Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

Военна „тридневна“ диета за Отслабване с 10 кг

Действа ли всъщност тази диета и трябва ли да опитате? Тази статия обяснява всичко, което трябва да знаете за военната диета.

Седмичният план на военна диета изисква хората да спазват нискокалорична диета в продължение на 3 дни и след това да се върнат към редовното хранене в продължение на 4 дни. През първите 3 дни диетата ограничава дневния прием на калории до 1400, 1200 и 1100 калории. Това е много по-ниско от средния прием на възрастен!

Диетата е с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини, въглехидрати и калории.

Тя също така включва специфични комбинации от храни, за да се засили метаболизма и да изгори мазнините. Въпреки името си, тази диета не е свързана с това как се хранят хората в армията.

Какво представлява военната диета?

Военната диета, наричана още 3-дневна диета, е диета за отслабване, която може да ви помогне да свалите до 4,5 килограма за седмица. Това я прави идеалната диета за бързо отслабване с 10 кг.

Тридневната военна диета също носи няколко други имена, армейската диета, включително военноморската диета и дори сладоледена диета.

Последователите на диетата твърдят, че тя е създадена от специалисти по хранене в американската армия, истината обаче е е друга, тя не е свързана с нито една военна или държавна институция.

Както вече споменахме, популярната военна диета включва 3-дневен план за хранене, последван от 4 дни редовно хранене, а седмичният цикъл се повтаря отново и отново, докато достигнете до желаните килограми.

Трябва да се има предвид обаче, че е невъзможно е да се предвиди колко килограми ще загуби човек при ограничителна едноседмична диета, тъй като всеки е различен.

Освен това, хората често напълняват бързо след спиране на която и да е от тези краткосрочни диети, освен ако не са изготвили план за поддържане на достигнатите килограми.

План за хранене и списък за пазаруване

военна диета
тридневна военна диета за отслабване с 10 кг

По-долу е даден тридневен план за хранене. Има и изчерпателен списък за пазаруване за хората, които искат да спазват тази диета.

Хората могат да пият вода през целия ден, както и 1-2 чаши черно кафе или чай.

Ден 1

Закуска: Половин грейпфрут, една филия препечен хляб, 2 супени лъжици тахан, 1 чаша кафе или чай

Обяд: Половин консерва риба тон, една филия препечен хляб, 1 чаша кафе или чай

Вечеря: 90 гр. месо, 1 чаша зелен фасул, половин банан, една малка ябълка, 1 чаша ванилов сладолед

Ден 2

Закуска: едно яйце, една филия препечен хляб, половин банан

Обяд: едно твърдо сварено яйце, 1 чаша извара, пет солени крекери

Вечеря: Сварена средна наденица, 1 чаша броколи, половин чаша моркови, половин банан, половин чаша ванилов сладолед

Ден 3

Закуска: пет солени крекери, една малка бучка сирене чедър, една малка ябълка

Обяд: едно твърдо сварено яйце, една филия препечен хляб

Вечеря: 1 консерва риба тон, половин банан, 1 чаша ванилов сладолед

План за вегетарианско хранене

Предлага се и план за вегетарианско и веганско хранене:

Ден 1

Закуска: половин грейпфрут, една филия препечен хляб, 2 супени лъжици тахан, 1 чаша кафе или чай

Обяд: половин авокадо, 2 супени лъжици хумус, една филия пълнозърнест тост, 1 чаша кафе или чай

Вечеря: тофу (до 300 калории), 1 чаша зелен фасул, половин банан, една малка ябълка, 1 чаша ванилов сладолед (веганите могат да използват сладолед без млечни продукти)

Ден 2

Закуска: половин чаша варен боб, една филия пълнозърнест тост, половин банан

Обяд: 1 чаша неподсладено соево, конопено или бадемово мляко, половин авокадо, 2 супени лъжици хумус, пет солени крекери

Вечеря: два вегетариански хот-дога без хляба, 1 чаша броколи, половин чаша моркови, половин банан, половин чаша ванилов сладолед (може да бъде без млечни продукти)

Ден 3

Закуска: една филия сирене чедър (за вегани, около 15–20 бадеми), пет солени крекери или половин чаша кускус или киноа, една малка ябълка

Обяд: половин авокадо, 1 супена лъжица хумус, една филия пълнозърнест хляб

Вечеря: половин чаша нахут, половин банан, 1 чаша ванилов сладолед (или сладолед без млечни продукти)

Списък за пазаруване

Следният списък съдържа хранителните продукти, които хората ще трябва да купуват през първите 3 дни от седмицата на военна диета:

 • кафе и чай
 • един грейпфрут
 • два банана
 • две ябълки
 • пълнозърнест хляб
 • нахут
 • тахан
 • яйца
 • три консерви риба тон
 • наденица
 • малко парче месо
 • зелен фасул (пресен, замразен или консервиран)
 • малка глава броколи
 • моркови
 • солени крекери
 • извара
 • малко количество сирене чедър
 • ванилов сладолед

Недостатъци на военна диета

Спазването на 3-дневния ограничителен план при военна диета може да причини няколко потенциални проблема.

Ограничен прием на хранителни вещества

Ниско разнообразие на хранителни продукти в диетичните дни. Това означава, че хората трудно ще си набавят достатъчно фибри, витамини и минерали. Тези хранителни вещества са от съществено значение за доброто здраве, производството на енергия, детоксикацията и ефективен метаболизъм.

Високо съдържание на добавена сол, захар и наситени мазнини

Със солените крекери, тахана, хляба, наденицата, хот-дога и сиренето, диетата е доста богата на преработени храни, които съдържат сол.

Наденицата и хот-дога, които диетата препоръчва да ядете, се състоят от преработено месо. Те съдържат високи нива на наситени мазнини и натрий.

Планът за хранене всеки ден включва и ванилов сладолед, който може да съдържа високо съдържание на захар. Хората биха могли да заменят сладоледа с 300 калории здравословни плодове, зеленчуци или пълнозърнести храни, които липсват в плана.

Калориите са твърде малко за да извършвате физически упражнения

Яденето на по-малко от 1400 калории в диетичните дни може да е предизвикателство за тренировките, особено за всякакви по-интензивни дейности.

Яденето на достатъчно калории през 4-те почивни дни ще позволи на хората да тренират по-лесно. Привържениците на диетата обаче препоръчват да се придържате към по-малко от 1500 калории.

Объркваща наука

Военната диета предполага, че хората, които не харесват или не могат да ядат грейпфрут, го сменят за чаша вода със сода, за да продължат да поддържат алкална среда.

Вярно е, че храните могат да променят pH от киселинно на алкално. Това обаче засяга преди всичко киселинността или алкалността на урината на човек. РН на храните в диетата не влияе достатъчно на кръвта или метаболизма на човек, за да повлияе значително на наддаването или загубата на тегло, въпреки че може да повлияе на други аспекти на здравето.

Всички плодове произвеждат алкални странични продукти в тялото. В резултат на това смяната на един плод с друг плод трябва да е достатъчна.

Високопротеиновият аспект на диетата ще доведе до повишена киселинност на урината. В резултат на това не е подходяща за някой, който има проблеми с бъбреците или подагра.

Предимства на военна диета за бързо отслабване

В краткосрочен план военната диета може да бъде от полза за отслабване. Особено ако търсите диета за бързо отслабване с 10 кг.

Лесно е да се спазва, защото включва ограничен брой храни с прости насоки и методи за приготвяне на храната.

Също така не ви лишава от вкусния сладолед.

Препоръчителният план за хранене за 4-те почивни дни позволява голямо разнообразие от зеленчуци и плодове, а също така включва пълнозърнести храни, бобови растения и различни възможности за избор на храната.

Диетата се фокусира върху протеините, които увеличават чувството за ситост, поддържат мускулната маса и осигуряват енергия за ежедневните дейности.

Важно е да се поддържа мускулната тъкан, тъй като тя допринася пряко за метаболизма на човек.

Диета за бързо отслабване с 10 кг

Тази тридневна военна диета стана изключително популярна, защото твърди, че можете да отслабнете с 4,5 килограма за една седмица!

Възможно ли е да постигнете този резултат и да отслабнете 10 гк за около 2 седмици?

Теоретично тази скорост на отслабване е възможна за хора с наднормено тегло, които силно ограничават калориите. Повечето загуба на тегло обаче ще се дължи на загуба на вода, а не на мазнини.

Заключение

Военната диета включва ограничаване на консумацията на калории за 3 дни и след това нормално хапване през следващите 4 дни. За да оптимизират загубата на тегло, тези които търсят диета за бързо отслабване с 10 кг., може да поискат да намалят калориите и през останалите 4 дни на почивка.

Следването на военна диета може да бъде ефективно и безвредно в краткосрочен план, но дългосрочното спазване има свързани рискове. Те включват възстановяване на загубеното тегло след като спрете диетата, особено ако хората намаляват приема на калории през всички дни от седмицата.

Диетата е с много ограничен избор и включва някои храни с високо съдържание на наситени мазнини, сол и захар. Тя също така насърчава яденето на нездравословни преработени меса и подценява консумацията на зеленчуци.

Ако сериозно искате с отслабнете и да задържите постигнатото, тогава има други методи за отслабване, които са много по-добри от военната диета.

Прочети Още:
1. Как да отслабна в корема? Вижте 20 ефективни съвета (подкрепени от науката)
2. 26 Съвета за отслабване, основани на доказателства
3. 6 стъпки към успешно отслабване при жените

Добавете SpiriTell към списъка си с източници (с натискане на бутона "Следване")