Масло от ему: лек за суха кожа

Масло-от-ему-лек-за-суха-кожа

Днес искам да споделя една малка тайна, която промени правилата на моята суха кожа: масло от ему.

Вероятно сте опитали безброй лосиони, кремове и масла, надявайки се да намерите идеалното решение за вашата изсушена кожа. Е, не търсете повече! Маслото от ему може да е лекарството, което търсите.

Какво представлява маслото от ему?

Ему е нелетяща птица, известна научно като Dromaius novaehollandiae.

реклама

Въпреки че първоначално е местна за Австралия, днес ему може да се намери в много страни благодарение на растящата популярност на питателното му месо и лечебното му масло.

Маслото от ему е ярко жълта течност, състояща се предимно от мазнини, които се извличат от отлаганията под кожата на птицата.

Този продукт е широко достъпен на пазара и може да предлага някои уникални предимства.

След като мазнините се съберат, те преминават през различни филтрации и процеси, докато се получи чисто масло. Видовете масло от ему варират в зависимост от нивата на филтрация и обработка.

Повечето масла от ему преминават през пълна обработка за намаляване на бактериите и замърсителите. Някои масла от ему се рафинират повече от други, за да се увеличи съдържанието на мастни киселини.

Организации като American Emu Association имат програми за сертифициране, които гарантират, че маслото от ему е чисто и че птиците ему живеят при най-добрите възможни условия.

Напълно чистото масло от ему винаги е напълно рафинирано и това е видът масло, който се изследва за своите полезни ефекти.

Местните жители на Австралия са използвали масло от ему от векове поради невероятните му лечебни свойства.

В днешно време набира популярност в световен мащаб като естествено лечение за различни кожни заболявания, особено суха кожа.

Защо маслото от ему върши чудеса за сухата кожа

Ако се борите със суха кожа и все още не сте намерили правилното решение, опитайте маслото от ему. Може просто да е лекарството, което сте търсили. Кожата ви ще ви благодари!

1. Сила на дълбоко овлажняване

Едно от забележителните предимства на маслото от ему е способността му да овлажнява кожата в дълбочина.

За разлика от много други масла, които стоят на повърхността, маслото от ему прониква дълбоко в слоевете на кожата.

Тази дълбока абсорбция е ключова за осигуряване на дълготрайна хидратация, което го прави идеален за тези с постоянно суха кожа.

2. Богат на есенциални мастни киселини

Маслото от ему е пълно с есенциални мастни киселини, включително омега-3, омега-6 и омега-9. Тези мастни киселини са от решаващо значение за поддържането на здрава кожа.

Те помагат за възстановяване на кожната бариера, намаляват възпалението и задържат влагата. Все едно да дадете на кожата си подхранваща, подмладяваща напитка.

3. Противовъзпалителни свойства

Сухата кожа често идва със зачервяване и раздразнение. Маслото от ему има естествени противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване и успокояване на кожата.

Независимо дали се справяте с екзема, псориазис или просто обща сухота, маслото от ему може да осигури така необходимото облекчение и комфорт.

4. Хипоалергичен и некомедогенен

Ако имате чувствителна кожа или сте склонни към обриви, ще се радвате да знаете, че маслото от ему е хипоалергенно и некомедогенно.

Това означава, че е малко вероятно да предизвика алергични реакции или да запуши порите ви. Това е нежен вариант, който е подходящ за всички типове кожа.

Как да използвате масло от ему за суха кожа

Използването на масло от ему е просто и лесно.

Ето няколко съвета, за да започнете:

  • Почистете кожата си: Внимателно измийте лицето или засегнатата област с мек почистващ препарат и подсушете.
  • Нанесете малко количество: Нанесете малко масло от ему на върховете на пръстите си и го масажирайте в кожата си. Съсредоточете се върху зоните, които са особено сухи или раздразнени.
  • Сложете с любимите си продукти: Маслото от ему може да се използва самостоятелно или да се нанесе върху любимия ви овлажнител за допълнителен тласък на хидратация.
  • Редовната употреба е ключова: За най-добри резултати използвайте масло от ему редовно. Включете го в ежедневната си грижа за кожата, за да поддържате кожата си мека, гладка и хидратирана.

Рискове

Маслото от ему е натурален продукт с малко документирани странични ефекти.

Въпреки това, някои хора могат да изпитат кожно дразнене при директно нанасяне на масло от ему като локален мехлем.

За да избегнете това, нанесете малко количество масло от ему върху малка зона на кожата, като вътрешната част на ръката. Ако се появи алергична реакция, спрете употребата на маслото.

Важно е също така да вземете предвид източника на маслото от ему. Емутата процъфтяват, когато имат достатъчно пространство за движение и получават богата диета.

Лошите условия на живот могат да доведат до масло с по-ниско качество. Най-добре е да купувате масло от ему от реномиран източник, тъй като Администрацията по храните и лекарствата на Съединените щати (FDA) не регулира неговото производство.

Бременни или кърмещи жени трябва да се консултират с лекаря си, преди да използват масло от ему. Важно е да обсъдите с лекар възможните приложения на маслото и как те могат да повлияят на бременността.

Маслото от ему може да се закупи онлайн, но първо се консултирайте с лекар, за да се уверите, че е подходящо за вас.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: