Как лесно да стопите упоритите мазнини по корема?

топене на мазнини по корема

Позната ли ви е тази история – започвате с тренировки във фитнеса или с диета за отслабване и килограмите падат, след което оставате с последната част от упоритите мазнини по корема. Може да тренирате усилено върху тялото си, но последните няколко килограма просто не изчезват!

След което се чудите дали е възможно да разкарате тези упорити коремни мазнини?

По-малко известен факт е, че тази упорита коремна мазнина се свежда до множество неща. Може да не се храните здравословно, може да е задържане на вода, може да е просто начинът, по който е изградено тялото ви. Дори културистите могат да имат допълнително мазнини около корема!

реклама

Забележка за Жените! Те се нуждаят от малко мазнини по корема. Прекаленото или внезапно отслабване може да повлияе на хормоните и менструалния цикъл. Поднорменото тегло понякога е толкова опасно, колкото и наднорменото тегло, така че трябва да сте сигурни, че всяка загуба на тегло се извършва безопасно и килограмите ви са в граници.

И така, как се топят мазнини по корема?

Ето няколко начина с които можете да намалите упоритите коремни мазнини:

Спете достатъчно

Да, добре сте чули, спокойният сън може да ви помогне в желанието за топене на мазнините по корема и да загубите последните няколко килограма. Това също може да ви накара да се чувствате по-добре в кожата си, като ви дава енергия за да направите повече и по-чисти упражнения на следващия ден. Сънят е важна част от прилагането на здравословни навици в живота ви.

Виж Още: От колко сън се нуждаете, за да сте здрави и продуктивни

Релакс

Ако сте под стрес, всъщност можете да повишите нивата на кръвната захар. Следователно ако сте стресирани за дълги периоди от време, глюкозата в кръвта ви може да продължи да се натрупва. Борете се с това, като практикувате самоконтрол и опитате техники за релаксация като йога или медитация.

Виж Още: 17 Страхотни храни против стрес и безпокойство

Упражнения за топене на мазнини по корема

Ако искате да отслабнете конкретно в корема, адаптирайте тренировките си, за да ги насочите към тази конкретна област за да постигнете желаното горене на мазнини по корема.

Можете да правите интервални тренировки или кардио за обща загуба на тегло, но след това опитайте повдигане на крака от лег, планк, планински катерачи и вакуумки.

Яжте правилните храни

Понякога може да нямате излишни мазнини, а просто подуване на корема. Това може да се дължи на непоносимост или ядене на грешна храна. Въпреки това, здравословното хранене може да окаже огромно влияние върху изгарянето на излишните мазнини.

Опитайте се да се придържате към постно месо и протеини и да ограничите преработените храни с високо съдържание на калории, въглехидрати, мазнини и захари. Не е нужно да премахвате напълно тези храни, просто им се наслаждавайте умерено като част от здравословната балансирана диета. Също така е важно да знаете кои храни са позволени преди сън.

Виж Още: Нискокалорични храни

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ДИЕТИ: