Масло от черен кимион за лице

Масло-от-черен-кимион-за-лице

Когато става дума за продукти за грижа за кожата, популярното масло от черен кимион за лице може да е естественият герой, който търсите.

Това растително масло прави вълни в индустрията за красота поради дълбоките ефекти, които има върху кожата и косата.

В тази статия ще проучим ползите от маслото от черен кимион за лице.

реклама

Какво представлява маслото от черен кимион?

Маслото от черен кимион, известно още като черен кимион или просто „Калонджи“, е масло, получено от семената на Nigella Sativa. Растението, произхождащо от Северна Африка, Близкия изток и Южна Азия.

Растението Nigella Sativa се нарича още черен кимион, защото семената му приличат на подправката кимион.

Произход и състав на маслото от черно семе

Това масло се използва от векове като естествено лекарство поради мощните си антиоксидантни свойства.

За първи път е използван от древните египетски кралски особи за медицински цели, както и за поддържане на кожата да изглежда сияйна и здрава.

Съставът на маслото от черен кимион е това, което го прави толкова полезно, когато става въпрос за здравето на кожата.

Съдържа разнообразие от биоактивни съединения, включително:

  • тимохинон
  • тимохидрохинон
  • дитимохинон
  • тимол
  • нигелицин
  • карвакрол
  • нигелимин
  • нигелидин
  • алфа-херин

Масло от черен кимион за лице

Благодарение на своите биоактивни съединения, маслото от семена на черен кимион променя играта, когато става въпрос за поддържане на здрава кожа.

Когато се използва локално в лосион или крем, маслото от черен кимион може да помогне за успокояване и овлажняване на кожата. Така тя ще изглежда и ще се чувства по-сияйна.

Биоактивните съединения в маслото от черен кимион работят заедно, за да хидратират и подхранват кожата в дълбочина. Същевременно спомагат за намаляване появата на фини линии и бръчки.

Въпреки това е важно да говорите с вашия дерматолог за проблемите с кожата, преди да опитате нещо ново.

Някои хора може да са по-чувствителни към определени съставки от други. Винаги тествайте новите продукти на място върху малък участък от кожата, преди да ги нанесете върху по-голяма площ.

И, разбира се, не забравяйте да прочетете етикета на съставките, за да избегнете потенциални алергени или дразнители.

Разкриване на ползите от масло от черен кимион за лице

От хидратиране и подхранване на суха кожа, поддържане на склонна към акне кожа, насърчаване на здравословен тен, намаляване на признаците на стареене и укрепване на косата, маслото от черен кимион е предпочитано за толкова много ентусиасти на красотата.

1. Хидратира и подхранва сухата кожа

Сухата кожа може да бъде причинена от различни фактори, като възраст, местоположение, климат и тютюнопушене.

За щастие, масло от черен кимион за лице може да помогне за хидратиране и подхранване на сухата кожа. Като я кара да изглежда и да се чувства по-гладка, по-мека и по-еластична.

Когато маслото от черен кимион се използва локално като овлажнител, то може да осигури на кожата тласък на серамиди.

Те са есенциални мастни киселини и липиди, които изграждат най-външната част на кожата.

Всъщност това проучване посочва, че керамидите са ефективен инструмент за облекчаване на сухотата на кожата.

Като осигурява на кожата тези хранителни вещества, маслото от черен кимион може да помогне за поддържането на кожата стегната и овлажнена. Това може да допринесе за подобрена текстура, гладкост и еластичност на кожата.

2. Подкрепа за склонна към акне кожа

Поради мощните антиоксиданти в маслото от черен кимион, то може да помогне за насърчаване на здравословното заздравяване на кожата, когато се използва локално като гел.

Въпреки това се препоръчва да говорите с дерматолог, за да ви помогне да разработите рутинна грижа за лицето, която е съобразена с вашите специфични нужди.

Освен това е важно да се отбележи, че случайните пристъпи, свързани с ПМС, са нормални и обикновено не са причина за безпокойство.

Хормоналните колебания по време на цикъла ви понякога могат да доведат до няколко неравности тук и там.

И все пак маслото от черен кимион може да е в състояние да подпомогне свързаните с ПМС обриви, като успокоява и успокоява кожата с подобни на антиоксидант свойства.

3. Насърчаване на здравословен тен

Серамидите са 50% от външния слой на кожата, наречен епидермис. Серамидите, открити в маслото от черен кимион, играят важна роля за предпазване на кожата ни от токсините от околната среда, като същевременно поддържат нивата на влага.

Поради способността им да подобряват кожната бариера, серамидите обикновено се наричат ​​„лепилото“, което държи кожата ни заедно.

За тези, които предпочитат да поддържат хидратацията на кожата, стегнатостта и дори тонуса.

Освен това, антиоксидантите в маслото от черен кимион са в състояние да предпазят кожата от свободните радикали, причинени от оксидативния стрес.

Свободните радикали могат да бъдат вредни за нашата кожа, защото те разграждат колагена, правейки кожата да изглежда матова и суха.

Тъй като основен фактор за оксидативния стрес са ултравиолетовите лъчи на слънцето, особено важно е винаги да предприемате стъпки за защита на кожата си.

Като използвате слънцезащитен крем всеки ден, можете да предотвратите увреждане от слънцето и да поддържате кожата си в най-добрия вид.

4. Помага за намаляване на признаците на стареене

Поради многото ползи, които маслото от черен кимион има върху кожата, не е изненадващо, че то може да помогне за намаляване на признаците на стареене и да насърчи по-младежки тен.

И все пак един от най-добрите начини за предотвратяване на ранното стареене на кожата е чрез диета, богата на хранителни вещества.

Консумирането на диета, която е богата на плодове и зеленчуци, ще ви помогне да увеличите приема на антиоксиданти, които са толкова критични за управлението на оксидативния стрес.

По-специално, астаксантинът е мощен антиоксидант, за който е доказано, че помага за пречистването на реактивните кислородни видове, за да поддържа здрава хидратирана кожа!

Възможни нежелани реакции

Маслото от черен кимион обикновено се счита за безопасно за локална употреба, но винаги е важно да сте наясно с потенциалните странични ефекти и кожни реакции.

Някои хора могат да получат алергична реакция или дразнене, когато използват масло от черен кимион, особено ако имат чувствителна кожа.

За да избегнете това, се препоръчва да направите тест с пластир върху малък участък от кожата, преди да го използвате навсякъде.

Масло от черен кимион за лице – Обобщение

Маслото от черен кимион е естествено лекарство, получено от растението Nigella Sativa, което има впечатляващ ефект върху кожата и косата.

Включването на масло от черен кимион в рутинната ви грижа за кожата може да ви помогне да хидратирате и подхраните кожата си.

Както и да поддържате обриви, да насърчите здравословен тен и да намалите признаците на стареене.

Когато търсите масло от черен кимион, важно е да изберете висококачествен, органичен, студено пресован и чист продукт. Изберете бутилка от тъмно стъкло на реномирана марка.

Както при всеки нов продукт, важно е да го тествате за всякакви кожни реакции и да се консултирате с дерматолог, преди да го включите в рутината си.

Имайки предвид тези съвети, можете да увеличите максимално ползите от маслото от черен кимион за лице за здравето на вашата кожа.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: