Силна мотивация и воля за отслабване – Прости правила

Силна мотивация и воля за отслабване - прости навици

Доста хора си казват „От понеделник съм на диета“, но този велик понеделник така и не идва.

Винаги нещо се случва и отлагате този ден в бъдещето, независимо дали сте избрали 90 дневна диета, Dash диета, балансирана диета, безглутенова диета за тези от вас които имат проблем с щитовидната жлеза или непоносимост към глутен, трябва да имате мотивация, за да ги спазвате.

Създавате си план и сте твърдо убедени, че ще го следвате. Въпреки добрия план за отслабване, човек може да попадне в ситуация, в която просто трябва да се ангажира малко воля и мотивация.

реклама

Как да създадете силна и трайна мотивация?

На първо място, винаги се опитвайте да си спомните ситуация, в която сте казали:

„Трябва да отслабна, независимо какво ще ми струва това“

Тоест ситуация, в която изпитвахте наистина силно желание да направите нещо с вашия характер. Чувствахте ли се някъде смутени? Страхотно, така че винаги помнете този момент на смущение.

Пример за това каква би могла да бъде вашата ситуация: Бяхте на басейна, съблякохте се по банския си и се почувствахте зле, защото не изглеждахте добре, не се харесвахте вие самия. Или харесвате си дънки в магазина, но когато ги обуете не харесвате това което виждате.

Ако винаги сте имали толкова мотивация, колкото в дадена ситуация, определено бихте отслабнали без проблем, нали?

Така че трябва да се стремите постоянно да си спомняме подобни мотивационни преживявания и отново да запалите в себе си същата мотивация, която изпитвахме. Ако имате силна воля за отслабването през целия ден, определено няма да е проблем да отслабнете.

Така че, когато си спомните „ситуацията с най -висока мотивация“, напишете на хартия 5 неприятни неща, които ви очакват, ако не отслабнете. След това напишете отново 5 неща, които можете да очаквате с нетърпение, ако наистина отслабнете.

Напишете отделните точки, така че да са възможно най-мотивиращи – например, едно от нещата, които можете да очаквате с нетърпение:

„Когато отслабвам, очаквам с нетърпение приятелите ми да говорят за мен на работното място, как отслабнах и колко добре оформена е фигурата ми.“

Може да ви се стори, че подобни повърхностни причини са смешни, но ние сме загрижени за резултата – и дори да пишете повърхностни причини, факт е, че тези повърхностни причини най-много мотивират човек, независимо дали той го признава или не.

Един прост, но ключов навик

Когато почувствате желание да изядете калорийна бомба, успокойте се и си кажете: „Сега ще направя такова кратко упражнение с думи и тогава ще имам каквото ми се прииска“.

Вижте още: Нискокалорични храни

Това упражнение е за да прочетете отново 5-те неприятни последствия, които ще настъпят, ако не отслабнете. И прочетете 5 -те хубави неща, които можете да очаквате с нетърпение, ако отслабнете. Ще постигнете идеалния резултат, когато прочетете текста на глас.

Опитайте се да се чувствате възможно най-удобно в приятни ситуации с новата си, по-слаба фигура. Ако сте прочели текста и желанието ви за хапване на нещо калорично все още надвишава мотивацията ви да отслабнете, тогава не се колебайте да си хапнете храната, към която имате такова силно привличане.

Но следващия път, когато опитате – направете същото отново – кажете си:

„Сега ще направя такова кратко упражнение с думи и тогава ще имам каквото ми се прииска.“

Рано или късно мотивацията ви ще бъде по-голяма от вашите желания за изкушение и вие ще ги преодолеете.

Ами ако не работи достатъчно добре? Как мога да се мотивирам още повече?
Просто казано – следващия път преди да хапнете, не четете тази хартия (тази с 5 последствия, ако не отслабнете и 5 приятни неща, които да очаквате с нетърпение след отслабване), а си ги запишете на ръката.

Защо?

Когато прочетете текста, мислите ви може да започнат да свикват с други теми и след известно време да не ви действат мотивиращо.

Когато пишете текст на ръка, мозъкът ви трябва да се фокусира максимално върху него, така че да може да изпълнява всички движения на ръката точно така, че да се образува думата, която трябва да изпишете.

Когато пишете мотивационен текст, ще почувствате изключителна мотивация и желание, ще си представите приятните последици от отслабването си и скоро мотивацията ви ще бъде толкова силна, че няма да имате проблем да отслабнете.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ДИЕТИ: