Кои са най-добрите комбинирани витамини?

най-добрите комбинирани витамини

Ние включваме някои продукти, които смятаме, че са полезни за читателите. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Научи повече.

SpiriTell ви показва само марки и продукти, които са проверени.

Нашият екип проучва и оценява задълбочено всички препоръки на продукти, които правим на нашия сайт. За да установим, че производителите на продукта са спазили стандартите за безопасност и ефикасност, ние:

 • Оценяваме съставките и материала: Проверяваме дали имат потенциал да причинят вреда.
 • Проверяваме фактите на всички здравни твърдения: Съвпадат ли с текущите научни доказателства?
 • Оценяваме марката: Работи ли почтено и спазва ли най-добрите практики в индустрията?

Ние правим проучване, за да можете да откриете надеждни продукти за вашето здраве и благополучие.
Прочетете повече за нашия процес на проверка.


Thorne печели нашата оценка за най-добрите комбинирани витамини като цяло. 

Основният източник на хранителни вещества трябва да бъде храната, но в случаите, когато задоволяването на нуждите от витамини и минерали само чрез диета е трудно, добавките с мултивитамините могат да бъдат добро допълнение.

Мултивитамините могат да бъдат особено полезни, ако спазвате елиминационна диета, елиминирате цели групи храни, имате диагностициран дефицит, страдате от медицинско състояние или приемате лекарства, засягащи усвояването на хранителни вещества.

реклама

Освен това специфични етапи от живота с повишени нужди от хранителни вещества, като бременност, може да оправдаят употребата на специфични за етапа мултивитамини.

При подбора на най-добрите витамини ние дадохме приоритет на продукти, подкрепени от проучвания, тестове от трети страни и съдържащи качествени съставки, включително оптимални форми на определени витамини и минерали.

Нашият избор се придържа към установените насоки, като гарантира, че нивата на хранителни вещества не надвишават допустимото горно ниво на прием (UL), определено от здравните органи.

Нашата класация за най-добрите витамини

Специализираният екип на Spiritell, състоящ се от писатели, редактори, диетолози и медицински специалисти, инвестира значителни усилия в оценката на хранителните добавки. Фокусът е върху идентифицирането на продукти, които включват висококачествени съставки и са подложени на строги тестове, за предпочитане провеждани от организации на трети страни.

От решаващо значение за техния процес на оценка е проверката на фактите на твърденията, направени от тези продукти, и внимателното изследване на научните доказателства в подкрепа на тези твърдения. Това гарантира, че потребителите получават продукти, които са не само чисти и работещи, но и ефективно използвани от тялото.

Spiritell предоставя препоръки за витаминни марки и продукти въз основа на този цялостен процес на оценка.

Най-добрите витамини като цяло: Thorne

Най-добрите комбинирани витамини като цяло

Thorne е признат за най-добрата марка витамини по няколко причини:

 • Сертификати: Производствените съоръжения на Thorne са сертифицирани от NSF и TGA. Някои от неговите продукти са сертифицирани от NSF за спорт, а други се подлагат на тестове от трети страни за чистота и ефективност.
 • Продуктова гама: Thorne предлага разнообразна гама от висококачествени добавки, включително мултивитамини, витамини, минерали, билки, пренатални витамини, пробиотици, добавки с рибено масло и омега-3, фибри, колаген на прах, протеин на прах, креатин и други специалитети допълващи формулировки.
 • Стандарти за качество: Добавките на Thorne са направени от чисти съставки и не съдържат замърсители, пълнители и тежки метали. Много продукти също са вегански и не съдържат глутен, соя и млечни продукти.
 • Фокус върху здравето: Продуктите на компанията са насочени към различни здравни аспекти, включително здравословно остаряване, здраве на костите и ставите, имунна функция и енергийни нива.
 • Достъпност: Продуктите с витамини и добавки на Thorne са широко достъпни и могат да бъдат закупени онлайн.

Виж цени в revita

Най-добрите мултивитамини: One-Per-Day Tablets

 Life Extension

Най-добрите мултивитамини

Продуктът на Life Extension, One-Per-Day, предоставя комплекс от витамини, минерали, растителни екстракти и антиоксиданти, насочен към поддържане на здравето на всички органи и системи в тялото.

Ползи от One-Per-Day:

 1. Покрива ежедневните нужди от витамини и минерали.
 2. Поддържа клетъчното и ендотелното здраве.
 3. Подпомага имунната функция.
 4. Поддържа здравето на сърцето и мозъка.
 5. Съдейства за неутрализиране на вредното въздействие на свободните радикали.

Състав на One-Per-Day:

 • Селен (SelenoExcell®): Комбинация от селенови дрожди и натриев селенит.
 • Апигенин: Мощен биофлавоноид, присъстващ във много зеленчуци и плодове, който подпомага защитата на клетките.
 • Биоактивен кверцетин: В интегрирана форма във фитозома за по-добро усвояване. Подпомага клетъчното и ендотелното здраве, имунната функция и други.
 • Витамин D: Важен за костната плътност, клетъчното делене и диференциация, както и за имунитета.
 • Витамин C: Антиоксидант, който предпазва тъканите от оксидативен стрес и участва в образуването на колаген.
 • Витамини от група В: Използват се за освобождаване на енергия от въглехидрати, мазнини и протеини.
 • Алфа-липоева киселина: Универсален антиоксидант, който подпомага функционирането на черния дроб и нервната система.

Допълнителна информация:

 • Повишено количество биотин и цинк спрямо традиционните хранителни добавки с витамини.
 • Включени магнезий, йод, манган, бор, както и други микроелементи.

One-Per-Day е създаден от Life Extension с фокус върху качеството и подкрепата на различни аспекти на здравето.

Виж цени в revita

Най-достъпни: NOW

Най-достъпни витамини

Сертификати: NOW може да се похвали със сертификати от UL Solutions, Non-GMO Project, като избрани продукти са сертифицирани като органични, без глутен и сертифицирани по Informed Sport.

Продуктова гама: NOW предлага разнообразна селекция от добавки, включващи мултивитамини, витамини, минерали, билки, фибри, пробиотици, омега-3, пренатални витамини, креатин, електролитни стикове, колаген, протеинови прахове и различни специални добавки.

За тези, които търсят икономична и лесно достъпна марка витамини, NOW се очертава като основна препоръка. Като семеен бизнес, NOW постоянно предоставя широк спектър от добавки на цени, които често подбиват конкурентите. Техните предложения включват мултивитамини, пробиотици, билки, храносмилателни ензими, витамини с единични хранителни вещества и спортни добавки.

Продуктите на NOW се придържат към стандартите за високо качество, като гарантират, че не съдържат ГМО, изкуствени съставки, метали и други замърсители.

Един похвален аспект на NOW е техният ангажимент за прозрачност и доверие на потребителите. Компанията провежда редовни проучвания за оценка на бионаличността на конкретни продукти и резултатите са лесно достъпни на официалния им уебсайт. Тази отдаденост на откритостта позволява на клиентите да вземат информирани решения относно избора си на добавки.

Виж цени в vitania

Най-добрите витамини за жени: Alive! Garden Goodness™ Women`s Multi-Vitamin

Най-добрите витамини за жени

Жизнен тласък за имунитет, енергия и здраве на сърцето

В стремежа си към поддържане на имунитета, жизнеността и цялостното благосъстояние, Alive! Мултивитамините Garden Goodness™ за жени се открояват като похвален избор. Създаден да отговори на специфичните нужди на жените, този мултивитамин е обогатен с разнообразен набор от витамини и минерали, представяйки холистичен подход към здравето.

Основни предимства:

 1. Пълноценно хранене: Осигурява задоволяване на 100% дневни нужди от витамини и минерали, насърчавайки цялостно здраве.
 2. Подкрепа на имунната система: Формулата стимулира защитните механизми на организма, намалява умората и повишава енергийните нива.
 3. Здраве на сърцето: С фокус върху благосъстоянието на сърдечно-съдовата система, този мултивитамин допринася за оптималното функциониране на сърцето и кръвоносната система.
 4. Красота отвътре: Благоприятствайки кожата, косата и ноктите, добавката влияе положително върху външните признаци на здраве.
 5. Визуално здраве: Лутеинът, компонент на формулата, поддържа доброто зрение.
 6. Здраве на храносмилането: Мултивитамините подпомагат храносмилателната система, оптимизирайки усвояването на хранителни вещества от храната.
 7. Мозък и нервна система: Улеснява нормалната мозъчна функция, помага за поддържане на емоционален баланс, концентрация и памет.
 8. Здраве на костите: Благодарение на основните витамини и минерали, продуктът допринася за здравето на костите.
 9. Антиоксидантна защита: Осигурявайки стабилна антиоксидантна подкрепа, тя помага на тялото да се бори със свободните радикали.

Витамини:

 • Витамин А: жизненоважен за растежа на костите и функцията на имунната система.
 • Витамини B-комплекс: Всеки витамин B играе решаваща роля, от производството на енергия (B1) до поддържането на нервната система (B6).
 • Витамин С: Мощен стимулатор на имунната система, който ефективно се бори с бактериите.
 • Витамин D: Регулира усвояването на калций, осигурявайки здравето на костите и зъбите.
 • Витамин Е: Подпомага имунната система и действа като мощен антиоксидант.
 • Витамин К: Допринася за облекчаване на проблеми с костите и ставите.

Заключение:

Мултивитамините Garden Goodness™ за жени впечатляват със своите ползи, насочени към различни аспекти на женското здраве. Независимо дали търсите подобрен имунитет, енергия или здраве на сърцето, тази добавка предлага цялостно решение. С внимателно изработена комбинация от основни витамини и минерали, това е ценно допълнение към ежедневната уелнес рутина на жената. 

Виж цени в revita

Най-добрите витамини за бременни: Nat & Form

Най-добрите витамини за бременни

Пренаталният мултивитамин с оптимална доза фолат на Nat & Form се очертава като високоефективна смес от основни хранителни вещества, които са от решаващо значение както за майката, така и за развиващия се плод.

Тази екологично чиста комбинация от ключови витамини, минерали и аминокиселини е еднакво подходяща за поддържане на цялостното здраве на женския организъм в следродилния период. Трябва да се отбележи, че продуктът не съдържа ГМО, алергени и всякакви вредни елементи.

Ползи:

 1. Оптимално развитие на плода: Поддържа идеалната продължителност на растежа на плода, насърчавайки нормалното развитие в майчината утроба.
 2. Намален риск от генетични аномалии: Допринася за минимизиране на риска от вродени генетични увреждания в централната нервна система, включително гръбначния мозък и мозъка.
 3. Подобрено изживяване при раждане: Увеличава шансовете за раждане без усложнения и насърчава оптимални мерки и тегло за новороденото.
 4. Холистично здраве за майката и плода: Насърчава цялостното благосъстояние както на бременната жена, така и на развиващия се плод.
 5. Подобрени условия на кърмене: Повишава вероятността за производство на оптимално качество и количество кърма, като същевременно оптимизира нейния състав с основни хранителни вещества.
 6. Хормонален баланс: Помага за поддържане на нормални хормонални нива по време на бременност и кърмене, като намалява риска от смущения в психическото и физическото благосъстояние.
 7. Облекчаване на симптомите на бременност: Може да намали класическите симптоми като гадене, повръщане, газове в корема и киселини.
 8. Здраве на кожата, косата и ноктите: Поддържа доброто състояние на кожата, косата и ноктите на бременната жена, като се простира до периода на кърмене.
 9. Превенция на следродилна депресия: Намалява вероятността от следродилна депресия, като допринася за емоционалния и психически баланс.
 10. Повишаване на енергията и настроението: Тонизира тялото, влияе положително на настроението и физическата форма както по време на бременността, така и в периода на кърмене.

състав:

Nat & Form Prenatal Multivitamin with Optimal Folate Dose е първокласна хранителна добавка, пригодена за един от най-деликатните периоди в живота на жената. По време на бременност и активно кърмене организмът се нуждае от максимални количества ключови витамини, минерали и полезни вещества, които са изключително важни както за плода, така и за майката. Формулата включва доказано основни хранителни вещества за бременност и кърмене:

Витамини:

 • B1: От съществено значение за предотвратяване на състояния като бери-бери.
 • B2: Поддържа здравето на лигавицата и укрепва нервната система.
 • B3: Насърчава развитието на мозъка на бебето и намалява симптоми като гадене и умора.
 • B5: Допринася за доброто състояние на кожата, косата и ноктите.
 • B6: Намалява гаденето и подпомага имунната система.
 • B8: Намалява риска от гестационен диабет.
 • B9 (фолиева киселина): Решаващ за развитието на ДНК, намалявайки риска от сериозни генетични аномалии.
 • D: Поддържа имунитета, здравето на костите и подпомага храносмилането.
 • E: Елиминира свободните радикали.

Минерали:

 • Магнезий: Подпомага изграждането на здрава скелетна система и зъби на новороденото.
 • Желязо: Предотвратява анемия, намалявайки рисковете по време на бременност и раждане.
 • Цинк: противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства.
 • Мед: Регулира ензимната активност и подпомага усвояването на хранителните вещества.
 • Йод: Поддържа оптимална функция на щитовидната жлеза и устойчивостта на организма към патогени.
 • Селен: Подпомага метаболизма на майката и развитието на плода.

Омега-3 мастни киселини:

 • DHA (докозахексаенова киселина): 200 mg
 • EPA (ейкозапентаенова киселина): 40 mg

Тези омега-3 мастни киселини, извлечени от висококачествено рибено масло, допринасят за нормалното развитие на мозъка на плода и играят жизненоважна роля в съсирването на кръвта, бъбречната функция и намаляването на възпалението в тялото на майката.

Prenatal Multivitamin with Optimal Folate Dose в 90 капсули на Nat & Form е продукт на уважаваната френска марка, призната за отличните си постижения в съвременните хранителни добавки в цяла Европа.

Този внимателно формулиран мултивитамин е доказателство за ангажимента на марката да предоставя цялостна подкрепа по време на една от най-важните фази в живота на жената. Инвестирайте във вашето благополучие и това на вашето неродено дете с Nat & Form.

Виж цени в revita

Най-добрите витамини за мъже: MultiFactors

Най-добрите витамини за мъже

MultiFactors® Мултивитамини и минерали за мъже предлагат стабилна формула, предназначена да осигури трайно здраве, енергия и жизненост на мъжете.

Снабден с повече от 35 основни витамина, минерала, ензими, билки и хранителни вещества, този комплекс има за цел да поддържа здравословен начин на живот, като се бори с умората и предпазва от заболявания.

Специално създадена за мъже, тази добавка съдържа оптимални количества висококачествени съставки в правилни съотношения за ободряване на тялото.

Основни функции:

 1. Цялостно хранене: С над 35 жизненоважни компонента, включително витамини, минерали, ензими, билки и хранителни вещества, той предлага холистичен подход към здравето на мъжете.
 2. Повишаване на енергията: Оптимизира енергийните нива на тялото, като осигурява освобождаване от стреса и поддържа физическата и психическа издръжливост.
 3. Здраве на сърцето: Съдържа куркумин и CoQ10 за подобряване на сърдечно-съдовото здраве, увеличаване на физическата издръжливост и намаляване на времето за възстановяване след усилие.
 4. Облекчаване на стреса: Облекчава стреса, предотвратява дегенерацията на органи и помага за предотвратяване на хронични заболявания.
 5. Специфична комбинация от хранителни вещества: Съдържа основни хранителни вещества за здравето на сърцето като B3, B6, фолиева киселина, калций и магнезий, които са от решаващо значение за поддържане на здравословни нива на хомоцистеин, холестерол и триглицериди, като същевременно намаляват оксидативния стрес.
 6. Адаптогенна подкрепа: Включва Panax ginseng, адаптоген, който подобрява реакцията на тялото към физически, химични и биологични стресови фактори.
 7. BerryRich Enhancement: Обогатен с BerryRich – концентрат от горски плодове, включително грозде, нарове, ягоди, червени и боровинки, малини и др.
 8. Здраве на простатата и пикочните пътища: Помага при превенцията и лечението на проблеми, свързани с пикочните пътища и простатата.
 9. Възстановяване на мускулите: Улеснява по-бързото възстановяване на мускулите след тренировка или физическо натоварване.
 10. Когнитивно здраве: Намалява риска от когнитивен спад, подобрявайки паметта и концентрацията.
 11. Храносмилателна подкрепа: Подпомага храносмилателната система за оптимално усвояване на хранителни вещества.
 12. Здраве на очите: Ефективен за насърчаване и поддържане на добро зрение.

Ползи за здравето на мултивитамините и минералите MultiFactors® за мъже:

 • Управление на стреса и умората: Бори се със стреса и умората, като повишава общите нива на енергия.
 • Здраве на простатата и пикочните пътища: Подпомага превенцията и лечението на проблеми, свързани с простатата и пикочните пътища.
 • Физическа и психическа издръжливост: Тонизира тялото, повишава издръжливостта както при физически, така и при психически предизвикателства. Улеснява по-бързия процес на възстановяване на мускулите след тренировка.
 • Сърдечно-съдова подкрепа: Поддържа здравето на сърцето, като потенциално намалява риска от когнитивен спад.
 • Превенция на хронични заболявания: Помага за предотвратяване на хронични заболявания, като допринася за цялостното здраве.
 • Подсилване на имунната система: Подобрява имунната функция, намалявайки времето за възстановяване след заболяване.
 • Поддържа здравословни метаболитни процеси: Помага за поддържане на здравословни нива на хомоцистеин, холестерол и триглицериди, поддържайки здравето на сърдечно-съдовата система.
 • Подобрена когнитивна функция: Подобрява паметта, концентрацията и цялостната когнитивна функция.
 • Благосъстояние на храносмилането: Подпомага храносмилателната система за оптимално усвояване на хранителните вещества.
 • Подобряване на зрението: Насърчава и поддържа добро зрение.

MultiFactors® Мултивитамини и минерали за мъже не е просто добавка; това е холистичен подход към здравето на мъжете под 50 години. С обмислена комбинация от витамини, минерали и фитонутриенти, тази добавка се грижи за уникалните нужди на мъжете, предлагайки цялостна подкрепа за тяхното благосъстояние. 

Виж цени в revita

Най-добрите витамини за възрастни: Immune Senescence Protection Formula Life Extension

Най-добрите витамини за възрастни

С напредване на възрастта нашата имунна система претърпява промени, които могат да доведат до дисбаланс в популациите на имунните клетки, допринасяйки за намаляване на имунната функция.

Imune Senescence Protection Formula™ от Life Extension представя иновативно решение за справяне с тези свързани с възрастта имунни предизвикателства, предлагайки мощна комбинация от естествени съставки със синергичен ефект. Това ги прави едни от най-добрите витамини за възрастни.

Основни функции:

 1. Балансирана имунна система: Създаден да противодейства на свързания с възрастта спад на имунната функция, той има за цел да възстанови баланса на имунната система.
 2. Борба с клетъчния дисбаланс: Насочен към дисбаланса между Т-клетките на паметта и наивните Т-клетки, насърчавайки бдителен имунен отговор срещу нови нашественици.
 3. T-Cell Регулиране: Съдържа екстракт от чай Pu-Erh, известен с това, че поддържа нормалната функция на костния мозък, произхода на различни имунни клетки, помагайки за възстановяване на компонентите на периферния имунитет.
 4. Екстракт от Cistanche: Поддържа по-балансиран имунен отговор чрез стимулиране на развитието на наивни Т-клетки и поддържане на по-ниски нива на Т-клетки на паметта. Подобрява активността на естествените клетки убийци за подобрена имунна защита.
 5. Гъба Рейши: Богат на биоактивни компоненти, екстрактът от Рейши инхибира факторите, допринасящи за стареенето на имунитета. Укрепва първата линия на имунната защита, подпомагайки хемопоетичните стволови клетки, макрофагите и други важни имунни фактори.

Предимства на Immune Senescence Protection Formula™:

 • Борба със стреса и умората: има за цел да възстанови балансирана имунна система, борейки се със стреса и умората, свързани със стареенето на имунитета.
 • Здраве на простатата и пикочните пътища: Поддържа балансиран имунен отговор, като потенциално помага при превенцията и лечението на проблеми с пикочните пътища и простатата.
 • Физическа и психическа устойчивост: тонизира имунната система, повишава издръжливостта при физически и психически предизвикателства и улеснява по-бързото възстановяване на мускулите след усилие.
 • Предотвратяване на съдови увреждания: Допринася за предотвратяване на увреждания на кръвоносните съдове и може да намали риска от когнитивен спад.
 • Превенция на хронични заболявания: Помага за предотвратяване на хронични заболявания чрез укрепване на цялостното имунно здраве.
 • Подобрен имунен отговор: Подобрява продължителността на живота чрез засилване на активността на естествените клетки убийци и насърчаване на по-млада имунна функция.
 • Поддържане на здравословен метаболизъм: Поддържа имунната система за поддържане на здравословни нива на хомоцистеин, холестерол и триглицериди.
 • Подобрена когнитивна функция: Укрепва паметта, концентрацията и цялостната когнитивна функция.
 • Храносмилателна подкрепа: Подпомага храносмилателната система за оптимално усвояване на хранителни вещества.
 • Подобряване на зрението: Насърчава и поддържа добро зрение.

Едни от най-добрите витамини за възрастни, Imune Senescence Protection Formula™, са цялостно целогодишно решение, създадено да осигури холистична подкрепа за стареещата имунна система.

С уникална комбинация от екстракт от чай Pu-Erh, екстракт от Cistanche и екстракт от гъба Рейши, тази формула има за цел да защитa срещу стареенето на имунитета и да допринесе за по-здравословна, по-жизнена имунна функция. 

Виж цени в revita

Най-добрите витамини за коса кожа и нокти: Alive! Hair, Skin & Nails Multivitamin

Най-добрите витамини за коса кожа и нокти

Мултивитамините за коса, кожа и нокти са авангардна формула, предназначена да се бори с косопада, стареенето на кожата и чупливите нокти. Снабдена с мощни хранителни вещества, тази добавка извлича силата си за подобряване на красотата от силиций – минералът на красотата.

Ключови съставки:

 1. Високоефективни B-витамини: Включително биотин и фолиева киселина (400 mcg) за поддържане на цялостното здраве на кожата, косата и ноктите.
 2. Витамини A, C, D, E и K: Основни витамини, допринасящи за еластичността на кожата, противовъзпалителни ефекти и цялостна жизненост.
 3. Минерали: йод, цинк, селен, мед, манган и молибден за цялостна подкрепа.
 4. Хидролизиран колаген тип I и хиалуронова киселина: Известни със своите свойства за подмладяване на кожата, насърчаване на еластичността и младежкия вид.
 5. Силиций (от хвощ): минерал, който бързо и ефективно се справя с проблемите на кожата, косата и ноктите, често пренебрегван в продуктите за красота. Изключителната комбинация на Nature’s Way осигурява оптимална ефективност и бързо действие.
 6. Orchard Fruits™ / Garden Veggies™ Blend: Микс от плодове и зеленчуци за подобрено усвояване на други хранителни вещества.

Предимства на Alive! Мултивитамини за коса, кожа и нокти:

 1. Възстановява еластичността и свежестта на стареещата кожа: Цели възстановяването на еластичността и свежия вид на стареещата кожа.
 2. Облекчава възпалението и намалява несъвършенствата при акне: Помага за намаляване на възпалението и несъвършенствата, свързани с акнето.
 3. Насърчава растежа и плътността на косата: Стимулира растежа на косата и подобрява дебелината на косата, като намалява косопада.
 4. Намалява накъсването на косата: Помага за минимизиране на накъсването на косата и за предотвратяване на цъфтящи краища.
 5. Укрепва меките и чупливи нокти: Подсилва меките и чупливи нокти, като насърчава растежа и плътността на ноктите.

Уникална нутрикозметична формула:

Едни от най-добрите витамини за коса кожа и нокти, Hair, Skin & Nails Multi-Vitamin, е уникална хранителна козметична формула, предназначена за дълбоко възстановяване на кожата, косата и ноктите. Всяка капсула е богата комбинация от хранителни вещества за поддържане на естествената красота:

 • Хидролизиран колаген тип I и хиалуронова киселина
 • В-витамини
 • Витамини A, C, D и K
 • Минерали (цинк, селен, йод, молибден, манган и силиций)
 • Патентована смес от плодови и зеленчукови екстракти

Независимо дали състоянието на кожата и косата ви е резултат от стареене, стрес, недостатъчен сън, небалансирана диета, лекарства, излагане на ултравиолетови лъчи или други фактори, доверете се на Alive! за експресно регенеративно действие.

Препоръчителна употреба:

Мултивитамините за коса, кожа и нокти се препоръчват в следните случаи:

 • Стареене и хормонални промени
 • Косопад и суха, изтощена коса
 • Редовно третиране и оформяне на косата
 • Излагане на слънце и чувствителност на кожата
 • Фини линии, бръчки и отпусната кожа
 • Мазна или смесена кожа, склонна към акне
 • Цепене на ноктите и изтъняване на нокътната плочка (поради процедури с гел лак)

Мултивитамини за коса, кожа и нокти за цялостна подкрепа в поддържането на вашата естествена красота. 

Виж цени в revita

Най-добрите витамини за имунната система: Apiserum

Най-добрите витамини за имунната система

ОБЩИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Предназначение: Подходящ за ежедневна поддръжка на здравето, укрепване на костната и мускулната система.
 • Тип продукт: Комбиниран продукт с минерали и витамини.
 • Форма: Капсули, удобни за перорален прием.
 • Основна съставка: Витамин D3 – ключов за подкрепа на имунната система и регулиране на калциевия обмен в тялото.
 • Тип прием: Перорален – усвоява се чрез устната кухина.
 • Предимства:
  • Подкрепя мускулната система: Витамин D3 играе важна роля в образуването и укрепването на мускулите.
  • Подпомага функционирането на скелетната система: Витамин D3 е важен за здравето на костите и зъбите, помагайки за поддържането на костната плътност.

Приложение:

Apiserum, Vitaserum вит. D3 forte е предназначен за хора, които желаят да поддържат своята ежедневна здравословна форма, особено костната и мускулната система. Витаминът D3, присъутен в продукта, има ключова роля в укрепването на имунната система и поддържането на общото здравословно състояние на тялото.

Начин на употреба:

Препоръчителната доза и начин на употреба могат да варират. Винаги се консултирайте със здравен специалист или следвайте указанията на производителя.

Внимание:

 • Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
 • Пазете от достъп на деца.
 • При наличие на здравословни проблеми или приемане на други лекарства, консултирайте се със здравен специалист.

Заключение:

Едини от най-добрите витамини за имунната система Apiserum, Vitaserum вит. D3 forte представлява удобен начин за прием на витамини и минерали, които подпомагат имунната, костната и мускулната система. При редовно приемане следвайки указанията, продуктът може да бъде част от грижата за общото ви здравословно състояние.

Виж цени в emag

Най-добрия витамин б12: Life Extension Витамин В12

Най-добрия витамин б12
 • Предназначение: Поддържане на здравословни нива на хомоцистеин, насърчаване на здравето на мозъка и когнитивните способности, необходим за производството на червени кръвни клетки.
 • Форма: Таблетки, които се разтварят в устата или могат да се дъвчат, предоставящи лесен начин за прием.
 • Основна съставка: Метилкобаламин – активна форма на витамин B12, особено важен за централната нервна система.
 • Прием: Осигурява 500 mcg метилкобаламин във всяка таблетка.

Ползи:

 • Поддържа здравословни нива на хомоцистеин: Хомоцистеинът е маркер за сърдечно-съдовото и неврологичното здраве, както и общото здравословно състояние.
 • Подпомага здравето на мозъка и когнитивните способности: Играе важна роля в неврологичните функции и когнитивната производителност.
 • Необходим за производството на червени кръвни клетки: Витамин B12 е важен за образуването на червени кръвни клетки, които транспортират кислород в тялото.
 • Удобен начин за прием: Таблетките се разтварят в устата или могат да се дъвчат, предоставяйки удобен и бърз начин за прием.
 • Важен за различни функции в тялото: Витамин B12 е необходим за нервната система, кръвообразуването и други важни процеси в тялото.
 • Подходящ за вегетарианци и по-възрастни хора: Допълнително приемане може да бъде полезно, особено за тези, които са вегетарианци или страдат от затруднена абсорбция на B12.

Внимание:

 • Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
 • Пазете от достъп на деца.
 • Консултирайте се със здравен специалист при наличие на здравословни проблеми или приемане на други лекарства.

Заключение: Най-добрия витамин б12 LIFE Extension Витамин B12 с Метилкобаламин в нашата класация предлага удобен начин за прием на важен витамин за различни аспекти на здравето, включително функциите на нервната система и образуването на червени кръвни клетки. Подходящ за тези, които търсят допълнителна подкрепа за своето общо здраве.

Виж цени в revita

Виж цени в emag

Най-добрият витамин Д: Swanson

Най-добрият витамин Д

1. Поддържане на Здравето на Костната Система: Витамин D3 играе ключова роля в усвояването на калция и фосфор, което подпомага здравето на костите и зъбите.

2. Повишаване на Имунитета: Витамин D3 е известен като имуномодулатор, който подпомага имунната система и може да помогне в борбата с различни инфекции и заболявания.

3. Усвояване на Калция: Спомага за по-ефективното усвояване на калция, което е от съществено значение за здравето на костите и зъбите.

4. Подпомагане на Сърдечносъдовата Функция: Има роля в регулирането на кръвното налягане и поддържането на сърдечносъдовата система.

5. Подобряване на Качеството на Съня: Витамин D3 може да повлияе положително на циркадианния ритъм и качеството на съня.

6. Намаляване на Депресията: Свързан е с по-нисък риск от депресия и повишаване на настроението.

7. Помощ при Остеопороза и Костни Фрактури: Подпомага здравето на костите и може да играе роля в предотвратяването на остеопороза и костни фрактури.

8. Благоприятен за Множествена Склероза: Има изследвания, които свързват достатъчното ниво на витамин D3 с намален риск от множествена склероза.

Swanson Витамин D3 5000 IU – Характеристики:

 • Форма: Капсули, което прави приема удобен и лесен.
 • Основна съставка: Витамин D3 с концентрация от 5000 IU (125 mcg) на капсула.
 • Предназначение: Поддържане на имунната система.

Винаги се консултирайте със здравен специалист преди започване на нов хранителен режим или приемане на хранителни добавки.

Виж цени в emag

Кой трябва да приема мултивитамини?

Важно е да се отбележи, че различните мултивитамини съдържат различни комбинации и дози от хранителни вещества, които трябва да бъдат прегледани с лекар, преди да започнете да приемате тази добавка.

Някои хора трябва да внимават с определени хранителни вещества. Например желязото, което се намира в много мултивитамини, може да причини запек при някои хора, особено тези, които вече имат проблеми с храносмилането.

Други хранителни вещества като калий могат да бъдат проблематични за хора с определени здравословни проблеми като хронично бъбречно заболяване.

Хората, които може да не се възползват от приема на мултивитамини, включват:

Тези, които се хранят добре балансирано: Ако спазвате добре балансирана и разнообразна диета, вероятно нямате нужда от мултивитамини, особено ако не сте бременна и нямате никакви здравословни проблеми.

Тези, които приемат хранителни добавки: Тези, които приемат различни хранителни добавки, трябва да преценят дали приемането на мултивитамини заедно с другите им хапчета ще доведе до прекомерен прием на хранителни вещества.

Тези, които приемат определени лекарства: Мултивитамините могат да взаимодействат с определени лекарства, така че не забравяйте да се консултирате с доставчик на здравни услуги, преди да вземете добавки, за да сте сигурни, че са безопасни.

Как избрахме най-добрите витамини

Нашият екип работи усилено, за да бъде прозрачен поради да препоръчваме определение добавки.

Ние подкрепяме добавките, които се основават на резултатите и се коренят в науката. Ние ценим определени продуктови атрибути, които смятаме за свързани с най-висококачествените продукти.

За да ви помогнем в съставянето на този списък, се допитваме до диетолози и най-новите изследвания, за да се уверим, че нашите предложения са актуални.

Каква информация да търсите, когато избирате най-добрите комбинирани витамини

Тестване от трета страна

Добавките, които са тествани от трета страна, се изпращат в лаборатория, където се тестват, за да се гарантира, че съдържат това, което казват, че съдържат, също и че не са замърсени със специфични високорискови, често срещани замърсители. Въпреки това е важно да се отбележи:

 1. Тестването от трета страна не проверява дали даден продукт е ефективен или безопасен за всички и не гарантира, че добавката няма да взаимодейства с други добавки или лекарства.
 2. Не всички тестове на трети страни са еднакви. Не е необичайно компаниите за хранителни добавки да плащат на лаборатории за сертификати след извършване на минимални или никакви тестове. 
 3. Сертификатите на трети страни, на които можем да се доверим, са: ConsumerLab.com, NSF и USP. Тези сертификати обаче са трудни за получаване и/или скъпи, така че много компании избират да не тестват продуктите си от една от тези три организации. 
 4. Понякога продуктите, тествани от тези три компании, са по-скъпи, за да се опитат да компенсират разходите, които плащат за сертифициране.
 5. Само защото една добавка не е тествана от една от тези три компании, не означава, че е лош продукт. Проучете репутацията на производителя и се обадете на производителя и неговата лаборатория за тестване, за да определите техните протоколи, за да решите дали се чувствате комфортно да консумирате добавката.

Тъй като мултивитамините съдържат хранителни вещества, които могат да бъдат токсични в излишък, важно е да изберете добавка, която е тествана и проверена от трета страна, за да се гарантира, че нивата на етикета съответстват на това, което е в добавката.

Форма

Мултивитамините се предлагат под формата на капсули, смоли и течни форми. Гумираните дражета често включват по-ниски дози от всяко хранително вещество и обикновено не съдържат желязо. Гумираните дражета и течните версии често също съдържат добавена захар, така че проверявайте съставките, ако наблюдавате приема на захар.

Съставки и потенциални взаимодействия

От съществено значение е внимателно да прочетете списъка с съставките и информацията с хранителни факти на добавката, за да знаете кои съставки и колко от всяка съставка е включена спрямо препоръчителната дневна стойност на тази съставка.

Моля, занесете етикета на добавката при лекар, за да прегледа различните съставки, съдържащи се в добавката и всички потенциални взаимодействия между тези съставки и други добавки и лекарства, които приемате.

Лекарствени взаимодействия

Мултивитамините съдържат различни витамини и минерали, някои от които могат да взаимодействат с други лекарства или добавки. Например витамин К, който се намира в повечето мултивитамини, взаимодейства с варфарин (Coumadin), разредител на кръвта.

 Ако приемате разредител на кръвта, работете с вашия лекар или регистриран диетолог, за да определите дали мултивитамините са безопасни за вас – и ако да, в каква доза.

Ако приемате други лекарства или добавки, не забравяйте да прегледате потенциалните взаимодействия с вашия доставчик на здравни услуги.

Усвояване на хранителни вещества

Някои хранителни вещества могат да намалят усвояването на други. Желязото и калцият се конкурират за усвояване, поради което повечето качествени мултивитамини ще съдържат едното, но не и двете. Минералът, от който се нуждаете, ще зависи от вашата диета. Високите дози желязо могат също да потиснат абсорбцията на цинк.

Добавени съставки

Много мултивитамини също съдържат билки, антиоксиданти, храносмилателни ензими и пробиотици. Тъй като изследванията за ефикасност и безопасност варират значително за всяка отделна допълнителна съставка, най-добре е да изберете мултивитамини без допълнителни съставки и да прегледате потенциалните ползи от допълнителните добавки с вашия доставчик на здравни услуги.

Дозировка на мултивитамини

Няма стандартна доза за мултивитамини, въпреки че повечето производители използват дневни стойности (DV), диетични референтни приеми (DRI) и адекватни приеми (AI), за да определят дозата на всеки витамин или минерал.

Някои производители добавят повече от препоръчаното количество определени витамини и минерали, тъй като нововъзникващите изследвания показват, че може да има допълнителни ползи от по-високи дози.

В допълнение, хранителната бионаличност (количеството, което тялото ви абсорбира) от добавките варира в зависимост от типа и формата на витамин или минерал, така че може да се включат по-големи количества от определени хранителни вещества, като се приеме, че тялото ви няма да абсорбира цялата доза.

Колко е твърде много?

Вашето тяло филтрира и елиминира излишните водоразтворими витамини (витамините от група В и витамин С), така че е трудно да прекалите с тях. Въпреки това, мастноразтворимите витамини (витамини A, E, D и K) могат да се съхраняват в мастната тъкан и са опасни, когато се консумират в излишък.

Минералите желязо, калций, йод, магнезий, селен, мед, молибден и манган също могат да бъдат вредни, ако се консумират в излишък.

Можете да си гарантирате, че не превишавате горните граници на микронутриентите, като покажете избора си на мултивитамини на вашия лекар, преди да започнете да ги приемате. Придържайте се към реномирани мултивитамини, които нямат ненужни добавки.

Често задавани въпроси

Действат ли мултивитамините?

Зависи. Дали даден мултивитамин работи или не зависи от вашата специфична диета, здравословни цели и дали го приемате последователно.

Мултивитамините са отлично допълнение, ако човек не се храни добре балансирано или елиминира цели групи храни – което може да доведе до недостиг на хранителни вещества.

Хората, които приемат определени лекарства, като перорален хормонален контрол на раждаемостта, могат да се възползват и от приемането на витамини, тъй като това лекарство може да изчерпи нивата на определени витамини, когато се приема за дълъг период от време.

Важно е да запомните, че мултивитамините са предназначени да допълват здравословното хранене, а не да го заместват. Научните изследвания в областта на храните показват, че има ползи от яденето на цели храни, които надхвърлят само отделните хранителни вещества и че съществува нещо, наречено „хранителна синергия“ – което означава, че сборът от всички хранителни вещества, присъстващи в храната, е по-голям от отделните хранителни вещества, когато са изолирани.

Иначе казано, храната е по-добър източник на хранителни вещества от добавките, така че вземете колкото се може повече хранителни вещества от храните, които ядете.

Кога е най-доброто време за прием на витамини?

Най-доброто време от деня за приемане на мултивитамини е, когато можете да запомните да ги приемате последователно. Има обаче предимства от приемането му с храна или малко след хранене. Много витамини и минерали – особено тези, които са мастноразтворими – се усвояват най-добре, когато се консумират с храна. В допълнение, някои хора смятат, че приемането на витамин на празен стомах може да доведе до гадене или друго храносмилателно разстройство.

Също така, отбележете всички потенциални взаимодействия с други добавки или лекарства, които може да приемате, за да определите най-добрия график за вас.

Трябва ли да приемам мултивитамини всеки ден, за да бъдат ефективни?

Нуждите от хранителни вещества варират в зависимост от индивида и ще зависят от вашата конкретна диета, хранителни дефицити и причини да приемате мултивитамини.

Някои хранителни вещества, като витамин D, фолиева киселина, калций и желязо, могат да отнемат повече време, за да достигнат оптимални нива, така че тези с дефицит могат да се възползват от ежедневния им прием.

Можете ли да приемате мултивитамини през нощта?

Да, мултивитамините могат да се приемат през нощта. Въпреки това е важно да обърнете внимание на всякакви възможни взаимодействия хранително вещество с хранително вещество или взаимодействия с вашите лекарства, в който случай може да се наложи да приемате мултивитамините си по различно време от деня, когато приемате другите си лекарства или добавки.

Предотвратяват ли витамините хронични заболявания?

Проучванията за ползите от витамините за предпазване от хронични заболявания са смесени. Въпреки че има някои изследвания, които показват, че хората, които приемат витамини, имат по-добро здраве, трудно е да се направят заключения от това изследване. Повечето изследвания върху употребата на мултивитамини и хроничните заболявания са наблюдателни. Този вид изследвания разчитат на докладване на участниците, което не винаги е точно.

Освен това е доказано, че хората, които приемат мултивитамини, проявяват и други здравословни поведения, като например да се хранят добре балансирано, да спортуват и да не пушат. Следователно е трудно да се заключи, че мултивитамините са фактор за подобряване на здравето.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: