Душ олио: Какво е това и за кого е полезно

Душ-олио-Какво-е-това-и-за-кого-е-полезно

Душ гелът е хлъзгав, а шампоанът и балсамът за коса имат своя собствена особена консистенция; защо едно масло е за предпочитане за душ? Защо някой би използвал душ олио?

Всички знаем как мазните субстанции разкриват естественото ни отвращение към нещата, така че не е ли малко странно да се мием с олио?

Маслата за душ изминаха дълъг път от продукт за красота до необходимост за лична грижа и замяна на традиционния сапун и гел за тяло.

реклама

Изследванията и проучванията за действието на душ олиото са много. Но повечето от тях се основават на лабораторни изследвания и клинични изпитвания.

Тази статия е безпристрастна и независима гледна точка, която анализира душ олиото.

Душ олио

Почистване и грижа в една стъпка, усещане за чиста и приятно отпусната, гладка кожа. Вземането на душ като изживяване, при което благосъстоянието, удобството и функционалността вървят ръка за ръка. Това са очакванията ни за едно душ олио.

Продуктът за душ трябва да премахва мръсотията и миризмите, да защитава кожата по време на душ и да я подхранва с влага и еластични вещества след душ.

В същото време трябва да образува достатъчно пяна, за да бъде мека и лесна за разнасяне и също така да отговаря на асоциацията пяна = чистота.

Ежедневното вземане на душ, дори няколко пъти, отговаря на отношението към живота, следователно продуктът за душ не трябва да изсушава кожата или да я прави лющеща се дори при ежедневна употреба.

В продуктите за душ/сапуните повърхностно активните вещества разтварят мазнините и частиците мръсотия от кожата.

Конвенционалните съставки на повърхностноактивни вещества обикновено се пенят добре, но не само разтварят мазните частици мръсотия, но и липидите от горните слоеве на кожата.

Всяко почистване може да лиши кожата от важни липидни компоненти и да наруши водния баланс на кожата.

Маслените бани или маслата за грижа за кожата, прилагани след душ, могат да донесат облекчение.

Класическите маслени вани обаче не образуват пяна и не показват желания почистващ и освежаващ ефект. С масло за грижа за кожата, нанесено върху все още леко влажна кожа след душ, се добавя още една стъпка за грижа.

Но има иновативни формули, които като продукти 2 в 1 почистват кожата, произвеждат добра пяна и в същото време имат високо съдържание на масло за повторно омазняване. Това е формулата душ олио.

Душ олио: За кого е полезно?

Душ олиото е идеално за хора, които се къпят много и често, защото отговаря на търсенето им за чистота и благополучие.

Обилното изпотяване, независимо дали е причинено от физическа активност или климат, прави честото вземане на душ задължително.

Също така едно душ олио е добър избор за хора със суха и чувствителна кожа, кожа, склонна към дразнене и зачервяване.

Душ олиото укрепва кожната бариера, предотвратява измиването на липидите и ги замества с повторно омазняване.

Омазняващите вещества предпазват кожата от изсушаване по време и след душ. Те се абсорбират от кожата по време на процеса на почистване.

Същевременно противодействат на обезмасляването, причинено от повърхностноактивните вещества. По този начин на увреждането на кожната бариера.

Разпенването може да бъде подпомогнато с кърпа или гъба като по този начин премахвате и мъртвата кожа.

Кожата се изсушава само нежно с потупване, за да може ефектът на повторно омазняване върху кожата да се прояви напълно.

Високото съдържание на масло е предизвикателство за формулата душ олио

Както подсказва името, душ олиото има високо съдържание на маслени компоненти, до 50%.

Ребалансиращите масла противодействат на обезмасляващия характер на повърхностно активните вещества.

Натуралните масла включват;

В конвенционалните състави на повърхностно активни вещества маслата затрудняват образуването на пяна, намаляват вискозитета и насърчават разделянето на фазите.

Необходими са меки повърхностноактивни вещества или специални повърхностноактивни системи за душ олио.

Пюсове на масления душ с един поглед:

  • Душ олиото е подходящо за ежедневна употреба;
  • Оставя защитен липиден филм върху кожата;
  • Ако желаете, можете да нанесете лосион за тяло или крем за тяло след душ;
  • Има овлажняващ ефект;
  • Подобрява водния баланс на кожата;
  • Регенерира, стабилизира киселинната мантия;
  • Облекчава зачервяване, раздразнение, сухота.

Душ олиото не е масло за тяло, а почистващо средство без сапун

Душ Олиото е почистващо средство без сапун, а не масло за тяло, което трябва да се изплакне.

Може да изглежда като лукс да използвате маслата за душ вместо обичайния си разпенен или желиран гел за тяло, но в действителност този продукт всъщност е много различен от това, с което сте свикнали.

Душ олиото е направено от масло, което съдържа овлажняващи съставки, които му позволяват да се абсорбира в кожата ви, без да я кара да се чувства мазна или мазна.

Този тип продукт не се пени като сапуна и следователно няма да остави никакви остатъци върху кожата ви, обикновено е без сулфати.

Чудесно за тези, които страдат от суха кожа или екзема. Душ олиото не е само за суха кожа.

То е страхотно за всички типове кожа, включително мазна или склонна към акне кожа, защото не оставя филм от остатъци от продукта по повърхността на кожата ви, вместо това попива в порите и овлажнява отвътре.

Всъщност то няма да запуши порите ви или да ви разруши, както правят сапуните.

Не всички масла за душ са еднакви

Основната разлика между душ маслата е тяхната консистенция. Някои са по-скоро като лосион, докато други са по-скоро като масло.

Тези два вида продукти имат различни цели и предимства, така че е важно да разберете кой е най-подходящият за вас.

Има два основни типа душ олио

Маслата за душ ви позволяват да използвате по-малко овлажнител след душ.
Основната причина хората да избират душ олио пред душ гел е, че искат по-мека кожа, след като излязат от душа.

Често срещано погрешно схващане е, че тези продукти всъщност могат да заменят овлажнителя или лосиона за тяло, когато дойде време за изглаждане на малко хидратация след душа, но това изобщо не е вярно!

Душ олиото е най-добре да се използва като допълнителна стъпка във вашата рутина.

Едно от най-добрите неща при използването му е, че ви позволява да използвате по-малко овлажнител след душ.

Много хора откриват, че не се нуждаят от лосион, след като използват този тип продукти, защото те осигуряват достатъчно хидратация сами по себе си.

Ако използвате много лосион всеки ден, нанасянето на малко повече няма ви навреди.

1. Душ олио, подобно на лосион

Съдържа вода и емолиенти (които омекотяват кожата). Те обикновено имат лека текстура, която се чувства страхотно на кожата ви и не оставя никакви остатъци след изплакване.

Те са идеални, ако имате суха чувствителна кожа или живеете в студен климат, където зимните ветрове могат да отнемат необходимата влага от тялото ви.

2. Подобно на масло душ масло

Съдържа жожоба или други растителни масла, които подхранват кожата. Това ги прави идеални за хора с нормална до мазна кожа, които не искат да отмиват естествената си овлажняваща бариера твърде много, преди да нанесат любимия си овлажнител, след като излязат от душа или ваната.

Как да изберете най-доброто за себе си?

Не може да се отрече, че има много хора, които обичат да използват душ олио, защото то може да им помогне да получат перфектното изживяване за измиване на тялото, което са търсили.

Въпреки това, не всички продукти са създадени еднакви и затова трябва да се уверите, че получавате само онези, които ще изпълнят това, което обещават.

Когато става въпрос за намиране на подходящия продукт за вас, уверете се, че отделяте време, за да прочетете първо отзивите, за да можете да получите представа кои продукти си струва да изпробвате и кои не.

Някои хора може да имат нежелана реакция към определена съставка в продукта или може да са чувствителни към определени аромати.

Но ако го използвате редовно, шансовете са, че изобщо няма да е добре за кожата ви. Затова е добре да опитаме с 2-3 пъти седмично.

Като цяло продукта душ олио се разглеждат като ненужен лукс, който трябва да се избягва. Струва си обаче да се отбележи, че опитът, докладван тук, е от конвенционални душ масла на базата на аромати, закупени от физически магазини.

Избирането на естествени алтернативи на душ олио ще гарантира, че крайният продукт е напълно функционален и не съдържа вредни химикали.

Маслените продукти за душ могат да бъдат блажено допълнение към всяка вана, при условие че са избрани внимателно.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: