Целулит: Какво е, Премахване и Лечение

целулит
Диета с ниско съдържание на мазнини, спиране на тютюнопушенето и активен начин на живот могат да помогнат за намаляване на заболеваемостта от целулит.

Състоянието на кожата наречено целулит е много често срещано особено при дамите. Обикновено засяга седалището и бедрата, но може да се появи и в други области.

Както мъжете, така и жените могат да получат целулит, но той се наблюдава по-често при жените. Това се дължи на различните начини, по които мазнините, мускулите и съединителната тъкан се разпределят в тялото.

Между 80 и 90% от жените могат да имат целулит в даден момент от живота си. Ето защо, голяма част от тях търсят отговор на въпроса – как да премахнем целулита.

реклама

Какво е целулит?

Целулитът е термин за образуването на бучки и трапчинки в кожата.

Липодистрофия или известно в медицината с научното название едематозна-фибросклеротична паникулопатия, представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан.

Това състояние придава на кожата релефен вид на трапчинки, наречена още „портокалова кожа“, тя често се среща в областта на бедрaтa, задните части и корема.

Най-разпространено е при жените. Смята се, че повече от 85% от всички жени над 21 години имат целулит.

Много хора се опитват, къде с успех къде без, да се борят с портокаловата кожа чрез отслабване, упражнения за целулит, масаж или крем против целулит.

Предлагат се и медицински доказани възможности за лечение, въпреки че резултатите не са незабавни и дълготрайни.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗДРАВЕ: