Пролетна грижа – защо да използвате лосион за тяло

Пролетна грижа - защо да използвате лосион за тяло

Добрият лосион за тяло е от съществено значение за ежедневната грижа за кожата. Съдържащите се в него съставки спомагат за овлажняване на кожата, нейната гладкост, еластичност и приятен външен вид.

Задачата на лосиона за тяло е също така да засили защитата на кожата от неблагоприятното въздействие на външни фактори и да подпомогне регенерирането на раздразнения епидермис.

Когато планирате пролетна грижа за кожата, си струва да се уверите, че в банята ви има лосион за тяло, който не само ще помогне на кожата ви да забрави за зимата, но и ще я подготви за идващото лято.

реклама

Използвайте лосион за тяло не само по празниците

В нашето ежедневие обръщаме най-голямо внимание на грижата за лицето, а тялото често остава в дъното на нашия списък с приоритети за грижа за кожата.

Нищо чудно, че в края на краищата лицето е един от нашите експонати и за разлика от други части на тялото, като корем, крака или гръб, не можем да го скрием под дрехите си.

Единственото изключение са ръцете ни, за които също като лицето си се грижим, а кремът за ръце е също толкова важен за нас, колкото крема за лице и предпазния балсам за устни.

В крайна сметка обаче идва момент, в който това, което крием под дрехите си, става видимо. Защото идва пролетта, а с нея и слънцето и високите температури. Сменяме топлите пуловери с тениски с все по-къси ръкави, изваждаме поли и шорти от гардероба. И точно в този момент често посягаме към лосион за тяло, защото се оказва че кожата ни е суха, отпусната и сива.

И така започваме да наливаме литри козметика върху себе си, надявайки се, че лосионът за тяло ще направи чудеса и до няколко дни ще поправи това, което сме пренебрегвали от дълго време. И разбира се, ако намерим добър лосион за тяло, кожата ни може да изглежда по-добре след няколко дни. Но ако използваме лосиона редовно, това е през цялата година, кожата ни има шанс да изглежда много добре през цялото време.

Защо кожата ви се нуждае от лосион за тяло?

Всеки ден кожата е изложена на редица външни фактори, които увреждат естествената й защитна бариера. Най-вредни са изключително ниските или високите температури на въздуха, твърде ниската влажност на въздуха в къщите, вятърът, слънцето и климатиците.

Състоянието на кожата и външния й вид също се влияят от начина ни на живот – диета, физическа активност, количество сън. Може също да се изненадате, че естествените защитни вещества в кожа се изтриват от дрехите ви и се измиват, когато се къпете. Ето защо, ако в ежедневните си грижи не се погрижим да предпазим кожата от неблагоприятното въздействие на външни фактори, нейното състояние и вид се влошават.

Кожата, лишена от допълнителната доза хидратация, осигурена от съставките, съдържащи се в лосионите за тяло, става суха и нееластична. Може също да бъде раздразнена и неприятна на допир. Последствието от липсата на грижа за тялото може да бъде и по-видимият целулит.

За да избегнете това, си струва да започнете да използвате редовно лосиони за тяло. Също така е добра идея да се къпете с масла за тяло, които покриват кожата със защитен филм. В допълнение към овлажняването на кожата с лосион, си струва да дадете на тялото си почистващ и изглаждащ пилинг.

Пролетни грижи – струва си да се погрижите

След зимата кожата на тялото ви може да бъде доста суха и раздразнена. Често му липсват основни хранителни вещества, което е резултат от диета, по-бедна на витамини и минерали.

Това, за което трябва да се погрижите през пролетта, за да възвърне кожата ви хубав и добре поддържан вид, е добре балансираната диета и грижа, чийто най-важен елемент ще бъде силно овлажняващият лосион за тяло. По-късно също си струва да потърсите лосион, който да подхрани цвета на кожата ви и да я подготви за първия контакт със слънцето.

Също така не пречи да се съсредоточите върху това да направите кожата си по-гладка, по-еластична и стегната. Тук освен стягащия лосион за тяло ще бъде полезна и редовната физическа активност, както у дома, така и навън.

Ползи от употребата на лосион за тяло:

  • подобряване на хидратацията
  • успокояване и регенерация на епидермиса
  • омекотяване и стягане на кожата
  • подобряване на еластичността на епидермиса
  • подхранване на кожата
  • подготовка на кожата за контакт със слънцето
  • изравняване цвета на кожата

Силно овлажняващ лосион за тяло

Интензивно овлажняващият лосион за тяло е абсолютно задължителен. Именно благодарение на действието му ще направите кожата мека, гладка и приятна на допир. Силно овлажняващият лосион за тяло също е полезен, когато кожата започне да се бели, раздразнена е, матова и й липсва твърдост.

Овлажняващият балсам ще подсили и естествената защитна бариера на епидермиса. Разбира се, неговата работа ще зависи в най-голяма степен от това, което съдържа. Основни съставки в един добър овлажняващ лосион за тяло са масла и растителни масла, овлажняващи вещества като глицерин или урея, алое, витамини и съставки с успокояващи свойства, като алантоин и пантенол. Допълнително предимство на овлажняващия лосион за тяло ще бъде добавянето на растителни екстракти и факта, че не съдържа силикони и минерални масла.

Стягащ лосион – подгответе кожата си за слънцето

След като възстановите правилното ниво на хидратация на кожата, успокоите раздразненията и премахнете мъртвия епидермис от нея, посегнете към балсам със стягащ ефект. С негова помощ ще подобрите еластичността на епидермиса, ще изгладите кожата и ще я направите по-еластична. Така ще подготвите кожата си за слънцето и първия пролетно-летен тен.

Бронзиращ лосион – безопасен тен

Пролетната грижа трябва да подготви кожата ви за безопасен, здраво изглеждащ тен. За целта използвайте лосиони за тяло с овлажняващ и стягащ ефект.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: