Цялата информация е във вашите ръце!

Целулит: Причини, Лечение и Профилактика

Обикновено засяга задните части и бедрата, но може да се появи и в други области. Между 80 и 90 процента от жените вероятно ще се сблъскат с целулита. Целулитът е известен и като портокалова кожа, поради своята текстура. Налични са множество лечения, но ефектът е предимно временен.

Състоянието на кожата наречено целулит е много често срещано особено при дамите. Ето защо, голяма част от тях търсят отговор на въпроса – „как да премахнем целулита“.

Липодистрофия или известно в медицината с научното название едематозна-фибросклеротична панкулопатия, състоянието целулит, представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което придава на кожата релефен вид на трапчинки, наречена още „портокалова кожа“, тя често се среща в областта на бедрaтa, задните части и корема.

Състоянието е най-разпространено при жените. Смята се, че повече от 85 процента от всички жени над 21 години имат целулит.

Много хора се опитват, къде с успех къде без, да се борят с целулита чрез отслабване, упражнения, масаж или кремове за целулит, предлагани на пазара като решение за справяне с проблема.

Предлагат се и медицински доказани възможности за лечение, въпреки че резултатите не са незабавни и дълготрайни.

Реклама

Реклама

Хората четат още:

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално и за да улесни Вашето сърфиране Приемам Прочети Повече