Асцендент – Какво е това и как да го изчислим? Хороскоп, Зодии, Слънце, Луна, какво казват Астролозите?

асцендент изчисляване

Асцендентът е един от трите ключови знака в хороскопа, заедно със знака на Слънцето и Луната.

Астролозите казват, че асцендентът е от основно значение в астрологията, а в наталната карта той показва основните елементи на личността.

Научете какви са методите за изчисляване на асцендент и какво означава той в живота.

реклама

Колко важен е асцендентът?

За това колко важен е асцендентът, говори фактът, че той засяга момента на вашето раждане, както и това как се представяте пред света. Без да знаете асцендента, тълкуването на вашия хороскоп би било непълно.

Асцендентът е така нареченият втори знак на зодиака. Първият или соларен знак е този, в който е било Слънцето по време на вашето раждане.

Третият, лунен, определя позицията на Луната в този ден.

Асцендентът носи много повече информация от знаците на Слънцето или Луната. Той допълва хороскопа, който без него би бил неточен. Често е много по-лесно да познаете асцендента на събеседника, отколкото зодията му, защото изисква по-задълбочени познания.

Асцендентът е като визитна картичка, която хората виждат първо, когато ви опознаят.

Какво е асцендент?

Асцендентът (ASC или АS на наталната карта), наречен още изгряващ знак, е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт на небето в деня, в който сте родени.

„Това е най-източната точка на хоризонта в момента на първия ни дъх“, отбелязва астрологът Джулианна Маккарти в „Звездите във теб: Модерен наръчник по астрология“.

С други думи, асцендентът е началото на рождената карта, чийто знак ще варира в зависимост от това къде и кога сте родени. Ако в хороскопа ви пише, че сте например Водолей с асцендент в Скорпион, това означава, че по време на вашето раждане Слънцето е било във Водолей и е навлизало в съзвездието Скорпион.

Вашият зодиакален знак определя характера ви, докато асцендентът определя как хората ви възприемат, как се държиш и как изглеждаш.

Ако сте родени на изгрев, вашият асцендент е идентичен с вашия зодиакален знак и хората казват: типични Везни, типичен Телец! Ако в друго време на деня асцендентът не съвпада с него и околните може да реагират изненадано: странно, не приличате на вашия знак!

Асцендентът е най-личната точка в хороскопа, точната пресечна точка на раждане, място и час на раждане.

Асцендентът е знакът на зодиака, който се издига до минута на източния хоризонт в момента на раждането. Така че той може да бъде Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион или Стрелец.

Това означава, че освен зодията ви, вие имате и свой собствен асцендент. Често това ще бъде различна зодия от вашата зодия. В по-редки случаи обаче зодията и асцендентът са идентични. Асцендентът е още по-точен, защото за разлика от зодиакалния знак е точен и по отношение на час на раждане.

Въпреки това мнозина все още не знаят своя асцендент. Жалко, защото целият хороскоп се изгражда от асцендента. Това е куспидата на първи дом и представлява началото, първия етап от развитието на жизнения цикъл. Следват единадесет къщи, всяка от които представлява поле на развитие и осъзнаване.

Асцендентът съдържа всички аспекти на личността, таланти, дарби и житейски намерения.

Какво определя асцендентът?

Вашият асцендент определя това, което се вижда на пръв поглед, първото впечатление, което правите на хората, е вида на красотата, фигурата, походката, гласа, поведението.

Този знак често се смята за маска, която се носи при среща с хора. Може би би било по-подходящо да мислим за това като за нашата автоматична реакция към околната среда. Асцендентът описва по-подробно характера на човека. Той определя как се държите към околната среда и другите хора. В същото време вашият зодиакален знак описва как сте възприемани и оценявани от другите хора.

Уменията, потенциалът, характеристиките и слабостите на даден човек се определят по-конкретно от асцендента. Асцендентна е като червена рокля, която първа привлича окото на някого. Да вземем за пример известни хора от света на киното.

Актьорът Брад Пит е зодия Стрелец с асцендент в Стрелец: типичен красив мъж с искрящи очи и младежко излъчване. Актрисата Скарлет Йохансон, зодия Скорпион, има асцендент в Стрелец: потаен, твърд характер и външна красота, на която се възхищават и обожават. Клинт Истууд, Близнаци с Асцендент Скорпион: Като Близнаци, той е енергичен и общителен и светът вижда неговото сбръчкано чело, толкова недостъпно, колкото Скорпион.

Изчисляване на асцендент с помощта на калкулатор

Следващият път, когато четете хороскопа си, потърсете информация както от зодията, така и от асцендента. Това ще ви даде повече от посланията, които звездите имат за вас. Не забравяйте, че асцендентът сменя знака на всеки два часа, което е дванадесет пъти на ден. Това е много, като се има предвид, че дори няколко минути могат да направят голяма разлика в някои случаи. Следователно това е една от най-чувствителните точки на вашата астрологична система.

За да разберете вашия асцендент, трябва да въведете вашата дата, час и място на раждане в онлайн асцендент калкулатор. Часът на раждане е важен, но ако не го знаете, въведете 12.00. Когато получите резултата, сравнете го с характеристиките на вашия асцендент. Това е! Вашата проверка за определяне на асцендент завърши. Не очаквахте ли да е вашият асцендент? Разтривате ли очи от удивление? Да, резултатът може да ви изненада!

Колко бързо се променя асцендента?

Както вече споменахме, точният час на раждане е много важен за изчисляване на асцендента. Защото асцендентът се променя приблизително на всеки два часа поради въртенето на Земята. В рамките на 24 часа всичките дванадесет животински знака се появяват на източния хоризонт, чието положение на земята непрекъснато се променя. Следователно хората, които са родени в един ден и на едно и също място, но по различно време, също се различават по своите характеристики.

Характеристики на асцендентите във всички знаци на зодиака

Асцендент в Овен

Смело изразявате своите преценки и твърдо ги защитавате. Вие сте емоционални, вие сте стремителни. Ти казваш истината в очите и не всеки харесва това. Други, от друга страна, ще ви последват в огъня, защото чувстват, че могат да разчитат на вас. Трудно ви е да си сътрудничите и да се съобразявате. Ти си такъв! Гледате хората проницателно, дори ги пронизвате с поглед. Имате слаба, често спортна фигура и изразителни черти на лицето.

Асцендентите Овен предпочитат да реализират многобройните си идеи веднага и не позволяват на добрите намерения да ги спрат. Тази смелост кара този асцендент да изглежда уверен в очите на другите.

Асцендентът в Овен е – подобно на Асцендента в Лъв – личност с авторитет сред другите знаци на зодиака. Затова той открито казва това, което мисли и не пести думи.

Въпреки това, същото поведение често може да бъде болезнено за другите, тъй като асцендентът Овен е доста безмилостен. Уплахата на околните обаче не го спира. Това може да доведе до трудности, особено след като този огнен асцендент не се справя добре с критиката.

Положителни качества: волеви, дисциплиниран, весел

Отрицателни качества: егоистичен, безмилостен, голямо желание за свобода

Асцендент в Телец

Нуждаете се от сигурност. Няма да спрете, докато не постигнете духовна и материална стабилност. Тази решителност малко обърква хората, защото те смятат, че сте упорит. Вие сте чувствителни и отворени към хората. Харесва ви да сте с тях и те искат да се запознаят с вас. Възхваляват вашата привлекателна фигура и неоспорима красота, както и добрия вкус. Обличате се с вкус и цените елегантността.

Астрологичната управляваща планета на Телец е Венера, която осигурява положително настроение – това се отнася както за зодиакалния знак, така и за асцендента.

Много хора с асцендент Телец обичат добрата храна, обичат да събират приятели около себе си, весели са и са спокойни. Освен всичко друго, Венера означава и красотата, която тези хора излъчват.

Асцендентът Телец също обича природата, също така е земен, надежден и често артистично и технически надарен. Но минусът му е, че не обича да излиза от зоната си на комфорт. Телецът има нужда от сигурност и стабилност, за да се чувства добре.

Венера също представлява финансите, така че този знак често е ОК с парите. Когато техният дом, постоянен партньор и място в живота са сигурни, асцендентът Телец може да въздъхне с облекчение.

Положителни качества: нежен, лоялен, наясно с парите

Отрицателни качества: несигурен, удобен, негъвкав

Асцендент в Близнаци

Винаги сте гладни за знания. Никой не скучае с вас. Приятелите ви ще завидят на младежкия ви вид. Имате издръжливо тяло, движите се бързо, говорите с твърд глас. Не се интересувате от мода, обличате се свободно и удобно, без излишни аксесоари и бижута.

Няма купон без тези с Асцендент в Близнаци. Тази зодия обича да е център на внимание. Но все пак са и добри слушатели. Подобно на зодия Близнаци, хората с този асцендент са забавни, чаровни, жизнени или просто „слънчеви“.

Близнаци – зодиакален знак или асцендент – се управлява от управляващата планета Меркурий. Това означава всякаква форма на комуникация, но и цялостни познания. Ето защо Асцендентите Близнаци се интересуват от толкова много различни неща. Те искат да разбират всичко около себе си и попиват знания като гъба.

Този Асцендент открито се доближава до други хора и иска да научи повече за тях. Те не познават страх от контакт. Всичко ново и неоткрито е още по-привлекателно за тях.

Положителни качества: открит, комуникативен, вълнуващ

Отрицателни черти: нерешителен, нежелание за обвързване, неспокоен

Асцендент в Рак

Хората те смятат за недостъпен, защото често се криеш в черупката си. Излизате от нея само с надеждни и искрени хора. Чувствате се уверени, ако всичко е подредено и предвидимо. Тогава можете да видите вашите предимства – вие сте интелигентен, брилянтен, пеете и танцувате добре.

Вашата бавна походка и нисък глас привличат вниманието. Не ви пука за модата, вие носите само това, което ви подхожда.

Зодия Рак е символ на времето, когато всичко цъфти и расте. И това е чувството, което излъчват хората, родени с асцендент Рак: те са сърдечни, загрижени са за другите и интуитивно усещат как стоят нещата с техните близки.

Така че на пръв поглед е странно, че този знак е в Луната. Точно както Луната изглежда малко по-различно всеки ден, Асцендентът Рак също е известен със своите промени в настроението. Този асцендент често изпитва цял набор от чувства и ги показва на външния свят. Това прави живота с него понякога малко бурен, но никога скучен.

Положителни качества: емоционален, любящ, съпричастен

Отрицателни черти: мрачни, сдържани, подозрителни

Асцендент в Лъв

Вие определено се отличавате от тълпата. Няма как да останете незабелязани, защото обичате да блестите. Вие имате нужда от обожание. Включваш се в дискусията, имаш собствено мнение по всяка тема и го защитаваш, дори и всички около теб да са на противоположното мнение.

Ако дадена среда има нужда от лидер, те могат да разчитат на вас. Не се страхувате от риска, въпреки че понякога драматизирате. Ти си едър, имаш висок глас, буйна коса и собствен стил.

Управляващата планета на зодия Лъв е Слънцето. И хвърля специален блясък върху него. Асцендентът Лъв иска да бъде велика личност и затова е горд, самоуверен, пълен с енергия, креативен и има желание да създаде нещо.

Хората в Асцендент Лъв обичат да водят близките си като глава на семейство – професионално и лично. Толкова много гордост и лидерство е възхитително, разбира се, но също така може да накара един или друг да се бунтува срещу него.

Родените под този асцендент трябва да внимават да не станат злобни. Те черпят енергия от възхищението на другите и когато я получат, се грижат за другите с цялото си сърце.

Положителни черти: Горд, уверен, забавен

Отрицателни черти: Драматични, самонадеяни, вълци единаци

Асцендент в Дева

Други ви виждат като комплексиран човек с чувство за малоценност. Междувременно ти си просто скромен. Не мечтаеш да си звезда, а за малко стабилност. Вие сте идеалният служител! Задължен, съвестен, точен. Тъй като сте практични и находчиви, помагате на другите и те го оценяват много.

Ходите изправени, не се обличате предизвикателно, имате приятен глас и добра дикция.

Асцендентите Дева може да изглеждат педантични за мнозина, но това показва само част от тяхната природа.

В Девите се крият много съкровища. Управляващата планета на зодиакалния знак Дева е Меркурий. Това означава прецизно наблюдение, събиране на знания, проницателен анализ и добра комуникация. Разбира се, с Меркурий хората също натрупват много енергия. Оставят нещата малко на случайността и решава в миг кое е полезно и кое не.

Асцендентите Дева също са умели във всички практични неща. Тяхната уникалност е в това, че можете да разчитате на тях на сто процента – много са отговорни. Те искат всичко да е перфектно, не защото искат да нахранят егото си, а защото смята перфектните неща за най-красивите.

Положителни черти: любопитен, търпелив, подреден

Отрицателни черти: контролиращ, перфекционист, придирчив

Асцендент във Везни

Правите добро първо впечатление, защото имате страхотен личен чар. Възприемат ви като сговорчив човек, винаги се стремите към компромис. Обичате да обсъждате, но за да не спорите с никого, често се оттегляте от разговора. Поради това никой не знае какво наистина мислите.

Имате нежно лице и пухкава коса, обграждате се с красиви предмети. Вие разцъфтявате, когато получавате комплименти.

Везните са балсам за душата на всеки срещнат. Подобно на едноименния зодиакален знак Везни, този асцендент е весел, привидно невинен, има отворено сърце за другите и все пак изглежда ослепително.

За разлика от други знаци на зодиака, като зодиакалния знак Овен, той не търси себе си, а сам се разпознава във взаимодействие с другите. Признанието е толкова важно за него, колкото и въздухът, който диша. Красотата играе голяма роля в живота на тези хора. Асцендент във Везни често означава интерес към модата или изкуството.

Положителни черти: емпатичен, естетичен, любящ

Отрицателни черти: нерешителен, зависим, тщеславен

Асцендент в Скорпион

Невъзможно е да се забрави срещата и запознанството с вас. Мистериозни, харизматични, потайни – е мнението на хората за вас. Не се сприятелявате лесно, но щом го направите, вие сте верни и лоялни. Не забравяте обидата или предателството. Може би затова хората ви уважават.

Вашият магнетизъм привлича вниманието точно като външния ви вид: движите се с решителна крачка, имате изразителни черти на лицето, дълбоки очи и силен глас.

Положителни качества: лоялен, услужлив, страстен

Отрицателни качества: подозрителен, ревнив, отмъстителен

Асцендент в Стрелец

Обкръжението понякога ви възприема като този, който си вири носа. Това е така, защото сте уверени, енергични и винаги вървите напред. Вие вдъхновявате другите с вашия ентусиазъм и оптимизъм. Водите се от интуицията, имате щури идеи. Вие сте идеалният спътник за забавление и пътуване, нетърпеливи да откривате нови земи.

Изглеждаш млад. Имате издръжливо, атлетично тяло и блясък в очите.

Стрелецът търси визия, която да осмисли живота му. Сигурно си задава най-различни въпроси: за какво живеем? Какво свързва хората? Как работят другите култури?

Този асцендент носи на земята огромна жажда за знания и иска да опита всичко: да пътува до далечни земи, да се потопи във философията, в тези и твърдения, които надхвърлят това, което „обикновените“ хора са си поставили.

Родените под асцендента в Стрелец са благодетели, оптимисти и духовни същества. Управляващата планета, която бди над зодиакалния знак Стрелец, е Юпитер. Този небесен покровител означава късмет или щастливи съвпадения.

С течение на времето Стрелецът вероятно ще омекне, докато предизвиква съдбата с приключенските си идеи.

Положителни черти: щастлив, общителен, подкрепящ

Отрицателни качества: всезнаещ, нетърпелив, неспокоен

Асцендент в Козирог

Тези, които ви познават, ви виждат като земен човек. Поставяте си задачи и ги изпълнявате успешно, защото сте организирани. Не обичате да ви прекъсват. Приятелите знаят, че не сте забавни, но и че ще ги подкрепите с разумен съвет. Солидността се проявява в характера ви, вие сте силни, имате ясно изразени кости на лицето и внимателен поглед. Харесвате силни цветове.

Подобно на едноименния зодиакален знак Козирог, асцендентът в Козирог често се описва като отчужден. Тези характеристики са верни, но не дават пълна представа за тази много интересна зодия.

Човек, роден с такъв асцендент, вероятно е бил срамежлив и незабележим през цялото си детство. Последните в групата, на които им хрумваха щури идеи. Когато достигне зряла възраст, тяхната звезда започва да блести. Тогава се показва какви са наистина. Решителни, съвестни и отговорни. Те се изкачват стремглаво и вероятно в един момент ще са на подиума.

Положителни черти: организиран, емпатичен, съвестен

Отрицателни черти: напрегнат, неспонтанен, перфекционист

Асцендент във Водолей

Всички, които работят с вас, ви уважават. Ти си независим, обичаш да вървиш по своя път. Не ви е лесно да живеете в хармония с другите, защото често се борите за свободата си. Обичаите и правилата, които не приемате, не са за вас. Отстояваш убежденията си, дори с цената на самотата.

Може да не се набивате на очи на външен вид, но когато говорите, звучите високо и убедително.

Буйна прическа, ярко червило или шарени чорапи – Асцендентът във Водолей често привлича вниманието с вида си. Въпреки че този асцендент не е „райска птица“, той често залага на екстравагантен детайл, който разкрива индивидуалист в него и гордее с това.

Подобно на едноименния зодиакален знак Водолей, Асцендентът също е много независим. Сърцето и духът му са свободни, а волята му непокорна. Той не се интересува от нормите, които дават подкрепа на другите зодии и предпочита да се потопи в приключенията. Често асцендентите Водолей са първите, които изпробват новите технологии.

Положителни качества: чувство за справедливост, иновативно мислене, чувство за хумор

Отрицателни черти: нетолерантен, отдръпнат, бързо се чувства ограничен

Асцендент в Риби

Отличава ви свръхчувствителността, емоционалността и грижата за другите. Хората около вас виждат мечтател, човек със силна интуиция, която успешно я използва. Вие се грижите за съдбата на целия свят и всяко същество, винаги се застъпвате за по-слабите. Понякога се губите в чувствата си. Освен всичко друго, минавате почти безшумно, правите малки крачки, дребнички сте и деликатни.

Този емпатичен Асцендент е чувствителен и усеща нуждите на хората около себе си, без да се налага да им го казва на глас. Той страстно се грижи за другите, изслушва ги, насърчава ги и прекарва време с тях.

От време на време обаче хората с асцендент Риби изчезват в света на мечтите си и по този начин възстановяват силите си след трудностите на ежедневието. Конфликтите не се понасят добре от този чувствителен знак.

Положителни черти: емпатичен, креативен, емоционален

Отрицателни черти: неспособен на критика, чувствителен, малко прекалено жертвоготовен

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: