6 стъпки към успешно отслабване при жените

диета за жени
Д-р Ник Фулър изследва затлъстяването при жените и дава шестте си ключови стъпки към здравословно отслабване, използвайки своя базиран на доказателства подход за загуба на тегло.

В новата си книга “ Интервална загуба на тегло за жени “ д-р Ник Фулър представя шест ключови принципа за здравословната и устойчива загуба на тегло при жените.

„Жените са залети с информация за най-новите диети като – кето диетата или диетата на Аткинс, палео диета, диетата Дюкан и други популярни диети. Но те могат да доведат до парадоксално наддаване на теглото и не са основани на научни изследвания“, казва д-р Фулър от Университета в Сидни за затлъстяване, хранене, упражнения и нарушения в храненето.

Има безброй причини жените да наддават на тегло, включително предишни опити за диета, ако приемат определени лекарства, дълги часове работа, бременност, менопауза и ефекта от остаряването.

реклама

Но има и прости начини за справяне с проблема, които да ви помогнат да вземете обратно контрола над тялото си и да спрете йо-йо ефекта от различните диети завинаги.

Тук ще представим шест ключови принципа на д-р Фулър за интервалното отслабване при жени и се надяваме, че ще са от полза за тези, които искат да отслабнат.

1. Не можете да се борите с еволюцията

„Използвайки метода на интервалното отслабване, всеки втори месец хората трябва спрат стремежа към отслабването и вместо това се фокусират върху поддържането на моментното си тегло“, казва д-р Фулър.

Това помага на тялото да се калибрира към новото тегло, вместо да продължава да се бори със себе си и да се съпротивлява на отслабването.


Прочети Още: 26 Съвета за отслабване, основани на доказателства


2. Доверете се на природата

Д-р Фулър казва, че интервалният подход за отслабване учи хората как да преодолеят пристрастяването към храната и неспособността да кажат „не“ на всички любими сладки храни. при този метод Вие трябва да пренастройте мозъка си, като разчитате на природните лакомства.

„Това са натурални храни, които дават на мозъка ви същата реакция на удоволствие като преработените боклуци и бързата храна“, казва той.

3. Разнообразно хранене

В интервалния план за отслабване не се елиминират храни, казва д-р Фулър.

„Ще ядете повече храна, отколкото сте свикнали, като се съсредоточите върху разнообразието, включително онези, които мнозина избягват, като въглехидрати, ядки и млечни продукти.“

4. Използвайте китайски пръчици

Д-р Фулър съветва да се използват пръчици за хранене на вечеря, за да се храните по-бавно.

Закуската трябва да бъде най-обилното ви хранене за деня, а вечерята ви най-лека – също така трябва да се стремите да се храните редовно.

5. Бъдете активни

Стремете се да включите активно спортуване в ежедневието си, предлага д-р Фулър. Има доказателства, че спортуването, контрола на теглото и воденето на здравословен начин на живот ще добавят десетилетие към годините ви, като ще се радвате на здраве и жизненост.

„Насърчава се и разнообразието във вида на тренировките, както е добре да ги засилите по време на месеците за отслабване.“

6. Без синя светлина след здрач

Използвайте вечерта, за да работите върху хобито си или да прочетете книга – конструктивни дейности, които предотвратяват безсмисленото хранене – предлага д-р Фулър.

„Важното е, да премахнете всички технологии (компютри, смартфони, таблети, телевизор и др.) след здрач – включително премахването на всички подобно от спалнята – доброто качество на съня е жизненоважно“, казва д-р Фулър.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ДИЕТИ: