във въздуха, докато други посочиха много прост проблем: задържането на водата в плувния басейн по време на излитане.

Но Ал Гайли настоява, че неговият видеоклип, гледан 9,3 милиона пъти във Facebook, е осъществим и с цел, а не просто забавление.

„Концепции като тази вдъхновяват промяната и ни помагат да тласнем човечеството напред“, казва той.

В отговор на видеото си Ал-Гайли повтаря, че това е само концепция, но че той мечтае за „бъдеще, в което такива неща могат да съществуват“, стигайки толкова далеч, че посочва на недоброжелателите си цитат от Алберт Айнщайн, „Ако първоначално идеята не е абсурдно, тогава няма да има надежда за това.“

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: